Es vēlu visiem Laimi! 

Vietnes izvēlne
Ieejas forma
Sadaļas kategorijas Kategorijas iedaļa

Kerola Ritbergers "Ķermeņa signāli" [5]
Kerola Ritbergers "Ķermeņa signāli" tūlkoja Sandra Žukovska ©
Liza Burbo – Tavs ķermenis saka „Mīli sevi” [143]
Liza Burbo – Tavs ķermenis saka „Mīli sevi”, no krievu valodas tulkoja Ligita Vecrumba ©
Valērijs Siņeļņikovs "Izproti savu slimību" [13]
Luīza Heija "Izdziedē sevi pats" [35]
elektroniski grāmatu sagatavoja Irēna Mežale
Tavs zemapziņas spēks - Džosefs Mērfijs [20]
Tulkojusi SARMĪTE LINIŅA Noskannējis grāmatu un failu izveidojis Imants Ločmelis
Dīpaks Čopra "Septiņi garīgie veiksmes likumi" [9]
Meklēšana
Galvenie » 2012 » Jūnijs » 24 » 5. nodaļa GARĪGĀ DZIEDNIECĪBA MŪSDIENĀS
01:46
5. nodaļa GARĪGĀ DZIEDNIECĪBA MŪSDIENĀS
Ikviens, protams, ir domājis par to, kā cilvēka fiziskās un garīgās kaites vislabāk izārstēt. No kā ir atkarīga izveseļošanās? Kur meklējams dziedinošais spēks? Kurš gan nav uzdevis sev šādus jautājumus! Atbilde uz tiem ir tāda — šis dziednieciskais princips mīt katra cilvēka zemapziņā, un slimniekam ir vienīgi jāmaina sava garīgā nostāja, lai viņš atkal kļūtu vesels.

Neviens priesteris, dabas dziednieks, psihologs, psihiatrs vai mediķis nemūžam nav izārstējis nevienu pacientu. Sens sakāmvārds saka: "Ārsts pārsien brūces, bet Dievs tās dziedē." Psihologs vai psihiatrs ārstē savus pacientus pavisam vienkārši — novēršot garīgos šķēršļus, kuru dēļ ir izsīcis zemapziņas dziednieciskais avots. Līdzīgā veidā ķirurgs, likvidēdams fiziskos šķēršļus, atjauno dziedinošo straumju brīvu riņķojumu. Neviens ārsts, ķirurgs vai vienalga kāds dabas dziednieks nevar pamatoti apgalvot, ka viņš savu pacientu ir "izārstējis". Ir tikai viens dziedinošais spēks, un to apzīmē ar dažādiem vārdiem — daba, dzīve, Dievs, radošais princips, visgudrība, zemapziņas spēks.

Kā jau iepriekš teikts, ir daudz metožu, lai likvidētu garīgos, emocionālos un fiziskos šķēršļus, kas kavē mums visiem cauri plūstošā un dziedinošā dzīves principa tecējumu. Ja jūsu zemapziņā mītošo dziedinošo spēku jūs pats vai kāds cits ievirza pareizajā gultnē, tad tas var attīrīt un arī attīrīs jūsu garu un ķermeni no visām slimībām. Šis dziedinošais princips darbojas visos cilvēkos neatkarīgi no to izcelsmes, ādas krāsas, reliģiskās vai konfesionālās piederības. Zemapziņa ārstē arī ateista vai agnostiķa brūces un ievainojumus.

Garīgās terapijas modernā metode balstās uz patiesību, ka jūsu zemapziņas neizmērojamā gudrība un spēks reaģē atbilstoši jūsu ticības veidam un dziļumam. Kā garīgās dziedniecības laicīgais, tā arī baznīcas pārstāvis ievēro Svēto Rakstu bausli un "ieslēdzas savā klusajā kambarītī", tas nozīmē, ka viņš atslābinās, atbrīvo domāšanu no visām blakus lietām un koncentrējas tikai uz savā iekšējā pasaulē mītošo neizmērojamo un visaptverošo dziedinošo principu. Viņš izolē savu garu no visām fiziskās pasaules parādībām un norisēm un rāmas paļāvības pilns uztic zemapziņai savu vēlmi, jo viņš zina, ka iekšējā apgaismība iedvesīs vislabāko risinājumu.

