Es vēlu visiem Laimi! 

Vietnes izvēlne
Ieejas forma
Sadaļas kategorijas Kategorijas iedaļa

Kerola Ritbergers "Ķermeņa signāli" [5]
Kerola Ritbergers "Ķermeņa signāli" tūlkoja Sandra Žukovska ©
Liza Burbo – Tavs ķermenis saka „Mīli sevi” [143]
Liza Burbo – Tavs ķermenis saka „Mīli sevi”, no krievu valodas tulkoja Ligita Vecrumba ©
Valērijs Siņeļņikovs "Izproti savu slimību" [13]
Luīza Heija "Izdziedē sevi pats" [35]
elektroniski grāmatu sagatavoja Irēna Mežale
Tavs zemapziņas spēks - Džosefs Mērfijs [20]
Tulkojusi SARMĪTE LINIŅA Noskannējis grāmatu un failu izveidojis Imants Ločmelis
Dīpaks Čopra "Septiņi garīgie veiksmes likumi" [9]
Meklēšana
Galvenie » 2011 » Augusts » 4 » Gremošanas orgāni, mute, mēle, kuņģis
00:32
Gremošanas orgāni, mute, mēle, kuņģis
 

GREMOŠANAS ORGĀNI. Jebkuram vienkāršajam organismam ir tā saucamā zarnu caurulīte. Caur to tiek uzņemtas nepieciešamās vielas un tiek izvadīti nevajadzīgie vielmaiņas produkti. Bet reizē ar barību organismā ienāk informācija par apkārtējo pasauli.$CUT$

Cilvēka gremošanas orgāni ir dziļākajā līmenī filoģenētiski saglabājuši vajadzību reizē ar barību uzņemt informāciju. Tāpēc mūsu spēja uztvert un sagremot noteiktas zināšanas, kas ienāk no ārpuses, un savlaicīgi atbrīvoties no nevajadzīgām problēmām un emocijām atspoguļosies gremošanas orgānu veselības stāvoklī.

MUTE

Simbolizē jaunu ideju, domu uztveršanu.

Pavērojiet mazu bērnu, ar ko viņš uzsāk apkārtējās pasaules izzināšanu. Viņš mēģina nogaršot Visumu.

Problēmas ar muti atspoguļo nespēju uztvert jaunas idejas un domas.

Brūces uz lūpām un mutes dobumā, stomatīts, herpes

Mutes dobuma slimība liecina par to, ka jūs pret kādu izturaties ar aizspriedumiem. Jūsu zemapziņā apslēpti "indīgi" un "dzēlīgi" vārdi, apvainojumi, un jūsu lūpas tos aiztur. Vai arī zemapziņā uzkrājušās rūgtas un niknas domas, kas paliek neizteiktas.

Slimība slēpjas tavās miesās,
Gaida, kad tu iedegsies dusmu liesmās,
Vai kad skumjas tavu sirdi smacēs,
Tad tā parādīties paspēs.
Tā gaida un nevar vien sagaidīt,
Kad bēdas tevi salauzīs,-
Lūk, tad tā arī laukā izlīdīs.

Mutes smakošana

Jūsu "netīrās" domas un jūtas, jūsu pagātne- tas viss ir tik ļoti novecojis, ka jau sācis smakot. Pienācis laiks ienest savā dzīvē kaut ko jaunu un svaigu.

Pie manis uz pieņemšanu atnāca jauns puisis. Mutei priekšā viņš turēja kabatlakatiņu.
"Dakter," puisis sacīja, "pirms gada man no mutes sāka nākt nepatīkama smaka. Nezinu, ar ko tas saistīts. Varbūt ar aizdegunes iekaisumu? Ārsti mani izmeklēja, bet neko nearada. Taču es jūtu, ka tur kaut kas nav tā, kā vajag."
Pēc sazināšanās ar zemapziņu noskaidrojās, ka par problēmas cēloni kļuvusi kāda nepatīkama situācija tieši pirms gada. Un, lūk, veseļu gadu puisis nēsājis sevī niknuma un vēlēšanos atriebties.
Man izdevās pārliecināt viņu pārskatīt savu attieksmi pret notikušo un gūt no tā pozitīvu mācībstundu.
"Nomainiet savas vecās, sasmakušās domas, kas visu šo laiku traucēja jums dzīvot, pret jaunām, svaigām, kuras ienesīs jūsu pasaulē tikai patīkamus pārdzīvojumus," es viņam sacīju.

