Es vēlu visiem Laimi! 

Vietnes izvēlne
Ieejas forma
Sadaļas kategorijas Kategorijas iedaļa

Kerola Ritbergers "Ķermeņa signāli" [5]
Kerola Ritbergers "Ķermeņa signāli" tūlkoja Sandra Žukovska ©
Liza Burbo – Tavs ķermenis saka „Mīli sevi” [143]
Liza Burbo – Tavs ķermenis saka „Mīli sevi”, no krievu valodas tulkoja Ligita Vecrumba ©
Valērijs Siņeļņikovs "Izproti savu slimību" [13]
Luīza Heija "Izdziedē sevi pats" [35]
elektroniski grāmatu sagatavoja Irēna Mežale
Tavs zemapziņas spēks - Džosefs Mērfijs [20]
Tulkojusi SARMĪTE LINIŅA Noskannējis grāmatu un failu izveidojis Imants Ločmelis
Dīpaks Čopra "Septiņi garīgie veiksmes likumi" [9]
Meklēšana
Galvenie » 2011 » Augusts » 4 » Galva, smadzenes
00:47
Galva, smadzenes
GALVA.  Galva ir atbildīga par domāšanas procesu. Problēmas ar galvu atspoguļo neatbilstību starp jūtām un prātu.

Galvas sāpes

Kā mēs atceramies, jebkuras sāpes- tas ir uzstājīgs brīdinājums, ka nepieciešams pievērst sev uzmanību. Tāpēc ir svarīgi uzzināt, kas slēpjas aiz sāpēm.

Galvas sāpes- tas vispirms ir mūsu zemapziņas saprāta signāls, ka mēs kaut ko darām ne tā.

Piemēram, jums ir daudz darba, uzkrājies nogurums, bet jūs gribat novest darbu līdz galam. Jūsu zemapziņas saprāts nolemj, ka jums vajadzīga atpūta, un "dod" galvas sāpes, tā glābdams jūs no pārslodzes un pašsagraušanas. Šis ir pats vienkāršākais piemērs.

Liekulība ir cits svarīgs galvas sāpju cēlonis. Piemēram, jums ir darīšana ar cilvēku, kas jums ir netīkams. Tomēr esat spiests viņam uzsmaidīt un sacīt labus vārdus. Šādas saskarsmes rezultāts- galvas sāpes. To rašanās mehānisms ir ļoti vienkāršs. Viena smadzeņu puslode reģistrē nepatīkamās izjūtas, ko izraisa šis cilvēks. Otra- jūsu ārējo uzvedību. Iznākumā vieni galvas muskuļi ir atslābināti, bet otri- saspringst. Domtēlu un jūtu neatbilstība izraisa sāpes.

Reiz aizgāju ciemos pie sava drauga. Viņš, cita starpā, sūdzējās par periodiskām smeldzošām galvas sāpēm. Sāpes radušās pirms pusgada. Es sāku iztaujāt viņu par notikumiem, kas risinājušies pirms sāpju rašanās. Viņš ilgi stāstīja par problēmām savā firmā un, stāstīdams par kādu darbabiedru, automātiski paziņoja:
"Tas Sergejs- vienas vienīgas galvas sāpes."
Pēc šīs frāzes, kas, pēc manām domām, arī bija visa atslēga, viņš turpināja savu stāstu. Pēc kāda laika es pārtraucu viņu un pavaicāju:
"Vai atceries, ko tu teici par savu darbabiedru Sergeju?"
Protams, viņš neatcerējās, jo bija atradies vieglā transā. Kad mēs ar viņa sievu atgādinājām šo frāzi, viņš ļoti izbrīnījās.
Pēc kāda laika viņš aizgāja no šīs firmas un "atstāja tur savas galvassāpes".

Ja jūsu galvas sāpju cēlonis ir jūsu domu un jūsu ārējās uzvedības neatbilstībā, tad pilnībā saskaņojiet iekšējo un ārējo. Šajā gadījumā iespējami divi varianti. Pirmais: jūs neviens nespiež tikties ar šo cilvēku. Jūs varat vienkārši viņu likt mierā. Otrais: padomājiet, ar ko jūs pievilkāt šo cilvēku savai dzīvei. Ja jums kādā cilvēkā nepatīk kaut kādas īpašības, tad tās noteikti piemīt jums pašiem. Mainieties paši, un tad mainīsies arī cilvēki ap jums.