Visbrīnišķīgākā atziņa ir šāda: ja jūs iztēlosieties vēlamo rezultātu, cik spilgti vien iespējams, kā jau notikušu, bezgalīgais dzīves princips reaģēs uz jūsu apzināto lēmumu un skaidri izteikto vēlēšanos. Tā arī ir Bībeles vārdu: "Ticiet, ka jūs sagaidīsiet, un jums tiks dots," — patiesā nozīme. Tieši uz tās balstās mūsdienu garīgā dziednieka lūgšanu terapija.

 

Vienīgais dziednieciskais process

Ir tikai viens vienīgs visaptverošs dziednieciskais princips, kas iedarbojas uz visu un visiem — uz cilvēku, dzīvnieku, koku, zāli, vēju un zemi, īsi sakot, uz visu, kas vien eksistē. Visā dzīvnieku un augu valstī un minerālu pasaulē šis princips izpaužas kā instinkts un augšanas likums. Taču vienīgi cilvēks spēj šo principu apzināties pilnībā un piekļūt šai bezgalīgajai svētībai, ar zemapziņas palīdzību ievadot to noteiktā gultnē.

Ir daudz paņēmienu un metožu, kā šo universālo spēku izmantot savā labā, taču ir tikai viens vienīgs dziedināšanas process, un tā ir ticība.

Jo: "Lai jums notiek pēc jūsu ticības!"

 

Ticības likums

Visas pasaules reliģijas pauž kādu konkrētu ticības saturu, un tas savukārt tiek ļoti dažādi izskaidrots. Taču dzīves likums nav nekas cits kā ticības likums. Ko jūs domājat par sevi, dzīvi un universu? Jo: "Lai jums notiek pēc jūsu ticības!"

Ticība ir garīga realitāte, kas — atkarībā no jūsu domāšanas ieradumiem — visos jūsu dzīves posmos ļauj realizēties jūsu zemapziņas spēkam. Jums jāatceras, ka Bībele nerunā par ticību kaut kādam rituālam, ceremonijai, intuīcijai, kaut kādiem cilvēkiem vai baušļiem, — jūsu ticības saturs ir identisks jūsu domāšanas saturam. Ko jūs domājat, tam arī ticat. "Tas visu spēj, kas tic." (Marka evaņģ. 9., 23.)

Ir muļķīgi domāt, ka eksistē kaut kas tāds, kas pats par sevi varētu jums kaitēt. Nav svarīgi, kam jūs ticat, bet gan — kā jūs ticat. Jo visi jūsu pārdzīvojumi, visas darbības, notikumi un jūsu dzīves apstākļi ir tikai jūsu domu atbalss — reakcija.

 

Kas ir lūgšanu terapija?

Lūgšanu terapijas laikā apziņas un zemapziņas funkcijas pēc zinātniskiem principiem tiek apvienotas un labi pārdomātā veidā vērstas uz kādu noteiktu mērķi. Izpildot zinātnisku lūgšanu, jums precīzi jāzina, ko jūs darāt un kāpēc jūs to darāt. Jūs uzticaties dziedināšanas likumam, un tieši tas lūgšanu terapijā — dažkārt to sauc arī par zinātnisku lūgšanu, t.i., garīgu dziedināšanu — tiek izmantots.

Iedomājieties kādu konkrētu ideju, garīgu ainu vai plānu, kuru vēlaties redzēt piepildījušos. Ārkārtīgi spilgti iztēlojieties to kā realitāti, un attiecīgais domu un priekšstatu saturs iespiedīsies zemapziņā. Ja jūs ar nesatricināmu pārliecību turēsieties pie šāda jau piepildījušās vēlmes priekšstata, jūsu lūgšana tiks uzklausīta. Lūgšanu terapija ir stingri noteikta garīga darbība, kas vērsta uz konkrētu, īpašu mērķi.

Pieņemsim, ka jūs ar šīs metodes palīdzību gribat atrisināt kādu problēmu. Jūs zināt, ka šo problēmu (slimību vai vienalga ko) ir izraisījušas negatīvas domas, kas — baiļu vēl vairāk pastiprinātas — ir iespiedušās jūsu zemapziņā. Taču jūs mierina pārliecība, ka, izdzenot no gara visas melnās domas, jūs no sava sloga varēsiet atbrīvoties. Tāpēc vērsieties tieši pie savas zemapziņas dziedinošā spēka un atcerieties tā neizmērojamo gudrību un spējas visu vērst par labu. Apzināti paturot to prātā, jūs pārvarēsiet bailes un maldīgos priekšstatus, kas bija ieperinājušies jūsu garā.

