Es vēlu visiem Laimi! 

Vietnes izvēlne
Ieejas forma
Sadaļas kategorijas Kategorijas iedaļa

Kerola Ritbergers "Ķermeņa signāli" [5]
Kerola Ritbergers "Ķermeņa signāli" tūlkoja Sandra Žukovska ©
Liza Burbo – Tavs ķermenis saka „Mīli sevi” [143]
Liza Burbo – Tavs ķermenis saka „Mīli sevi”, no krievu valodas tulkoja Ligita Vecrumba ©
Valērijs Siņeļņikovs "Izproti savu slimību" [13]
Luīza Heija "Izdziedē sevi pats" [35]
elektroniski grāmatu sagatavoja Irēna Mežale
Tavs zemapziņas spēks - Džosefs Mērfijs [20]
Tulkojusi SARMĪTE LINIŅA Noskannējis grāmatu un failu izveidojis Imants Ločmelis
Dīpaks Čopra "Septiņi garīgie veiksmes likumi" [9]
Meklēšana
Galvenie » 2012 » Oktobris » 9 » 10. nodaļa JŪSU TIESĪBAS UZ BAGĀTĪBU
20:19
10. nodaļa JŪSU TIESĪBAS UZ BAGĀTĪBU

Jums ir tiesības uz bagātību. Jūs esat dzimis, lai vadītu bezrūpīgu, laimīgu dzīvi labklājībā un pārpilnībā. Tāpēc jums vajadzīgs arī pietiekami daudz naudas.

Jūs esat nācis šajā pasaulē, lai fiziski, garīgi un dvēseliski attīstītos, un jums ir neapstrīdamas tiesības uz visu, kas jums palīdz piepildīt savas dzīves jēgu. Jums vajadzētu radīt ap sevi skaistumu un greznību.

Kāpēc jūs gribat apmierināties tikai ar visnepieciešamāko, ja varat smelt no savas zemapziņas neizmērojamajām bagātībām? Šajā nodaļā jūs iemācīsieties, kā naudu var padarīt par savu draugu un pastāvīgu pavadoni. Vēlēšanās būt bagātam nav nekas cits kā ilgas pēc piepildītākas, laimīgākas un skaistākas dzīves. Šajā gadījumā runa ir par kosmisku instinktu, tāpēc jūsu vēlme ir ne tikai laba, bet pat ļoti laba.

Nauda ir simbols

Nauda ir simbolisks maiņas līdzeklis. Ja tā ir, tad nav jācieš nedz nabadzība, nedz trūkums, bet var baudīt skaistumu, greznību, pārpilnību un izsmalcinātu dzīvesveidu. Nauda ir ne vairāk un ne mazāk kā jebkuras valsts saimnieciskās veselības simbols. Kamēr vien asinis organismā brīvi riņķo, cilvēks ir fiziski vesels.

Kamēr vien atsevišķa cilvēka dzīvē nauda brīvi cirkulē, šis cilvēks saimnieciskajā ziņā ir vesels. Tiklīdz cilvēki aiz bailēm naudu sāk krāt zeķē, saimniecībā sākas grūti laiki.

Mainoties gadsimtiem, uzplaukstot un norietot dažādām kultūrām, ir bijuši dažādi maiņas līdzekļi, piemēram, sāls, stikla pērles vai citi sīki, vērtīgi priekšmeti. Senajos laikos cilvēka bagātību mērīja pēc aitu vai liellopu ganāmpulka lieluma. Šodien mēs lietojam naudu un citus vērtspapīrus, jo ir daudz praktiskāk vest līdzi monētas un naudaszīmes nekā aitas un vēršus.