Kāda mana semināra dalībniece sūdzējās, ka viņas priekšnieks pret viņu slikti izturoties, pastāvīgi viņu kritizējot. Pēc tikšanās ar viņu sievietei galva vai plīsa pušu. Bet tikties ar viņu iznāca katru dienu.
"Tāda sajūta, it kā viņš izsūktu mani kā vampīrs," sieviete sacīja.
Es viņai uzdevu dažus jautājumus. Izrādījās, ka viņai uz priekšnieku ir sens aizvainojums.
"Bez tam," viņa piebilda, "viņš man atgādina kādu vīrieti, kurš kādreiz ar mani slikti apgājās."
Noskaidrojās arī, ka šai sievietei pašai pret sevi ir ļoti kritiska attieksme. Viņa nenovērtē ne savus profesionālos, ne sievišķos dotumus.
Pēc semināra viņa pārskatīja pagātnes notikumus, mainīja attieksmi pret sevi un priekšnieku, un situāciju kopumā.
Pēc kāda laika galvas sāpes pārgāja, un priekšnieks sāka pret viņu izturēties kā pret vērtīgu darbinieci.

Sevis nenovērtēšana un paškritika bieži noved pie galvas sāpēm. Turklāt, ja cilvēks pieradis sevi nenovērtēt un kritizēt, tad tāda pati ir viņa attieksme arī pret apkārtējiem.

Mīliet sevi un pieņemiet sevi tādu, kāds/kāda jūs esat. Mācieties pamanīt cilvēkos tikai labo. Iegaumējiet: ko jūs esat pieraduši cilvēkos saskatīt, to viņi arī jums parādīs.

Arī bailes ir sāpju cēlonis. Tās rada pārmērīgu sasprindzinājumu, nemieru. Atrodiet sevī šīs bailes. Iemācieties uzticēties apkārtējai pasaulei- tā ir jūsu pasaule, tāpēc pati drošākā vieta Visumā. Mīlestība pret sevi un uzticēšanās apkārtējai pasaulei izkliedēs jebkādas bailes.

Galvas sāpes bieži vien var izpildīt noteiktas funkcijas. Tās palīdz izvairīties no kaut kādiem pienākumiem. Teiksim, sieviete, mēģinot izvairīties no seksuāla sakara, atsaucas uz galvas sāpēm. Tā viņa dara vienreiz, otrreiz, bet pēc laika, vakaram pienākot, viņai regulāri sāk sāpēt galva. Un tabletes te nelīdzēs. Mierīgi jānoskaidro attiecības un jāpieņem noteikti lēmumi.

Šai sakarā ir kāda anekdote. Vīrs ar sievu pastaigājās pa zoodārzu. Gorillas krātiņš nebija kārtīgi aizslēgts. Pērtiķis izspruka ārā, saķēra sievieti un ievilka pie sevis krātiņā. Acīmredzot tēviņam sieviete bija iepatikusies, un viņš taisījās ar viņu nodarboties ar seksu.
Sieviete kliedza vīram:
"Dārgais, ko tu stāvi? Vai tad neredzi, ka viņš grasās mani izvarot? Dari taču kaut ko!"
"Bet tu viņam pasaki, ka esi nogurusi vai ka tev sāp galva."

Iemācieties pret galvas sāpēm izturēties uzmanīgi un ar cieņu. Uztveriet tās pirmām kārtām kā signālu. Neapspiediet sāpes ar tabletēm. Tas atvieglos tikai uz kādu laiku. Apspiest sāpes- nenozīmē tās izārstēt. Atrodiet savu sāpju cēloņus un novērsiet tos. Tie slēpjas jūsu domās un jūtās.

Migrēna

Migrēna- ir neiralģiskas galvas sāpes, kas visbiežāk lokalizējas vienā vietā un uznāk periodiski. Parastās pretsāpju zāles te nepalīdz. Šādas sāpes uz laiku mēdz neitralizēt ar traknkvilizatoriem un neiroleptiķiem. Bet tikai uz laiku, jo tabletes nenovērš to cēloņus. Un cēloņi ir tādi paši kā vienkāršu galvas sāpju gadījumā. Tikai šeit vēl piedevām ir noteiktas neirotiskas rakstura iezīmes.

Migrēnas bieži uznāk tiem cilvēkiem, kas vēlas būt pati pilnība. Bet viņi pēc šīs pilnības tiecas, pastāvīgi sevi lamādami un kritizēdami, vainodami un sodīdami. Viņi ir kā piebāzti ar visādiem mazvērtības un vainas kompleksiem. Atbrīvošanās no šiem kompleksiem- ir arī atbrīvošanās no galvas sāpēm.