MĒLE

Tieši ar mēles palīdzību mēs iepazīstam garšu. Uz mēles ir receptori, kas reaģē uz skābu, rūgtu un saldu. Tāpat arī dzīvē ir baudījumi, sarūgtinājumi, pikantas situācijas. Problēmas ar mēli nozīmē, ka mēs zaudējam dzīves garšu. Mūsu negatīvās emocijas un jūtas "pārklāj ar biezu kārtu" mūsu spēju uztvert dzīvi, traucē mums ar prieku izgaršot dzīves baudījumus.

KUŅĢIS

Barības tvertne. Simbolizē spēju pārstrādāt, sagremot un apgūt kādu ideju vai situāciju. Un ja mums ir problēmas ar kuņģi, tas nozīmē, ka mēs nezinām, kā asimilēt dzīvi. Mums kļūst bail no kaut kā jauna. Mēs neesam spējīgi apgūt kaut kādus notikumus.

Bailes, nemiers un satraukums, antipātijas, naidīgums un aizkaitinājums tūlīt pat atspoguļojas kuņģī.

Kuņģa un divpadsmitpirkstu zarnas čūla, gastrīts

Tās bieži vien ir bailes no kaut kā jauna dzīvē. Ieilgusi nenoteiktība, bezcerības izjūta, bailes pieņemt kaut ko jaunu un neprasme to "sagremot" un apgūt atsaucas uz kuņģi. Cilvēki, kam ir slims kuņģis, ir pārpilni ar dažādām- lielākām un mazākām- bailēm. Bailes noved pie spazmām, bet spazmas- pie sāpēm un čūlas.

Jums ir sajūta, ka neesat pietiekami labi vai pilnvērtīgi. Jūs esat pārliecināti par savu ievainojamību. Jūs baidāties, ka neesat pietiekami labi saviem vecākiem, priekšniecībai, tuviniekiem. Jūs burtiski nespējat sagremot to, kas patiesībā esat. Jūs to vien darāt, kā cenšaties izdabāt citiem un aizmirstat paši sevi. Kā paziņoja kāds pacients, kuram bija divpadsmitpirkstu zarnas čūla: "Es pastāvīgi pats uz sevi ēdos."

Pret šo slimību uzņēmīgi galvenokārt vīrieši, jo viņi slikti panes triecienus savai vīrišķībai, savai patmīlībai. Šādiem cilvēkiem ir "vārīga" patmīlība. Viņi ir kalsni, darbīgi, viegli aizkaitināmi. Viņiem vienmēr vajag kādam kaut ko pierādīt: pašiem sev, ģimenes locekļiem, darba biedriem. Vienmēr vajag kontrolēt pašiem sevi un citus. Šādi cilvēki tiecas iegūt varu, visu laiku grib būt labāki un pie tam baidās nebūt savos augstumos. Viņi baidās, ka var nokavēt.

Neatzīšana un antipātija, naidīgums pret kaut ko šajā pasaulē, pretīguma, riebuma sajūta arī noved pie čūlas. Jo, noliegdami kaut ko šajā pasaulē, jūs noliedzat kādu sevis paša daļu. No otras puses- niknums, aizvainojums, dusmas un bezcerīgums. Šķiet, ka dzīve zaudējusi savu pievilcību. Jūsu priekšā ir visi iespējamie šķēršļi, kas liedz pilnībā baudīt dzīvi. Un šie šķēršļi ir nevis apkārtējā pasaulē, bet gan jūsos pašos.

"Es neciešu tos kropļus, ar kuriem man jātiekas darbā," paziņoja man pacients, kuram bija problēmas ar kuņģi. "Es nepanesu viņu liekulību, glaimus un alkatību," viņš turpināja.
Kad viņš to sacīja, tad atradās vieglā transā, un, kad izgāja no tā, tad savus vārdus vairs neatcerējās.

Šādos gadījumos pašas labākās zāles- mīlestība un miers. Cilvēkiem, kas mīl un ciena sevi un apkārtējo pasauli, čūlu nav. Iemācieties pieņemt sevi tādu, kāds jūs esat. Iemācieties pieņemt apkārtējo pasauli, jo tā ir jūsu pasaule.

