Es vēlu visiem Laimi! 

Vietnes izvēlne
Ieejas forma
Sadaļas kategorijas Kategorijas iedaļa

Kerola Ritbergers "Ķermeņa signāli" [5]
Kerola Ritbergers "Ķermeņa signāli" tūlkoja Sandra Žukovska ©
Liza Burbo – Tavs ķermenis saka „Mīli sevi” [143]
Liza Burbo – Tavs ķermenis saka „Mīli sevi”, no krievu valodas tulkoja Ligita Vecrumba ©
Valērijs Siņeļņikovs "Izproti savu slimību" [13]
Luīza Heija "Izdziedē sevi pats" [35]
elektroniski grāmatu sagatavoja Irēna Mežale
Tavs zemapziņas spēks - Džosefs Mērfijs [20]
Tulkojusi SARMĪTE LINIŅA Noskannējis grāmatu un failu izveidojis Imants Ločmelis
Dīpaks Čopra "Septiņi garīgie veiksmes likumi" [9]
Meklēšana
Galvenie » 2010 » Decembris » 31 » Liza Burbo – Tavs ķermenis saka „Mīli sevi” - agorafobija
12:51
Liza Burbo – Tavs ķermenis saka „Mīli sevi” - agorafobija
 
Fiziskais bloķējums.  Agorafobija – slimīgas bailes no atklātiem plašumiem(teritorijām) un sabiedriskām vietām.
Tā ir pati izplatītākā no fobijām. Sievietes no tās cieš divas reizes biežāk, nekā vīrieši. Daudzi vīrieši cenšas savu agorafobiju noslīcināt alkoholā. Viņi uzskata, ka labāk ir kļūt par alkoholiķi, nekā izrādīt savas nekontrolējamās bailes. Tāpat, tie, kuri cieš no agorafobijas, bieži sūdzas par to, ka dzīvo pastāvīgās bailēs un trauksmē, kuras gandrīz robežojās ar paniku. Trauksmaina situācija agorafobam izsauc veselu sēriju fiziskas reakcijas (sirdsdarbības paātrināšanos, galvas reiboņus, muskuļu saspringumu vai vājumu, svīšanu, apgrūtinātu elpošanu, sliktu dūšu, urīna nesaturēšanu utt.), kuras var pariet īstajā panikā; kognitīvās reakcijās(sajūta, ka notiekošais ir neparasts, bailes zaudēt kontroli pār sevi, sajukt prātā, tikt publiski izsmietam, zaudēt samaņu vai nomirt utt.), kā arī uzvedības reakcijas (agorafobs cenšas izbēgt no situācijām, kuras saistītas ar trauksmi un uztraukumiem, kā arī attālināšanās no situācijām un cilvēkiem, kurus uzskata par "drošiem”).

 Vairākums agarofobu cieš no HIPOGLIKĒMIJAS, tāpēc skatīties arī attiecīgo tekstu.

 

Emocionālais bloķējums

 Bailes un citas sajūtas, kuras izjūt agorafobs, ir tik spēcīgas, ka spiež viņu izvairīties no situācijām, kas saistītas ar saspringumu un satraukumu. Šī iemesla dēļ, agorafobs parasti cenšas atrast tuvu, "drošu” cilvēku, ar kuru viņš varētu iziet uz ielas un parādīties cilvēkos, kā arī "drošu” vietu, kur viņš varētu paslēpties. Daži agorafobi nonāk līdz tam, ka pārtrauc vispār iziet no mājas, vienmēr atrodot tam kaut kādu attaisnojumu. Protams, viņu bailes ir nereālas un katastrofas, no kurām viņi baidās, tā arī nenotiek. Vairākums agorafobu jaunībā izjūt spēcīgu atkarību no mātes un pēc tam jūtas atbildīgi par viņas laimi. Agorafobs var sev palīdzēt emocionāli, ja sakārtos normālas attiecības ar māti.

 

 

Mentālā bloķēšana

 Agorafoba divas pamata bailes – bailes no nāves un bailes sajukt prātā.