Pēc tam pasakiet paldies par izdziedināšanu, kas noteikti izdosies, un turpmāk izvairieties domāt par savu problēmu, līdz atkal jutīsiet vajadzību lūgties. Lūgšanu laikā neļaujieties negatīvām domām un šaubām par savu izveseļošanos. Ticības pilnā pārliecība apziņu un zemapziņu sakausēs harmoniskā veselumā, kas jūs dziedēs.

 

Kas ir pūšļošana, un kā izpaužas akla ticība?

Tā sauktajai pūšļošanai nav nekāda sakara ar Bībeles ticību, kuras jēga ir izpratne par apziņas un zemapziņas mijiedarbību. Pūšļotājs ārstē bez šeit darbojošos spēku īstas, zinātniskas izpratnes. Bieži vien viņš apgalvo, ka viņam piemītot "īpašas spējas" ārstēt, taču varbūtējos panākumus var izskaidrot vienīgi ar slimnieku aklo ticību.

Dienvidāfrikas un visas pasaules pirmatnējo tautu šamaņi dziedina ar buram dziesmām un maģiskām dejām. Citos gadījumos izveseļošanos var izskaidrot ar pieskaršanos kādām relikvijām. Būtība ir šāda — slimnieks ir cieši pārliecināts par lietoto līdzekļu un metožu efektivitāti.

Jebkura rīcība, kas garu atbrīvo no bailēm un raizēm un piepilda to ar nelokāmu ticību un drošu cerību uz labo, vainagosies ar izdziedināšanos. Ir daudz cilvēku, kuri visi kā viens norāda uz panākumiem, kas sasniegti, izmantojot kādu teoriju, un pilnīgi nepamatoti šos panākumus min kā pierādījumu viņu teoriju patiesīgumam.

Apskatīsim kādu aklas ticības piemēru! Slavenais ārsts Francs Antons Mesmers jums jau ir pazīstams. 1776. gadā Mesmers savus panākumus ārstēšanā izskaidroja ar mākslīgo magnētu spēku, kas iedarbojās, kad viņš tos vilka pāri slimajām ķermeņa daļām. Vēlāk Mesmers no šīs metodes atteicās un attīstīja "dzīvnieku magnētisma" teoriju. Pēc viņa domām, magnēta iedarbības spēka pamatā ir fluīds, kas piepilda visu kosmosu, taču cilvēka organismā izpaužas visspēcīgāk.

Mesmers apgalvoja, ka magnētiskais fluīds no viņa pārejot uz pacientu un to izdziedinot. Drīz vien slimnieki bariem skrēja pie viņa, un Mesmera praksē tiešām bija daudz neparastu izveseļošanās gadījumu.

Kad Mesmers bija pārcēlies uz Parīzi, valdība sasauca ārstu un Zinātņu akadēmijas locekļu komisiju, kuras sastāvā bija arī Bendžamins Franklins. Lai gan tās sniegtajā ziņojumā tika apstiprināti Mesmera apgalvojumi par gūtajiem panākumiem, tomēr tika norādīts, ka komisija nav atradusi nekādus pieturas punktus, kas apliecinātu viņa fluīdu teorijas pareizību, un par pārsteidzošo izdziedināšanos patieso avotu uzskata pacientu fantāziju.

Drīz pēc tam Mesmers no valsts tika izsūtīts un nomira 1815. gadā. Pēc neilga laika Dr. Braitam no Mančesteras izdevās zinātniski pierādīt, ka starp tā saukto magnētisko fluīdu un Dr. Mesmera dziedināšanas panākumiem nav nekādas cēloņsakarības. Dr. Braits ar suģestiju noveda savas izmēģinājuma personas hipnotiska miega stāvoklī un izsauca daudzas tādas pašas parādības, ko Mesmers piedēvēja magnētisma iedarbībai. Visas šīs izdziedināšanās neapšaubāmi izraisīja spēcīga suģestija uz pacienta fantāziju un zemapziņu. Tā kā tajā laikā izveseļošanās īstie cēloņi nebija zināmi, tad šeit bez izņēmuma var runāt par aklu ticību.