Vienam manam draugam saasinājās gastrīts. Es viņam jau sen piedāvāju savu palīdzību, bet viņš neticēja, ka slimību var izārstēt, pastrādājot ar zemapziņu. Viņš uzticējās tikai tabletēm. Bet sāpes bija neizturamas, zāles maz līdzēja. Beidzot viņš izlēma un atnāca pie manis uz mājām.
Mēs drīz vien nodibinajām kontaktu ar zemapziņu. Izrādījās, ka kuņģa iekaisums ir tādu viņa uzvedības stereotipu atspoguļojums kā antipātija, naidīgums, pretīgums, riebums un dažāda veida bailes.
"Es neieredzu un nicinu šo pilsētu ar tās netīrajām ielām, ar tās atkritumiem," viņš sacīja, ar visu savu būtību pauzdams nicinajumu. "Es ienīstu negodīgumu un glaimus, mantkārību un nekaunību. Man pats lielākais baudījums - gulēt gultā ar tīriem stērķelētiem palagiem un lai blakus būtu tīra un skaista sieviete. Bet uz galda - gards un kvalitatīvs ēdiens. Tādos apstakļos es varētu atrasties mūžīgi."
Kad noskaidrojām zemapziņas pozitīvos nolūkus, mēs radījām jaunus uzvedības veidus. Un jau uz mūsu pārrunu beigām asās sāpes gandrīz pilnībā pārgāja.

Nelabums, vemšana

Nelabums un vemšana zemapziņas valodā nozīmē to, ka jūsu dzīvē ir kaut kas (kāds), ko (kuru) jūs nepieņemat un nevarat ciest, nevarat "sagremot", no kā (kura) jūs gribat atbrīvoties.

Un vai jūs nekad neesat padomājuši, kāpēc daudzām grūtniecēm mēdz būt toksikozes? Tāpēc, ka viņas nepieņem savu grūtniecību un bērna piedzimšanu.

Jūs izjūtat spēcīgu antipātiju, naidīgumu un nesamierināmību. Jūsu zemapziņas saprāts atsakās pieņemt kaut kādu situāciju.

"Man no viņa pieskārieniem kļūst nelabi," mana paciente stāsta par savu vīru. "Īpaši tad, kad viņš vēlas ar mani pārgulēt. Kā tikai iedomajos, tā manī viss sagriežas."
Šī sieviete sirga ar čūlas slimību un viņai bija biežas vemšanas.

Visas iespējamās zemapziņas bailes- tas ir vēl viens nelabuma cēlonis. Uzmeklējiet sevī šīs bailes un atbrīvojieties no tām.

Iemācieties viegli apgūt dzīvi, pieņemt jebkuru savas dzīves situāciju kā pozitīvu mācībstundu. Iemācieties apgūt un asimilēt visas jaunās idejas. Tad jūsu kuņģis vienmēr darbosies lieliski.

Jūras slimība (nelabums transporta līdzekļos)

Dažiem cilvēkiem ceļošana lidmašīnā, automašīnā vai arī kuģī izraisa nelabumu, vemšanu un vājumu. Šāda stāvokļa cēlonis pirmām kārtām ir neapzinātas bailes. Jums taču nākas pamest ierasto un drošo vietu. Rodas bailes no nezināmā. Būs jāpārstrādā un jāsagremo jaunie iespaidi. Un tas ne vienmēr ir tik vienkārši.

Otrkārt, ceļojuma laikā ir jāuzticas tam cilvēkam, kurš atrodas pie stūres vai pie stūres rata. Starp citu, vai esat ievērojuši tādu īpatnību? Tas, kurš atrodas pie stūres, no šīs slimības necieš. Tāpēc ka viņš pārvalda situāciju. Tāda paša iemesla dēļ nelabi nekļūst vilcienā, jo tas brauc pa stingri noteiktu maršrutu un nevar no tā novirzīties. Turklāt valda uzskats, ka vilciens ir pats drošākais transporta līdzeklis.

Lai tiktu galā ar šo problēmu, iemācieties uzticēties. Uzticēt savu dzīvību tam, kurš atrodas pie stūres. Bet vispirms- uzticēties sev pašam. Atslābinieties un ļaujiet notikumiem ritēt savu gaitu. Gluži vienkārši baudiet jaunos iespaidus. Jūs taču ceļojat savā pasaulē. Un ceļojumā jūs uzzināt daudz ko jaunu vispirms paši par sevi. Kad jūs to sapratīsiet, visas bailes izzudīs un radīsies ziņkārība.

Kategorija: Valērijs Siņeļņikovs "Izproti savu slimību" | Skatījumu skaits: 5778 | Pievienoja: Saulite | Reitings: 0.0/0
Komentāru kopskaits: 1
1 elmaars  
0
pilniigi preciizi

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji.
[ Reģistrācija | Ieeja ]
Kalendārs
«  Augusts 2011  »
PrOTCPkSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Ierakstu Arhīvs
Mūsu aptauja
Kādu informāciju meklējat vietnē?
Atbilžu kopskaits: 2404
Mini-čats
Vietnes draugi
Statistika

Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Copyright © reiki.ukoz.lv 2024 Grāmatu un tulkojumu jebkāda veida pārpublicēšana - aizliegta!
Bezmaksasmājas lapu uzturēšana - uCoz