Esmu sastapusi agorafobus, kuriem piecpadsmit gadu laikā nenovēroja ne mazāko uzlabošanos, man tas kļuva par stimulu radīt vienu interesantu teoriju, kura jau praktiski ir palīdzējusi ļoti daudziem, kuri cieš no šīs slimības. Visa lieta ir tajā apstāklī, ka bailes rodas agrīnā bērnībā un tiek pārdzīvotas vientulībā. Bērnam agorafobijas attīstības iemesls bieži ir – nāve vai vājprāts, kādam no viņa tuviniekam. Iespējams arī, ka agorafobs bērnībā vai agrīna jaunībā pats bija cieši saistīts ar nāvi vai arī pārņēma bailes no nāves vai vājprāta no kāda ģimenes locekļa.

 

          Nāves bailes caurvij visus agorafoba personības līmeņus, kaut gan pēdējo ne vienmēr, un ne vienmēr viņi pilnībā to apzinās. Viņi paniski baidās no jebkurām pārmaiņām, par cik pārmaiņas viņiem simbolizē nāvi un izsauc spēcīgu trauksmi un akūtas agorafobijas lēkmes. Pie tādām pārmaiņām pieskaitāma pāreja no bērnības uz pusaudžu vecumu, no pusaudžu vecuma uz pieaugušā dzīvi, no neprecētā dzīves uz laulāto attiecībām, pārcelšanās, darba vietas maiņa, grūtniecība, nelaimes gadījums, šķiršanās, ģimenes locekļa nāve vai bērna piedzimšana utt.

 

 Šīs bailes var slēpties bezapziņas stāvokļa līmenī daudzu gadu garumā, bet vienā jaukā dienā, kad agorafobs sasniedz savu emocionālo un mentālo iespēju robežu, tās izraujas uz āru.

 

 Agorafobs parasti atšķīrās ar savu ļoti bagāto un nevadāmo iztēli. Viņš izgudro pilnīgi nereālas situācijas un iestāsta sev, ka nevarēs pārdzīvot šīs izdomātās pārmaiņas. Ļoti bieži viņš šo intensīvo mentālo aktivitāti pieņem par vājprātu. Viņš neuzdrošinās runāt par savām bailēm ne ar vienu, par cik baidās, ka viņu uzskatīs par jukušu. Viņam jāsaprot, ka tas nav vājprāts, bet grūti kontrolējams paaugstināts jūtīgums.

 

 Ja esi atklājis sev augstāk minētos simptomus, zini: ka , tas, kas ar tevi notiek, nav nāvējošs un nav vājprāts. Vienkārši bērnībā vai agrīnā jaunībā tu pievērsi pārāk lielu uzmanību citu cilvēku emocijām, par cik uzskatīji sevi par atbildīgu viņu laimē vai nelaimē. Sekas tam visam ir, ka esi sevī attīstījis pārāk lielu uzņēmību, lai vienmēr būtu sardzē un brīdinātu par visām iespējamām nelaimēm.

Tagad pats svarīgākais priekš tevis – saprast atbildības patieso jēgu. Tā atbildība, kurai tu ticēji līdz šai pašai dienai, nav atnesusi tev neko labu. Pareiza atbildības izpratne – visas manas teorijas pamats.

 

 

Garīgā bloķēšana un slēdziens.

 Lai saprastu garīgo bloķēšanu, kura traucē tev apmierināt svarīgas tava patiesā ES vajadzības, uzdod sev jautājumus, kas minēti grāmatas nobeigumā un atbildes uz tiem palīdzēs tev precīzāk noteikt īsto iemeslu tavai fiziskai problēmai.


Liza Burbo – Tavs ķermenis saka „Mīli sevi”,
no krievu valodas tulkoja Ligita Vecrumba ©
Kategorija: Liza Burbo – Tavs ķermenis saka „Mīli sevi” | Skatījumu skaits: 2280 | Pievienoja: Saulite | Reitings: 0.0/0
Komentāru kopskaits: 0
Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji.
[ Reģistrācija | Ieeja ]
Kalendārs
«  Decembris 2010  »
PrOTCPkSSv
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Ierakstu Arhīvs
Mūsu aptauja
Kādu informāciju meklējat vietnē?
Atbilžu kopskaits: 2404
Mini-čats
Vietnes draugi
Statistika

Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Copyright © reiki.ukoz.lv 2024 Grāmatu un tulkojumu jebkāda veida pārpublicēšana - aizliegta!
Bezmaksasmājas lapu uzturēšana - uCoz