Es vēlu visiem Laimi! 

Vietnes izvēlne
Ieejas forma
Sadaļas kategorijas Kategorijas iedaļa

Kerola Ritbergers "Ķermeņa signāli" [5]
Kerola Ritbergers "Ķermeņa signāli" tūlkoja Sandra Žukovska ©
Liza Burbo – Tavs ķermenis saka „Mīli sevi” [143]
Liza Burbo – Tavs ķermenis saka „Mīli sevi”, no krievu valodas tulkoja Ligita Vecrumba ©
Valērijs Siņeļņikovs "Izproti savu slimību" [13]
Luīza Heija "Izdziedē sevi pats" [35]
elektroniski grāmatu sagatavoja Irēna Mežale
Tavs zemapziņas spēks - Džosefs Mērfijs [20]
Tulkojusi SARMĪTE LINIŅA Noskannējis grāmatu un failu izveidojis Imants Ločmelis
Dīpaks Čopra "Septiņi garīgie veiksmes likumi" [9]
Meklēšana
Galvenie » 2011 » Augusts » 4 » Rīkle, deguns
00:34
Rīkle, deguns
 

RĪKLE. Simbolizē mūsu spēju pastāvēt par sevi, palūgt to, ko mēs gribam. Rīkles stāvoklis atspoguļo mūsu attiecības ar cilvēkiem. Ja jums ir lieliskas attiecības ar tuviniekiem, rīkle vienmēr būs vesela.$CUT$

Rīkle- tā ir organisma daļa, kurā koncentrēta mūsu radošā enerģija. Caur to iet ekspresīvuma, izteiksmīguma un jaunrades kanāls. Ar šo vietu saistās cilvēka pašizpausme.

Turklāt caur rīkli mēs sākam tādu procesu kā pieņemšana un izmantošana. Ne tikai barības, bet arī lietu, ideju, cilvēku. Tāpēc, ja mēs kaut ko savā dzīvē nepieņemam, tas tūlīt pat atspoguļosies mūsu rīklē.

Problēmas ar rīkli jeb kaklu var izpausties kā iekaisums, angīna, stostīšanās, aizsmakums, apgrūtināta rīšana, vairogdziedzera slimība.

Sāpes kaklā, angīna, faringīts, laringīts

Ja jūs atturaties no rupju vārdu izteikšanas, "norijat", apspiežat sevī savu niknumu un citas emocijas vai baidāties pateikt skaļi to, ko domājat, tad jūsu rīkle tūlīt pat reaģēs uz to ar iekaisumu. Šai gadījumā slimība- tas ir sava veida šķērslis pirms aizliegtā izteikšanas.

Cilvēki ar iekaisušu kaklu nespēj izteikt sevi, savu attieksmi, pastāvēt par sevi, palūgt to, ko vēlas. Viņi paši rada sevī dažādus šķēršļus un pēc tam no tā cieš.

"Gribu pateikt, bet nevaru," paziņoja kāds pacients, kuram bieži bija iekaisis kakls.
"Un kāpēc nevarat? Kas jums traucē izteikties?" es viņam jautāju.
"Nezinu. Laikam uzskatu, ka ir nepiedienīgi skaļi izpaust savas domas. Ja es sākšu izteikt visu, kas man uz sirds, cilvēki mani ne tā sapratīs."
"Ko nozīmē "ne tā sapratīs"?" es vaicāju. "Jūs baidāties atklāt savu patieso seju?"
"Jā, jums taisnība," pacients atbild. Spriežot pēc viņa sejas izteiksmes, viņš nekad agrāk tā nebija domājis un tikai nupat to apzinājās.
"Labi, atcerieties, kā bērns kaut ko pieprasa sev, kā viņš paziņo par sevi- visi kaimiņi dzird. Un viņš to neuzskata par kaut ko sliktu. Viņa saprāts vēl ir brīvs no dažādiem nosacījumiem. Sāciet arī jūs skaļi izteikt visu, ko domājat. Saprotiet- katrs cilvēks ir unikāla personība, individualitāte, un arī jūs tai skaitā. Nav augstāku vai zemāku, labāku vai sliktāku cilvēku. Katram ir sava unikāla vieta Visumā. Jūsu viedoklis ir tikpat nozīmīgs kā jebkura cita cilvēka viedoklis. Un pakāpeniski, vērojot apkārtējo cilvēku reakciju, jūs atradīsiet savu patieso seju. Sāciet saskaņot ārējo ar iekšējo."

Esmu atklājis, ka ir vēl viens svarīgs cēlonis- savas mazvērtības izjūta. Visi mazvērtības kompleksi noteikti iziet cauri rīklei, jo cilvēks tad pastāvīgi sevi lamā, pauž neapmierinātību ar sevi: savu izskatu, savu rīcību. Un zemapziņas saprāts ir spiests izraisīt slimību, lai pasargātu mūs no mums pašiem. Pēc šā paša principa zemapziņa rīkojas arī tad, kad mēs lamājam un kritizējam citus.