Svetlana iemīlējās vīrietī, kas bieži atbrauca komandējumos uz viņas dzimto pilsētu. Viņš bija precējies, bet apgalvoja, ka drīz šķirsies. Pēc kāda laika viņa uzzināja, ka ir stāvoklī. Viņa to pateica vīrietim. Viņš apsolīja izskaidroties ar sievu un atgriezties. Bet Svetlana viņu nekad vairs neredzēja.
Viņa neizdarīja abortu un dzemdēja meitenīti. Burtiski tūlīt pēc dzemdībām viņai sākās stipras galvas sāpes.
Un nu šī sieviete sēž manā priekšā un stāsta savu stāstu. Nesen viņas meitai palika 14 gadi. Un visu šo 14 gadu laikā Svetlanai regulāri katru mēnesi uznāca stipras, migrēnveida galvas sāpes, ko zāles nespēja mazināt un kas atrāva viņu no dzīves uz trim diennaktīm.
"Dakter, es jūtos briesmīgi vainīga meitas priekšā," Svetlana man saka, asarām acīs. "Manai meitai nav tēva, un tieši es pie tā esmu vainīga. Es taču ar viņu biju tuvībā tikai vienu reizi. Es biju nevainīga. Man bija kauns skatīties cilvēkiem acīs, tāpēc ka jutos kā kritusi sieviete. Es pat pārcēlos uz citu pilsētu cerībā, ka viss aizmirsīsies un manas sirdssāpes pāries. Bet, ak vai, manas sāpes palika kopā ar mani."

Dažreiz migrēna atspoguļo visdažādākās bailes.

"Dakter," pie manis griežas jauna meitene, "man ir problēmas ar galvu."
"Kā tad tas izpaužas?"
"Nesen man sākās stipras galvas sāpes. Nekādas tabletes nepalīdz."
"Bet vai sāpju uznākšanai ir kāda likumsakarība?" es vaicāju.
"Jā, ir." Pie tam meitene nolaida acis. "Nesen iepazinos ar puisi, viņš ir ļoti labs. Bet runa nav par to. Un, luk, kad viņš pirmoreiz mēģināja mani noskūpstīt, man uznāca nelabums, pēc tam sākās stipras galvas sāpes. Tagad galva sāp ļoti bieži, un tas vienmēr ir saistīts ar mūsu tikšanās reizēm vai pat ar domām par viņu."
Transa stāvoklī mēs noskaidrojām šādas reakcijas uz jauno cilvēku cēloņus. Kad meitenei bija 13 gadi un viņai sākās mēnešreizes, māte nolēma sniegt meitai pirmo seksuālās audzināšanas stundu. Viņa paskaidroja, ka sekss- tā ir ļoti netīra lieta, ka visiem vīriešiem to vien arī vajag. Tiklīdz viņi to panāk, tā tūlīt pat sievieti pamet, bieži vien stāvoklī.
Ja jau zināt, ka viena no zemapziņas funkcijām- aizsardzība, un šīs meitenes zemapziņa bija atradusi "brīnišķīgu" veidu (ja tai trūka labāka), kā parūpēties par viņas krietnumu un šķīstumu.

Tādā gadījumā vajag kopš pašas bērnības veidot pareizu attieksmi pret seksu. Sekss nevar būt grēcīgs. Tā ir garīgās mīlestības fiziskā izpausme. Uztveriet seksu gan kā brīnišķīgu veidu kopbūtnei, gan kā veidu gūt apmierinājumu no dzīves, gan kā sava garīgā pirmsākuma attīrīšanas un pilnveidošanas paņēmienu. Ja jūs izvairāties no seksuālas saskarsmes, uzskatīdami to par netikumīgu, tātad jūs bēgat no pasaulīgā. Bet visu pasaulīgo ir radījis Dievs, Augstākais Saprāts. Un metafora par Ādamu un Ievu, par čūsku- kārdinātāju nozīmē, ka cilvēkam, iepazīstot visu pasaulīgo (tai skaitā arī seksu), tik un tā jānonāk pie Dieva. Vai tad ir vērts padarīt šo ceļu smagu un nepanesamu?

Amnēzija (atmiņas zudums), atmiņas vājums

Bailes- tas ir viens no galvenajiem amnēzijas vai atmiņas vājuma cēloņiem. Un ne vienkārši bailes, bet bēgšana no dzīves. Jūs tiecaties visu aizmirst. Kādu padomu paziņas visbiežāk dod nepatīkamās situācijās? "Aizmirsti taču to!" Un ja jūs sekojat šim padomam, tad nebrīnieties, ka atmiņa pasliktinās.

Dažkārt zemapziņa ar amnēzijas palīdzību pilda cilvēka aizsardzības funkciju. No atmiņas izkrīt notikumi, kas saistīti ar fiziskām sāpēm vai garīgām ciešanām.