 

Vieglākais un īsākais ceļš uz bagātību

Ceļš uz laimi un panākumiem jebkurā jomā — dvēseliskā, garīgā vai materiālā — ir atvērts tam, kurš ir iepazinies ar zemapziņas brīnumainajiem spēkiem. Garīgo likumu zinātājs nešaubīgi tic un ir absolūti pārliecināts, ka viņš nekad necietīs trūkumu, jo viņu neietekmēs ne saimnieciskā konjunktūra, ne biržu kursi, nedz arī visādas krīzes, piemēram, streiki vai kari. Viņš zina, ka, tiklīdz savai zemapziņai būs iedvesis priekšstatu par labklājību, tā viņu — lai kur viņš arī atrastos — pārpārēm apgādās ar visu nepieciešamo. Viņam taču ir nesatricināma pārliecība, ka nauda viņa dzīvē visu laiku brīvi cirkulēs un viņam tās allaž būs vairāk nekā nepieciešams. Pat ja valsts kase rīt paziņotu par bankrotu un viss šī cilvēka pašreizējais īpašums zaudētu vērtību (kā tas ar vācu valūtu jau divreiz ir noticis), viņš tomēr drīz atkal kļūtu bagāts neatkarīgi no tā, kāda būtu jaunā ekonomiskā sistēma vai jaunā valūta.

 

Kapec jums nav vairak naudas

Droši vien, lasot šo nodaļu, jūs nodomājāt: "Man pienāktos lielāka alga, nekā es pašlaik saņemu." Pēc manām domām, lielākajai daļai cilvēku viņu veikums netiek pienācīgi novērtēts un atalgots. Daudzos gadījumos naudas trūkumu, starp citu, var izskaidrot arī ar to, ka cilvēki naudu slepeni vai atklāti nolād; viņi to dēvē par "netīru" vai saka: "Naudaskāre ir visa ļaunuma sakne." Vēl viens iemesls, kāpēc jūs negūstat finansiālus panākumus, ir tas, ka kaut kur jūsu garā spokojas māņticība, ka nabadzība ir tikumiska un godājama. Šādas zemapzinātas nostājas cēloņi galvenokārt ir jaunībā gūtās pamācības un bieži vien arī dažu Bībeles vietu nepareizs skaidrojums.

 

Nauda un harmoniska dzīve

Reiz kāds cilvēks man sacīja: "Esmu bankrotējis. Es ienīstu naudu. Tā ir visa ļaunuma sakne." Kaut ko tādu var pateikt vienīgi neirotisks nejēga. Tikpat kroplīga un vienpusīga, protams, ir to cilvēku nostāja, kuri ir pieķērušies vienīgi naudai. Cilvēkam savas spējas ir jāizlieto gudri. Daži alkst pēc varas, citi — pēc naudas. Ja visas jūsu domas un tieksmes ir vērstas uz naudu un jūs mēdzat teikt: "Vienīgais, ko es vēlos, ir nauda; es visu ziedošu vienam mērķim — sakrāt pēc iespējas vairāk naudas, viss pārējais man ir vienaldzīgs," — tad jūs, bez šaubām, pie naudas un mantas arī tiksiet. Taču, šādi rīkojoties, jūs neesat ņēmuši vērā to, ka cilvēkam sava dzīve jāveido harmoniska un jāapmierina vēlme arī pēc dvēseles miera, mīlestības, prieka un pilnīgas veselības.

Tas, kurš par savas dzīves vienīgo saturu ir izvēlējies naudu, ir pieņēmis nepareizu lēmumu, un drīz vien viņš pārliecināsies, ka cilvēkam bez naudas ir nepieciešamas vēl daudzas citas lietas: apslēptu talantu atklāšana un attīstīšana, centieni pareizi aizpildīt savu vietu dzīvē, ilgas pēc skaistuma un prieka un vēlme sekmēt citu cilvēku labklājību un panākumus. Bet tas, kurš pārzina zemapziņas likumus un prot tos pareizi izmantot, ne tikai iegūs miljonus (ja vien viņš pēc tiem tieksies), bet arī baudīs iekšēju un ārēju harmoniju, lielisku veselību un pilnīgu pašrealizēšanos.

