Es vēlu visiem Laimi! 


Vietnes izvēlne
Ieejas forma
Meklēšana


[ Jaunas vēstules · Dalībnieki · Foruma noteikumi · Meklēšana · RSS ]
  • Lappuse 1 no 1
  • 1
Foruma moderators: Saulite, Neroli  
Forums » Dziedniecības forums » Tautas medicīna un veselības noslēpumi » Vairogdziedzera problēmas
Vairogdziedzera problēmas
SauliteDatums: Sestdiena, 19.06.2010, 20:29 | Ziņojums # 1
Vietnes veidotāja
Grupa: Administratore
Ziņojumu skaits: 702
Reputācija: 1
Statuss: Oflain
draugiem.lv forumā par šo problēmu ielikti labi Elizabetes BR. padomi nu kā tos var nepārnest uz šo mājas lpp.

Jogā ir speciālas asanas un vjaimas (vingrinājumi) vairogdziedzerim.
Ja fiziski varat izdarīt - tiltiņā ļoti labi stāvēt.
Vairogdziedzeris ir Vishudhas čakras problēmas - ar šo čakru sieviete dod un no šīs vīrietis ņem.
Izklausās, ka esat uz kādu apvainojusies, nav bijis iespējas uz kādu pakliegt vai izteikt, ko domājat. Jāmaina atieksme pret apkārtējo pasauli - caur šo čakru izsakam savu viedokli. Nestrīdēties ar vīriešiem.
Dziedāt, lasīt skaļi dzejas utt. darbības ar skaistu izteiksmi.
Ārstē ar debesszilu krāsu, daudz skatīties uz debesīm, iedomāties gaismu šajā krāsā vairogdziedzerī.
Ja attieksme nemainīsies, pēc izoperēšanas būs tā pati kaite klāt....


Mīlu šo brīnumjauko pasauli!!!

e-pasta adrese - sandra.zukovska@gmail.com

 
SauliteDatums: Ceturtdiena, 10.11.2011, 05:18 | Ziņojums # 2
Vietnes veidotāja
Grupa: Administratore
Ziņojumu skaits: 702
Reputācija: 1
Statuss: Oflain
Tie, kuru dzīvi traucē vairogdziedzera kaites, zina, ka ar dziedzeru profilaksi un ārstēšanu nodarbojas samērā jauna un laikam visnoslēpumainākā medicīnas joma — endokrinoloģija. Katrs zinātnieku atklājums arvien ir apstiprinājums tam, cik milzīga nozīme organisma darbībā un funkcionēšanā ir hormoniem. Cilvēka ārējais izskats vispirms atkarīgs no endokrīnās sistēmas darbības. Tomēr pat Austrumu medicīnas senajos traktātos ir ļoti maz ziņu par iekšējiem sekrēcijas dziedzeriem. Piemēram, Dekarts gan ir minējis vairogdziedzeri, uzskatot, ka tajā mīt cilvēka gars, bet viņa mācības sekotāji teikuši, ka tur atrodas ieelpotā gaisa sildītājs. Tikai 1830.gadā vācu fiziologs I.P.Millers ir noformulējis iekšējo sekrēcijas dziedzeru jēdzienu. Endokrīno sistēmu aktīvi sāka pētīt zinātnieki — islandietis P.Greivs, vācietis K.Bazedovs. 1835.gadā viņi pirmie aprakstīja vairogdziedzera slimības. Daudzus hormonus tīrā veidā izdevās iegūt ķīmiskā ceļā, kas, izdarot pētījumus un eksperimentus, ļāva secināt, ka visi hormoni organismā darbojas kopīgas sistēmas ietvaros (nevis katrs par sevi). Vislielākais ir vairogdziedzeris, bet tā svars ir tikai 1540 grami. Varbūt dziedzeru niecīgie izmēri un savdabīgā saikne tieši caur asinsvadiem ar citiem orgāniem (bez izejas kanāliem), kā arī salīdzinoši mazs izdalāmo hormonu daudzums senatnē bija par cēloni, kas endokrīno sistēmu lika uzskatīt par praktiski neizpētāmu…

Joda terapija

Organismam diennaktī nepieciešams 100-200 miligramu joda. Vai joda pietiek, var pārbaudīt katrs pats. Uz jebkuras ķermeņa vietas ar jodu uzzīmējiet režģi. Ja pēc 2 stundām zīmējums pazūd, tas nozīmē, ka joda organismam trūkst — tas steidzīgi jāpapildina. Kā to izdarīt?