 

Subjektīvas ticības nozīme

Kā jau izsmeļoši tika izklāstīts, saskaņā ar garīgās dzīves pamatlikumu katra cilvēka zemapziņa (subjektīvais gars) viņa apziņas (objektīvā gara) ietekmei ir pakļauta tikpat lielā mērā, kā cita cilvēka suģestijas spēkam. Ja jūs par kaut ko aktīvi vai pasīvi domājat, jūsu zemapziņa — neatkarīgi no jūsu objektīvās nostājas — vadīsies vienīgi pēc attiecīgās suģestijas, un jūsu vēlēšanās piepildīsies.

Garīgā dziedināšana balstās vienīgi uz subjektīvo ticību, un tā realizējas, noraidot visus apziņas saprātīgos iebildumus.

Fiziskās izdziedināšanas interesēs, protams, būtu vēlams, lai objektīvā un subjektīvā pārliecība sakristu. Šādu bezierunu ticību tomēr nevajadzētu uzskatīt par obligātu priekšnoteikumu tad, ja jums izdodas garu un ķermeni pilnīgi atslābināt līdz tādam stāvoklim, kad zemapziņa, jums atrodoties it kā pusmiegā, kļūst īpaši jūtīga pret subjektīviem iespaidiem.

Nesen man kāds kungs vaicāja: "Kā gan garīdznieks varēja mani izārstēt? Es taču neticēju nevienam viņa vārdam, kad viņš sacīja, ka neesot ne slimību, ne materiāla universa."

Šim kungam tāds apgalvojums šķita pilnīgs absurds, un viņš to uztvēra drīzāk kā apvainojumu savai inteliģencei. Tomēr viņa izdziedināšanos var viegli izskaidrot. Garīdznieks viņam lika kādu bridi būt pilnīgi pasīvam un ne par ko nerunāt un nedomāt. Tad garīdznieks nokļuva transam līdzīgā stāvoklī un apmēram pusstundu nepārtraukti un lēnām suģestēja savai zemapziņai, ka apmeklētājs fiziski un dvēseliski pilnīgi izdziedināsies un spēs dzīvot harmoniski. Slimnieks pēkšņi sajuta ārkārtīgu atvieglojumu un no šī brīža bija izdziedināts.

Pilnīgi pakļaudamies garīdznieka pavēlēm un pasīvi ļaudamies ārstēšanai, šis kungs izpildīja subjektīvas ticības aktu, kas viņa zemapziņu atvēra garīdznieka dziedinošajai suģestijai. Tātad bija radīts tiešs sakars starp garīdznieka zemapziņu un pacientu.

Tātad dziedināšanas rezultātus neietekmēja pacienta pretēji vērstā autosuģestija, kuras cēlonis bija viņa objektīvās šaubas par garīdznieka dziedināšanas spējām un teoriju. Iepriekš aprakstītā pusmiega laikā apziņas pretestība ir vismazākā, tātad sekmīgu ārstēšanu nekas vairs netraucē. Tā kā pacienta zemapziņa bija pilnīgi pakļauta svešsuģestijas spēkam, tā attiecīgi reaģēja — un slimnieks tika izdziedināts.

 

No attāluma veiktas ārstēšanas būtība un norise

Pieņemsim — jums paziņo, ka jūsu māte, kura dzīvo citā pilsētā, esot smagi saslimusi. Šajā gadījumā jūs nevarētu pie viņas aizbraukt un palīdzēt fiziski, bet vienīgi ar lūgšanu spēku. "Jo Tēvs, kas tevī mīt, dos padomu un palīdzību."

Gara radošais likums vienmēr un visur darbojas jūsu labā. Tā kā jūsu zemapziņa reaģē pilnīgi automātiski, tad ārstēšana no attāluma ir pavisam vienkārša — jūs savas domas un jūtas vēršat uz priekšstatiem par labu veselību un harmoniju. Tā kā eksistē viena vienīga, visiem kopīga radoša zemapziņa, tad jūsu pašu zemapziņai pārraidītā iztēles aina iedarbosies arī uz jūsu mātes zemapziņu. Uz labu veselību, vitalitāti un pilnību vērstās domas tiks pārnestas ar universālās zemapziņas medija palīdzību un iekustinās garīgo procesu, kas izdziedinās jūsu mātes organismu.