Pirms dažiem gadiem manas sievas draudzene nokļuva autoavārijā. Un, kad viņai lūdza pastāstīt, kā viss noticis, viņa spēja atcerēties vienīgi to, kā iekāpusi mašīnā un kā atguvusies slimnīcas palātā. Visu, kas norisis starp šiem notikumiem, viņa bija aizmirsusi.

SMADZENES

Smadzeņu audzējs

Smadzeņu audzējs bieži rodas tiem cilvēkiem, kas grib pakļaut apkārtējo pasauli savam pasaules uzskatam. Viņi ir ļoti stūrgalvīgi un atsakās pieņemt citu cilvēku pasauli. Tas noved pie agresijas pret cilvēkiem un pasauli. Un smadzenes burtiski "piepampst" no sasprindzinājuma.

Nesen pie manis uz pieņemšanu atnāca puisis, kam bija problēmas ar psihi. Pēc sazināšanās ar zemapziņas saprātu noskaidrojās, ka psihisko traucējumu cēlonis- stiprs nicinājums, nosodījums un naids pret cilvēkiem. Viņš lielu nozīmi piešķīra tādiem jēdzieniem kā godīgums un tikumība un katru, kurš neatbilda viņa mērauklai, bija gatavs vienkārši iznīcināt.
Ārstēšanās procesā noskaidrojās, ka pirms vairākiem gadiem viņš pārcietis sarežģītu galvas smadzeņu operāciju un brīnumainā kārtā izdzīvojis. Cēlonis tas pats- augsta zemapziņas agresija pret pasauli un cilvēkiem. Sazinoties ar zemapziņu, tika saņemta pilnīgi atklāta informācija: "Pirms piedzimšanas šajā pasaulē tu dzīvoji uz citas planētas. Bet tagad tu esi šeit. Tu piedzimi uz šīs planētas. Pieņem šo pasauli ar mīlestību. Tad būsi vesels."
"Droši vien tā tas arī ir," puisis apstiprināja, "es bieži sapņos redzu, ka ceļoju pa citām pasaulēm, atrodos uz citas planētas. Bet kā lai es pieņemu šo pasauli, ja tajā ir tik daudz netaisnības?"
Bija nepieciešami vairāki seansi, līdz viņš saprata, ka šī pasaule, kurā mēs dzīvojam, ir ļoti taisnīga un harmoniska. Tagad viņš jūtas ļoti labi. Nodibinājis jauniešu klubu, apprecējies.

Kategorija: Valērijs Siņeļņikovs "Izproti savu slimību" | Skatījumu skaits: 5496 | Pievienoja: Saulite | Reitings: 0.0/0
Komentāru kopskaits: 2
1 DaReLa  
0
Quote
Arī bailes ir sāpju cēlonis.
Grūti atbrīvoties no bailēm, sākot meklēt baiļu sakni - es sāku baidīties no bailēm, galarezultātā: panika, asaras un bēgšana. Atkopusies, atkal sāku domāt par bailēm, lai pa kādu ceļu neietu baiļu sakne ir nāve, es analizēju un tiešām visas bailes noved līdz nāvei. Kāpēc baidamies no nāves? Vai tāpēc, ka nezinam, kas atrodas aiz šī aizkara? Vai tāpēc, ka tās ir beigas šeit? Vai tāpēc, ka neticam, ka būs turpinājums, bet citā līmenī? ...

Quote
Bija nepieciešami vairāki seansi, līdz viņš saprata, ka šī pasaule, kurā mēs dzīvojam, ir ļoti taisnīga un harmoniska.
Šis uz mani arī nedaudz attiecas ... Bieži atskrien mazais mošķīts un atgādina, ka nav taisnības uz pasaules

2 Saulite  
0
bet kāpēc jābaidās no nāves, es nebaidos, kad Dievs būs lēmis man aiziet es aiziešu u garu pasauli, tur tak nav ne kādu ciešanu un slimību arī ne, mēs vienkārši šeit izejam savu misiju, lai attīstītos un ietu uz augšu

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji.
[ Reģistrācija | Ieeja ]
Kalendārs
«  Augusts 2011  »
PrOTCPkSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Ierakstu Arhīvs
Mūsu aptauja
Kādu informāciju meklējat vietnē?
Atbilžu kopskaits: 2404
Mini-čats
Vietnes draugi
Statistika

Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Copyright © reiki.ukoz.lv 2024 Grāmatu un tulkojumu jebkāda veida pārpublicēšana - aizliegta!
Bezmaksasmājas lapu uzturēšana - uCoz