 

Nabadzība ir garīga slimība

Nabadzība nekādā ziņā nav nekas tikumisks vai godājams — runa ir par vienu no daudzajām garīgajām slimībām. Ja jūs fiziski justos slikti, tad to izskaidrotu ar sava organisma saslimšanu. Jūs darītu visu, lai pēc iespējas ātrāk šādu stāvokli novērstu. Bet arī ilgstošs naudas trūkums ir norāde, ka kaut kas jūsu dzīvē netiek darīts pareizi.

Katrā cilvēkā mītošais dzīves princips tiecas pēc attīstības, piepildījuma un pārpilnības. Jūs šajā pasaulē neesat nākuši tāpēc, lai mitinātos nožēlojamā būdā, tērptos skrandās un ciestu badu. Dzīves likums prasa, lai jūs būtu laimīgs, pārticis un panākumiem bagāts.

 

Kāpēc nekad nedrīkst par naudu izteikties nievājoši

Atbrīvojiet savu domāšanu no visiem plaši izplatītajiem dīvainajiem un māņticīgajiem uzskatiem par naudu! Nekad neuzskatiet naudu par sliktu vai netīru lietu — tā jūs to tikai tīšām no sevis aizbaidīsiet.

Vienmēr atcerieties: zemapziņa "nelaiž sev klāt" neko no tā, ko jūs pārliecinoši noraidāt. Un kā gan tā varētu pievilkt to, ko jūs pats atraidāt?

 

Ka izveidot pareizu nostāju pret naudu

Savā rīcībā esošos naudas līdzekļus jūs varat daudzkārt pavairot ar šādas vienkāršas metodes palīdzību. Vairākas reizes dienā atkārtojiet: "Es no visas sirds vēlos naudu, man tā patīk, es to izlietošu gudri, pārdomāti un labiem mērķiem. Es to labprāt izdošu ar abām rokām, un tā — brīnumainā kārtā pavairota — atgriezīsies pie manis. Nauda ir ne tikai kaut kas labs, bet pat ļoti labs. Nauda pārpārēm no visām pusēm plūst pie manis. Ar tās palīdzību es paveikšu daudz laba un derīga, un tāpēc esmu pateicīgs par savu materiālo un garīgo bagātību."

 

Nauda no zinātniskā viedokļa

Pieņemsim, ka jūs nejauši esat atklājis zelta, sudraba, vara, svina vai dzelzs atradni. Vai jūs šos metālus uzskatītu par kaut ko sliktu? Visa ļaunuma avots un sakne ir vienīgi cilvēku apmātība, nezināšana, nepareiza attieksme pret dzīvi un zemapziņas spēku ļaunprātīga vai aplama izmantošana. Jebkurš metāls — vai tas būtu urāns, svins vai vēl kāds cits — varētu mums kalpot kā maiņas līdzeklis. Taču mēs lietojam papīra naudaszīmes, varu, niķeli un sudrabu — vienīgi tādas vielas, kas patiešām nevar nodarīt neko ļaunu. Šodien fiziķi un ķīmiķi zina, ka vienīgā atšķirība starp metāliem ir to elektronu skaits un paātrinājums, kas riņķo ap elementa kopīgo centru. Mūsdienās jebkuru metālu var pārvērst par kādu citu, ar speciālas ierīces palīdzību apšaudot to ar atomiem. Noteiktos apstākļos zelts tādējādi pārvēršas par dzīvsudrabu. Nemaz nevajadzētu paiet ilgam laikam, un mūsu jaunie zinātnieki laboratorijās radīs sintētisko zeltu, sudrabu un citus metālus. Šobrīd šāda tehnoloģija šķiet pārāk dārga, bet neiespējami tas nav. Visu šeit minēto iemeslu dēļ inteliģentam cilvēkam šajā elektronu, protonu, neitronu un izotopu sakopojumā nevajadzētu saskatīt neko ļaunu — vai nu tas būtu metāls, papīrs, monētas vai papīra naudaszīmes.