Šim garīgajam principam nav ierobežojumu ne laikā, ne telpā, un tāpēc jūsu mātes atrašanās vietai nav nekādas nozīmes. Ņemot vērā universālā gara visuresamību, šeit nemaz nevar runāt par ārstēšanu no attāluma — pretstatā kādai noteiktā vietā veiktai terapijai. Turklāt nemaz nav vajadzīgs, lai jūsu domas visu laiku būtu pie mātes; daudz svarīgāk ir, lai vitālie priekšstati par labu veselību, labsajūtu un atslābināšanos, kas pāriet uz jūsu mātes zemapziņu, būtu skaidri un pārliecības pilni.

Nākamais būs tipisks piemērs tā sauktajai ārstēšanai no attāluma. Kāda Losandželosas iedzīvotāja, manas radiopārraides klausītāja, par savu māti, kura dzīvoja Ņujorkā un slimoja ar trombozi, lūdz šādiem vārdiem: "Garīgais dziedinošais spēks ir visuresošs un apņem arī manu tālumā mītošo māti. Fiziskās cie­šanas ir viņas ierasto priekšstatu un domu precīzs spoguļattēls. Gars savu attēlu projicē uz ķermeņa, it kā tas būtu filmas ekrāns. Tātad, lai mainītu notikumu gaitu, ir jāieliek jauna lente. Mans gars pārņem projektora funkcijas, un es tagad izstaroju tādas iztēles ainas, kurās mana māte parādās pilnīgi vesela un izdziedinājusies. Tas pats neizmērojamais spēks, kas radīja manas mātes ķermeni ar visiem tā orgāniem, kopš šī brīža pārņem un dziedina katru viņas esības atomu; ikvienu viņas ķermeņa šūnu caurstrāvo miers un harmonija. Viņas ārstus apgaismo dievišķa iedvesma un ikviena roka, kas pieskaras mātes ķermenim, dāvā svētību un izdziedināšanos. Es zinu, ka patiesībā nekādu slimību nav, jo pretējā gadījumā neviens nevarētu izveseļoties. Es tagad sadarbojos ar mīlestības un dzīves bezgalīgo principu, un es zinu un gribu, lai šīs domas manai mātei dāvātu harmoniju, labu veselību un mieru."

Sieviete šo lūgšanu atkārtoja vairākas reizes, un pēc dažām dienām — par lielu pārsteigumu ārstam — mātes veselības stāvoklis neticami uzlabojās. Ārsts izteica mātei apbrīnu par viņas nelokāmo ticību Dieva visvarenībai. Meitas iztēles ainas un secinājumi iedarbināja universālo garīgo radošo principu, kas mātes ķermenī izpaudās kā pilnīga veselība un harmonija. Izveseļošanās, kuru meita iztēlojās kā jau realizējošos faktu, tūlīt arī notika.

 

Zemapziņas kinētiskais spēks

Kādam manam draugam psihologam tika izdarīta rentgenoloģiskā pārbaude, kurā atklājās, ka viena viņa plauša uzrāda tuberkulozes simptomus. Tad viņš katru vakaru pirms iemigšanas ar nesatricināmu pārliecību atkārtoja šādus vārdus: "Ikviena manas plaušas šūna, nervs, auds un muskulis šajā brīdī tiek no slimības izdziedināts. Mana organisma veselība un harmonija atkal tiek pilnīgi atjaunota."

Lai gan šis citāts nav precīzs, tomēr atklāj viņa lūgsnas jēgu. Pēc apmēram četrām nedēļām izdarītais atkārtotais rentgena uzņēmums parādīja, ka no slimības vairs nav ne miņas.

Lai izpētītu psihologa metodi, es jautāju, kāpēc viņš iepriekš minētām domām nodevās tieši pirms gulētiešanas. Viņš man atbildēja, lūk, ko: "Zemapziņas kinētiskā enerģija saglabājas visu miega laiku. Tāpēc tieši pirms iemigšanas vajadzētu pievērsties pozitīvām domām." Tā ir ļoti gudra atziņa, jo tas, kurš koncentrējas uz priekšstatiem par harmoniju un labu veselību, pasargā sevi no domām par senām ciešanām.

