1. Paaugstina hemoglobīnu.
Svaiga granātābolu sula lieliski cīnās ar anēmiju, paaugstinot hemoglobīna līmeni asinīs.
2. Aizvieto insulīnu.
Granātāboli ir vieni no tiem retajiem augļiem, kurus ir atļauts ēst diabētiķiem. Granātāboli diabētiķiem ir pat ieteicami, lai efektīvi samazinātu cukura līmeni asinīs.
3. Aptur diareju.
Lai cīnītos ar diareju, tiek izmantoti gan augļi, gan granātābolu miza, kurai ir lieliskas sasaistīšanas spējas.
4. Izvada no organisma radiāciju.
Svaigi spiesta granātābolu sula ir obligāts pārtikas produkts visiem tiem, kuri dzīvo paaugstinātas radiācijas zonā vai darbā saskaras ar radioaktīvajiem izotopiem.
5. Pazemina asinsspiedienu.
Hipertoniķi var maigi samazināt savu asinsspiedienu, lietojot uzturā sulīgos granātābolu zirnīšus.
6. Aptur iekaisumu.
Granātābolu mizas novārījums dažu dzimumorgānu, locītavu, acu, aknu un nieru iekaisumu gadījumos ir lielisks pretiekaisuma līdzeklis.
7. Dziedina ādu no apdegumiem, pinnēm un sasprēgājumiem.
Šim nolūkam tiek izmantota granātābolu miza, kuru ir jāsastampā un jāsamaisa kopā ar sviestu vai olīveļļu.
8. Dezinficē kaklu un mutes dobumu.
Granātābolu sulā ir tanīni, kas mazina sāpes, un organiskās skābes, kuras likvidē infekciju.
9. Atjauno organisma hormonālo līdzsvaru.
Lai organismā atjaunotu hormonālo līdzsvaru, granātābolu zirnīši ir jāēd ar visiem kauliņiem, jo tieši kauliņos ir šim nolūkam nepieciešamās veselīgās vielas