* Jodu satur praktiski visas jūras zivis un ūdensaugi — tas ir lielisks joda avots profilakses nolūkos.

* Jālieto vārāmais sāls — vēlams ar joda piedevām…

ūdensaugi

Pārtikā lieto iespējami vairāk jūras augu (tajos, piemēram, C vitamīnu ir 4 reizes vairāk nekā apelsīnos un citronos), sevišķi — jūras kāpostus. Tie satur ne tikai daudz joda un broma, bet arī citus organismam nepieciešamos mikroelementus. Jūras kāpostus obligāti jāēd, ja ir problēmas ar vairogdziedzeri vai aizkuņģa dziedzeri, arī — ja ir asinsrites un sirdsdarbības, gremošanas trakta un aknu darbības traucējumi.

* Svaigi rīvēti burkāni, 2 ēdamkarotes konservēto jūras kāpostu, 2 cieti novārītas un sasmalcinātas olas, sāls, majonēze vai augu eļļa.

* Svaigi rīvēti vai sagriezti āboli, vārītas sarkanās bietes, jūras kāposti (var būt arī rieksti), medus vai majonēze. Proporcijas — pēc garšas…

Ārstniecības augi

Pie vairogdziedzera kaitēm iesaka lietot zilo kurpīšu sakņu jeb gumu preparātus — tikai jāatceras, ka šis augs ir ļoti indīgs (1-5 mg akonitīna var izraisīt pat pieauguša cilvēka nāvi), tāpēc devas nedrīkst pārsniegt receptēs norādītos daudzumus. Preparātus ar akonītu lieto iekšķīgi arī pie reimatisma, radikulīta, lumbago, neiralģijas, angīnas, paralīzes, malārijas, vēža, kā arī zarnu parazītu izdzīšanai.

* 10 g zilo kurpīšu sakņu drogas (sasmalcinātas) vāra puslitrā ūdens 2 stundas, izkāš; dzer pa 1 ēdamkarotei 3 reizes dienā pirms ēšanas.

* 2,5 g zilo kurpīšu sakņu drogas (sasmalcinātas) aplej ar 100 g degvīna, tur siltā vietā slēgtā stikla traukā (pudelē) 14 dienas — tinktūra būs konjaka krāsā. Izkāš. Dzer pa 5-15 pilieniem 3-4 reizes dienā pirms ēšanas. Šo uzlējumu var lietot arī citādi. Pirmā dienā dzer pa 1 pilienam 3 reizes dienā pirms ēšanas. Otrā dienā — pa 2 pilieniem 3 reizes dienā pirms ēšanas. Trešā dienā — pa 3 pilieniem utt., katru dienu devu palielinot par 1 pilienu — līdz 10 pilieniem 10. un 11.dienā. Ar 12.dienu tādā pašā secībā pilienu skaitu pakāpeniski samazina — līdz 1 pilienam. Nepieciešami vismaz 3 dziednieciskie kursi ar 5 dienu pārtraukumiem.

* Dziedniecisks ir arī serdoliks — gan krelles, gan gredzens.

Vairogdziedzera darbība

Viena daļa meža aveņu lapu un daļa sarkanā āboliņa ziedu. Uzlējumu dzer desmit dienas, pārtrauc un dzer atkal. Uzlabojas vairogdziedzera un aizkuņģa dziedzera darbība, dāmām nav jālieto hormonāli preparāti. (Recepte no Kurzemē labākās zāļu sievas Rendas Ievas pūra.


Mīlu šo brīnumjauko pasauli!!!

e-pasta adrese - sandra.zukovska@gmail.com

 
Forums » Dziedniecības forums » Tautas medicīna un veselības noslēpumi » Vairogdziedzera problēmas
  • Lappuse 1 no 1
  • 1
Meklēšana:

        
Mūsu aptauja
Kādu informāciju meklējat vietnē?
Atbilžu kopskaits: 2404
Mini-čats
Vietnes draugi
Statistika

Copyright © reiki.ukoz.lv 2024 Grāmatu un tulkojumu jebkāda veida pārpublicēšana - aizliegta!
Bezmaksasmājas lapu uzturēšana - uCoz