Tāpēc es no visas sirds iesaku jums nedz par savām ciešanām runāt, nedz tās saukt vārdā. Jo vairāk tām pievērš uzmanību un baidās, jo tās kļūst lielākas. Dariet tā kā mans draugs psihologs — kā garīgs ķirurgs: apņēmīgi un vienā rāvienā, tāpat kā veselam kokam izzāģē nokaltušus zarus, — likvidējiet visu negatīvo domāšanu.

Pievēršot vērību savām ciešanām un to simptomiem, jūs traucējat zemapziņas kinētisko darbību un tās dziedinošā spēka pilnīgu atraisīšanos. Turklāt negatīvās iztēles ainas jūsu gara autonomi funkcionējošā spēka dēļ viegli kļūst par īstenību — tieši par to, no kā jūs tik ļoti baidāties. Tāpēc piepildiet savu garu ar dzīves lielajām patiesībām un dodieties tālāk pa mīlestības gaismas apmirdzēto ceļu.

 

Kopsavilkums
1.    Iztēlojieties to, kas jums tiešām var dāvāt izveseļošanos. Esiet cieši pārliecināti, ka, lietpratīgi ietekmējot jūsu zemapziņu, var izdziedināt dvēseli un ķermeni.
2.   Izveidojiet precīzu plānu, kā jūs zemapziņai pavēstīsiet par savām vēlmēm un pavēlēm.
3.  Spilgti iztēlojieties savas vēlmes piepildījumu un uzskatiet to par jau īstenojušos faktu. Ja jums netrūks nepieciešamās izturības un koncentrēšanās spēju, tad drīz vien gūsiet panākumus.
4.   Pārdomājiet, ko īstenībā nozīmē vārds "ticība" — jūsu gara pašreizējā doma. Un ikvienai domai piemīt radošs spēks realizēties.
5.  Būtu muļķīgi ticēt, ka slimība vai kaut kas cits varētu jums kaitēt vai sagādāt sāpes. Nepieļaujiet, lai kaut kas novirza jūs no nelokāmas ticības labai veselībai, panākumiem, mieram, labklājībai un dievišķai vadībai.
6.  Radiniet sevi pie domām par visu cēlo un cildeno — un tās pārvērtīsies cēlos un cildenos darbos.
7.   Izmantojiet lūgšanas neizmērojamo spēku. Izstrādājiet noteiktu plānu, ideju, garīgu attēlu. Saskaņā ar savu garu un fantāziju identificējiet sevi ar katru priekšstatu, pieturieties pie pareizās garīgās nostājas, un jūsu lūgšana tiks uzklausīta.
8.  Vienmēr atcerieties, ka spēks dziedināt ir dots ikvienam, kas pēc tā ilgojas un tam pareizi tic. Ticība šajā gadījumā nozīmē izpratni par apziņas un zemapziņas darbības un izpausmes veidiem. īstenā ticība atnāk tikai līdz ar pareizo sapratni.
9.    "Akla ticība" piemīt tādam cilvēkam, kas bez šo efektīvo spēku zinātniskas izpratnes dziedināšanā gūst rezultātus.
10.   Iemācieties lūgt par slimniekiem, kas atrodas jums līdzās. Nomierinieties un atslābiniet ķermeni un garu, un jūsu priekšstati par labu veselību, vitalitāti un pilnību caur visaptverošo, visuresošo subjektīvo garu tiks pavēstīti jūsu mīļā drauga vai piederīgā zemapziņai, kur tie veiks savu dziedinošo darbību.
Kategorija: Tavs zemapziņas spēks - Džosefs Mērfijs | Skatījumu skaits: 2210 | Pievienoja: Saulite | Reitings: 0.0/0
Komentāru kopskaits: 0
Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji.
[ Reģistrācija | Ieeja ]
Kalendārs
«  Jūnijs 2012  »
PrOTCPkSSv
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Ierakstu Arhīvs
Mūsu aptauja
Kādu informāciju meklējat vietnē?
Atbilžu kopskaits: 2404
Mini-čats
Vietnes draugi
Statistika

Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Copyright © reiki.ukoz.lv 2024 Grāmatu un tulkojumu jebkāda veida pārpublicēšana - aizliegta!
Bezmaksasmājas lapu uzturēšana - uCoz