Mazās brūnās sēkliņas ir alternatīva populārajām čia sēklām. Linsēklas bagātas ar šķiedrvielām, vitamīniem (A, B, E, F), minerālvielām (magnijs, dzelzs, mangāns, varš, cinks, hroms u.c.) un antioksidantiem, turklāt satur omega 3 taukskābes, kas nepieciešamas pilnvērtīgai nervu, sirds un smadzeņu darbībai.
Pateicoties pretiekaisuma īpašībām, linsēklu lietošana uzturā var palīdzēt aizsargāt organismu no vēža, samazināt holesterīna līmeni, uzturēt asinīs stabilu cukura līmeni un pat aizsargāt šūnas no radiācijas. Veselas linsēklas kalpos kā zarnu trakta darbības veicinātājs, savukārt smalcinātas organisms vieglāk pārstrādās un uzņems nepieciešamās barības vielas. Tiesa, samaltas linsēklas jāizlieto uzreiz, jo tās oksidējas un kļūst rūgtas.
Pievienojiet sēklas putrām, jogurtam, salātiem, cepumiem, kūkām u.c. Turklāt linsēklas var izmantot arīdzan jaunības saglabāšanas nolūkos skaistumkopšanā – aplejiet tās ar siltu ūdeni, ļaujiet tām uzbriest, līdz izveidojas želejveida masa, un uzklājiet uz sejas!