 

Ka iegūt sev nepieciešamo naudu

Pirms daudziem gadiem es Austrālijā iepazinos ar kādu jaunekli, kurš vēlējās kļūt par ķirurgu, taču viņam nebija naudas. Es viņam izskaidroju, ka jebkurā zemē iesētai sēklai piemīt spēja iegūt visu, kas nepieciešams tās attīstībai. Šo procesu viņam vajadzētu ņemt par paraugu un attiecīgo ideju nostiprināt savā zemapziņā. Lai nopelnītu dienišķo iztiku, šis izcili talantīgais jauneklis uzkopa ārstu pieņemamās telpas, tīrīja logus un veica visdažādākos gadījuma darbus. Viņš man stāstīja, ka katru nakti pirms aizmigšanas pilnīgi skaidri iztēlojoties dokumentu par uzņemšanu ārstu kārtā, kurā lieliem, labi salasāmiem burtiem ir rakstīts viņa vārds. Strādājot gadījuma darbus, jaunietis šādus dokumentus bieži bija redzējis, tāpēc viņam nenācās grūti attiecīgo iztēles ainu iekalt zemapziņā. Apmēram četrus mēnešus viņš katru nakti iztēlojās savas vēlmes piepildījumu, un tad sāka parādīties rezultāti. Jaunekļa turpmākais dzīvesstāsts ir ļoti pamācošs. Viņš iepatikās kādam ārstam, un tas viņam iemācīja sterilizēt instrumentus, izdarīt injekcijas, sniegt pirmo palīdzību un sniedza citas ārstam nepieciešamās zināšanas. Beidzot šis ārsts pieņēma jaunekli darbā par medicīniski tehnisko asistentu un vēlāk finansēja viņa studijas medicīnā. Tagad šis jauneklis ir slavens ārsts un strādā Monreālā.

Pareizi vēršoties pie savas zemapziņas, viņš izmantoja senseno pievilkšanas spēka likumu, kas skan šādi: "Tam, kuram ir skaidrs mērķis, ir tikai jāizvēlas līdzekļi tā sasniegšanai." Šajā gadījumā mērķis bija pašam sava ārsta prakse. Jauneklim izdevās patiesi iztēloties sevi kā ārstu — redzēt un izjust. Viņš dzīvoja ar šo ideju un piepildīja to ar mīlestību pret ārsta profesiju, un tad tā ar fantāzijas palīdzību dziļi viņa zemapziņā kļuva par nelokāmu pārliecību. Tā likumsakarīgi tika radīti priekšnoteikumi viņa sapņa piepildījumam.

 

Kāpēc daži cilvēki nekad nesaņem algas paaugstinājumu

Ja jūs strādājat lielā uzņēmumā un slepenībā ar rūgtumu domājat, ka jums maksā pārāk maz un jūs patiesībā esat pelnījis lielāku atzinību un atalgojumu, tad iekšēji no sava darba devēja jau esat atteicies. Tā rīkodamies, jūs izraisāt likumsakarīgu procesu, un kādu dienu šefs jums pateiks: "Diemžēl mums no jūsu turpmākajiem pakalpojumiem ir jāatsakās." Principā jūs pats jau iepriekš bijāt pārtraucis savas darba līguma attiecības. Jūsu priekšnieks bija tikai darbarīks jūsu negatīvās nostājas realizēšanā. Tāda ir darbības un pretdarbības likuma būtība. Pirmo ierosmi radīja jūsu domas, un viss pārējais bija vienīgi zemapziņas reakcijas rezultāts.

 

Šķēršļi un lamatas ceļa uz bagātību

Arī jūs noteikti esat dzirdējuši šādus izteikumus: "Savu naudu viņš nav nopelnījis godīgā ceļā." — "Tas ir blēdis." — "To es pazinu jau tad, kad viņš vēl bija plikadīda." — "Ar tādiem paņēmieniem gūt panākumus nav nekāda māksla."

