Es vēlu visiem Laimi! 


Vietnes izvēlne
Ieejas forma
Meklēšana


[ Jaunas vēstules · Dalībnieki · Foruma noteikumi · Meklēšana · RSS ]
  • Lappuse 1 no 1
  • 1
Foruma moderators: Saulite, Neroli  
Forums » Dziedniecības forums » Dziedniecības forums » Mušmires lietderīga izmantošana
Mušmires lietderīga izmantošana
SauliteDatums: Trešdiena, 01.09.2010, 23:24 | Ziņojums # 1
Vietnes veidotāja
Grupa: Administratore
Ziņojumu skaits: 702
Reputācija: 1
Statuss: Oflain
Tautas dziedniecībā ir novērojumi, ka mušmire palīdz insulta gadījumā, bet kompreses ar mušmiru sulu iedarbojas pret locītavu un muguras sāpēm.
Ir vairāki paņēmieni, kā pagatavot preparātus no mušmirēm, – ņem sarkanās mušmires cepurītes, saliek māla podā, kārtās apkaisa ar sāli, liek cepeškrāsnī 100 grādu temperatūrā uz 30 – 40 minūtēm, pēc tam nokāš, nospiež. Iegūto sulu sapilda pudelēs un uzglabā vēsā vietā. Tā nezaudē savas ārstnieciskās īpašības un nebojājas vairākus gadus.
Ar šo sulu mērcē marlīti un liek kompreses veidā uz sāpošās vietas, tur 20 – 30 minūtes. Pēc noņemšanas nomazgā. Sargā no bērniem, no su­las iekļūšanas mutē, jo šī indīgā sēne, ilgstoši lietota pat ārēji, rada salšanas sajūtu, kas liecina, ka ir pārdozēts.
Radiācijas dermatītu ārstēšanai pagatavo ziedi – izspiež no sarkanās mušmires sulu un samaisa to ar vazelīnu vai ar cūku taukiem attiecībā 1 : 10. Uzsmērē uz bojātā ādas rajona divas reizes dienā. Šī ziede palīdz arī dažādu ievainojumu, piemēram, noberzumu, čūlu ārstēšanai.

Ārstē no vēža
Savulaik ar ūdenī šķīdinātām tintenes sporām izdevās slimniekus atveseļot no ļaundabīgajiem audzējiem. Šīs tintenes pretaudzēja īpašības mūsdienās ir eksperimentāli pierādītas. Lai iegūtu sporas, salasītās sēnes uzliek uz tīra pa­pīra ar lapiņām uz leju un žāvē. Kad sporas izbirst uz papīra, tās savāc un uzglabā stikla pudelītē. Lieto pa naža galam divreiz dienā kopā ar citām ārstēšanas metodēm. Tinteni nekādā gadījumā nedrīkst lietot kopā ar alkoholu, tas izraisa saindēšanos ar vemšanu un caureju.

no Latvijas avīzes

Pret sāpēm mugurkaulā un locītavās ārīgi (un tikai ārīgi!) noder mušmires:
3 litru burkā saspaida sarkano mušmiru galvas un pagaida 2 – 3 dienas, lai atdalās sula. Sulu atšķaida ar degvīnu, abus ņemot līdzīgās daļās (1:1) un ar to smērē sāpošās vietas. Recepte der arī pie izgulējumiem un jēlām ekzēmām, tikai tad degvīnu ņem uz pusi mazāk nekā sulu (1:2).


Mīlu šo brīnumjauko pasauli!!!

e-pasta adrese - sandra.zukovska@gmail.com

 
SauliteDatums: Pirmdiena, 23.03.2015, 19:32 | Ziņojums # 2
Vietnes veidotāja
Grupa: Administratore
Ziņojumu skaits: 702
Reputācija: 1
Statuss: Oflain
mušmire nav pārāk indīga, to novāra 3 vai 4 reizes un var lietot ēšanā

7 jaunas galvas (kamēr tās vel ieapaļas) aplej ar 0,5 šņabi, nostadina tumšā vietā 2 ned un var dzert pilienu veidā pret audzējiem, dzer pa pilieniem pirmajā diena 1 piliens, otrajā dienā 2 pilieni utt ta lidz 10 pilieniem un pēc tam atpakaļ lidz 1 pilienam


Mīlu šo brīnumjauko pasauli!!!

e-pasta adrese - sandra.zukovska@gmail.com

 
Forums » Dziedniecības forums » Dziedniecības forums » Mušmires lietderīga izmantošana
  • Lappuse 1 no 1
  • 1
Meklēšana:

        
Mūsu aptauja
Kādu informāciju meklējat vietnē?
Atbilžu kopskaits: 2404
Mini-čats
Vietnes draugi
Statistika

Copyright © reiki.ukoz.lv 2024 Grāmatu un tulkojumu jebkāda veida pārpublicēšana - aizliegta!
Bezmaksasmājas lapu uzturēšana - uCoz