Kamols kaklā

Stipras zemapziņas bailes traucē izteikties. Jūtas un vārdi kā kamols spiežas kaklā. Šo sajūtu pazīst daudzi, kas izjutuši spēcīgas bailes.

DEGUNS

Deguns simbolizē pašcieņas izjūtu, sevis kā personības, savas unikāluma un vērtīguma atzīšanu.

Atcerēsimies dažus "ejošus" izteicienus: "Augstu cel degunu!"- "Nebāz savu degunu!"- "Mušu no deguna nevar nodzīt."

Lai labāk izprastu šo tēmu, iesaku izlasīt brīnišķīgos darbus. Rostāna "Sirano de Beržeraks" un Gogoļa "Deguns".

Aizlikts deguns

Aizlikts deguns- tā ir savas vērtības neapzināšanās.

Vīrietim vienmēr bija aizlikts deguns, te viena nāss, te otra. Vēršoties pie zemapziņas, mēs noskaidrojām slimības cēloni- tās bija šaubas par savu vīrišķību. Šīs šaubas bija uzradušās jau skolā, pēc neveiksmīga kautiņa ar vienaudžiem. Tieši tad viņš sāka šaubīties par savu vīrišķību. Un kopš tā laika parādījās problēmas ar degunu.

Iesnas

Izdalījumi no deguna- tās ir zemapziņas asaras jeb iekšējas raudas. Tādējādi zemapziņa mēģina izvadīt ārā dziļi apspiestās jūtas: visbiežāk bēdas un žēlumu, sarūgtinājumu un nožēlu par nepiepildījušamies plāniem un sapņiem.

Alerģiskās iesnas liecina par pilnīgu emocionālās paškontroles trūkumu. Tas parasti izpaužas pēc spēcīga emocionāla satricinājuma.

Piemēram, kādam vīrietim alerģiskās iesnas sākās pēc attiecību saraušanas ar meiteni. Viņa nebija sagaidījusi puisi pārnākam no armijas, un viņš to ļoti nožēloja.
"Pēc šā gadījuma es vispār jutos vīlies sievietēs," viņš man atzinās.

Cits gadījums. Sievietei sākās izdalījumi no deguna kādu laiku pēc vīra nāves.
"Es līdz šim brīdim nespēju tam noticēt," viņa sacīja. "Kāpēc tam bija jānotiek tieši ar viņu? Man tagad ir cits vīrs, bet es vēl aizvien nožēloju notikušo."

Dažreiz iesnas- tas ir savdabīgs lūgums pēc palīdzības. Tā bieži par savu bezpalīdzību atgādina bērni. Viņi neizjūt savu spēku un vērtību.

Pie manis uz pieņemšanu atnāca vecāki kopā ar deviņgadīgu dēlu.
"Dēlam bieži tek deguns." tēvs sāka skaidrot. "gandrīz katru mēnesi. Mēs, un arī viņš pats, esam nomocījušies."
Turpmākajā sarunā noskaidrojās, ka bērna tēvs ir ļoti skarbs cilvēks. Dēla audzināšanā viņš bieži izmantoja spēku un draudus. Bet māte žēloja bērnu un arī pati pa laikam jutās kā upuris attiecībās ar vīru.

Adenoīdi

Šī slimība sastopama bērniem, un to raksturo limfātisko audu palielināšanās deguna dobumā. Tas apgrūtina elpošanu caur degunu.

Galvenais iemesls- pastāvīga rīvēšanās un strīdi ģimenē, biežas ķildas. Neapmierinātība te ar vienu, te ar citu, aizkaitinājums. Vecāki nevar, precīzāk, negrib vienoties par kaut kādiem kopīgiem ģimenes jautājumiem. Tās var būt gan savstarpējās attiecības, gan attiecības ar bērna vectētiņiem un vecmāmiņām.

Bērna zemapziņā rodas sajūta, ka viņu neviens negrib. Šī sajūta pārmantojas no viena no vecākiem. Bērns ļoti jūtīgi reaģē uz nenoteiktību un sarūgtinājumu vecāku dzīvē, pašizpausmes un personiskā vērtīguma apziņas trūkumu. Vecāku savstarpējās attiecībās nav paša galvenā- mīlestības. Pie manis vairāku gadu garumā bijis simtiem bērnu ar šo problēmu. Un visos gadījumos ģimenē bija vērojams mīlestības deficīts.

"Es šaubos par savas sievas mīlestību pret mani," stāsta vīrietis, kas uz pieņemšanu atnācis kopā ar dēlu. "Viņa nekad nepateiks nevienu mīļu vārdu, neuzslavēs. Es jau sāku kļūt greizsirdīgs."

Ārsti šādos gadījumos piedāvā vienīgi operāciju. Kaut arī lieliski saprot, ka operācija- tā nav ārstēšana. Slimība kā bija iekšā, tā arī paliek. Un dziedzeri pēc tam atkal palielinās. Esmu praksē pārliecinājies, ka pareizi izvēlēti homeopātiskie līdzekļi un ģimenes atmosfēras maiņa garantē ātru un simtprocentīgu izveseļošanos.

Tiklīdz ģimenē atgriežas mīlestība, saskaņa un miers, bērns sāk brīvi elpot caur degunu.

Kāda mana paciente, kuras dēlam jau bija izgriezti adenoīdi, man atzinās: "Es domāju, ka es ģimenē dzīvoju tikai tādēļ, lai uzkoptu, mazgātu un gatavotu ēst. Mēs ar vīru maz redzamies, viņš un es - mēs visu laiku esam darbā. Un kopā pavadītie brīži paiet ķildās un attiecību noskaidrošanā. Es nejūtos kā ilgotā sieviete."
"Bet vai jūs vīru mīlat?" es jautāju.
"Nezinu," viņa kaut kā neizlēmīgi atbild.

Cita mana paciente, kuras dēlam jau sen ir adenoīdi, man stāstīja par savām attiecībām ar vīru.
"Kad precējos ar viņu, nejutu nekādu īpašu mīlestību. Es zināju, ka viņš būs lielisks ģimenes cilvēks, ka būs lielisks tēvs bērniem."
"Nu, un kā tad ir?" es vaicāju. "Vai viņš attaisnojis jūsu cerības?"
"Jā, viņš ir lielisks cilvēks, vīrs un tēvs. Tikai es viņu nemīlu. Saprotat? Man nav to jūtu, par kurām tik daudz rakstījuši un rakstīs. Kaut arī es saprotu, ka dzīvē šīm jūtām jābūt pirmajā vietā. Bet viņš nav tas vīrietis, kuru es spētu iemīlēt. Bet izjaukt ģimeni un meklēt citu vīrieti es negribu."
"Un es jums to arī neiesaku. Saprotiet," es sacīju, "te nav runa par to, vai viņš ir vai nav "tas" vīrietis. Runa ir par jums. Par tām mīlestības rezervēm, kas ir jūsu sirdī. Sāciet sevī attīstīt šīs jūtas. Mainiet attieksmi pret sevi, pret vīriešiem un pret apkārtējo pasauli."
"Bet mans vīrs taču kāds bijis, tāds arī paliks."
"Kas zina. Atcerieties, es jums sacīju, ka ārējais atspoguļo iekšējo. Jūsu vīrs kā vīrietis atspoguļo jūs kā sievieti. Tas ir, viņš ir jūsu atspulgs, tikai cita dzimuma. Viņu ne tikai nevajag, bet arī nedrīkst mainīt. Sāciet mainīt sevi, attīstiet sevī mīlestību pret sevi, pret Visuma vīrišķo pirmsākumu un pret apkārtējo pasauli. Un tad jūsu vīrs noteikti mainīsies. Viņš kļūs tieši par to vienīgo vīrieti jūsu dzīvē, par kuru jūs esat lasījusi romānos.

Deguna asiņošana

Atcerieties, ka asinis iemieso prieku, un, kad jums rodas sajūta, ka jūs neviens nemīl un neatzīst, tad prieks aiziet no dzīves. Deguna asiņošana- tas ir savdabīgs veids, kā cilvēks izsaka vajadzību pēc atzinības un mīlestības.

Reiz manam dēlam sāka asiņot deguns. Es vērsos sevī un vaicāju: "Uz kādu manu uzvedību dēls reaģēja ar deguna asiņošanu?" Zemapziņas atbilde pienāca nekavējoties: "Tu velti viņam maz uzmanības un mīlestības!" Tā bija taisnība. Tajā laikā es daudz spēka un uzmanības atdevu darbam un personisko problēmu risināšanai un maz laika pavadīju kopā ar dēlu. Es pārskatīju savu attieksmi pret dēlu, un deguna asiņošana vairs neatkārtojās.

Kategorija: Valērijs Siņeļņikovs "Izproti savu slimību" | Skatījumu skaits: 6335 | Pievienoja: Saulite | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0
Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji.
[ Reģistrācija | Ieeja ]
Kalendārs
«  Augusts 2011  »
PrOTCPkSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Ierakstu Arhīvs
Mūsu aptauja
Kādu informāciju meklējat vietnē?
Atbilžu kopskaits: 2404
Mini-čats
Vietnes draugi
Statistika

Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Copyright © reiki.ukoz.lv 2024 Grāmatu un tulkojumu jebkāda veida pārpublicēšana - aizliegta!
Bezmaksasmājas lapu uzturēšana - uCoz