Ja paskatās tuvāk, kas ir šo spriedumu autors, tad gandrīz vienmēr izrādās, ka šis cilvēks cieš no naudas trūkuma vai arī slimo ar kādu fizisku vai garīgu kaiti. Varbūt viņa studiju biedri ātrāk kāpa pa karjeras kāpnēm un izraisīja viņā rūgtu skaudību. Taču šī cilvēka neveiksmju īstais cēlonis ir viņa nenovīdība, jo negatīvā attieksme pret agrākajiem draugiem un to labklājību padara viņa paša kāroto bagātību neiespējamu. Precīzāk izsakoties, šis cilvēks lūdz par divu pretēju vēlmju piepildīšanos. Viņš saka: "Bagātība un labklājība no visām pusēm plūst pie manis," — bet nākamajā brīdī pavēsta: "Es šim cilvēkam viņa bagātību nenovēlu." Lai priecāšanās par citu cilvēku laimi un panākumiem jums kļūst par pastāvīgu ieradumu!

 

Sargajiet savu īpašumu

Ja jūs meklējat padomu finansiālos jautājumos vai raizējaties savu akciju kursa vai vērtspapīru dēļ, tad mierīgi un paļāvīgi sakiet sev: "Visgudrība sargā manus finansiālos darījumus un palīdz man pieņemt pareizo lēmumu, tāpēc visi mani darījumi nesīs peļņu." Šo teikumu atkārtojiet pēc iespējas biežāk — un jūs pārliecināsieties, ka izvēle naudas ieguldījuma jautājumos ir bijusi lietpratīga un jūs esat izvairījies no zaudējumiem.

 

Visam ir sava cena

Lielajos veikalos strādā privātdetektīvi, kas ķer zagļus. Katru dienu viņi noķer daudz garnadžu, kuri šādā veidā mēģina kaut ko iegūt par velti. Visu šo cilvēku domāšanu nosaka bailes no trūkuma un nepieciešamības sevi ierobežot. Taču viņi apzog ne tikai pārējos, bet arī sevi — laupa sev dvēseles mieru, harmoniju, ticību, godīgumu, nevainojamību un citu cilvēku uzticību. Turklāt viņi cieš dažādus zaudējumus, proti, zaudē pašcieņu, sabiedrisko stāvokli un iekšējo mieru. Šiem ļaudīm trūkst stingras ticības, ka viņi allaž būs pārpārēm apgādāti ar visu nepieciešamo, un izpratnes par sava gara darbību. Ja vien viņi atraisītu savas zemapziņas spēku un ar pārliecību apgalvotu, ka tā viņiem parādīs ceļu uz patiesu pašīstenošanos, tad atrastu arī darbu un pastāvīgus ienākumus. Pārveidojuši savu dzīvi, viņi ar savu godīgumu, nevainojamību un izturību drīz vien kļūtu par paraugu paši sev un citiem cilvēkiem.

 

Jūsu neizsmeļamais naudas avots

Pareiza zemapziņas varas un domu, un iztēles ainu radošo spēku izpratne ir ātrākais un drošākais veids, kā darīt galu iekšējam un ārējam trūkumam un allaž dzīvot labklājībā. Tāpēc pieņemiet bagātību, ko jums dāvā jūsu zemapziņa. Pareiza attieksme pret labklājību un droša pārliecība, ka tā drīz realizēsies, izraisa procesu, kas pakļaujas pats savai matemātikai un mehānikai. Tiklīdz jums izdosies radīt sevī turīga cilvēka dzīves izjūtu, jūs iegūsiet visu, kas tam ir nepieciešams.

Tālāk doto secinājumu atkārtojiet katru dienu un ierakstiet zelta burtiem savā sirdī: "Es jūtos vienots ar savas zemapziņas neizmērojamo bagātību. Man ir tiesības būt pārtikušam, laimīgam un veiksmīgam. Nauda no neizsmeļamiem avotiem pārpārēm plūst pie manis. Ik mirkli es apzinos savu patieso vērtību. Visu, ko varu un kas man pieder, es labprāt piedāvāju citiem cilvēkiem un materiālajā ziņā esmu bagātīgi svētīts. Dzīve ir brīnišķīga!"

 

Kopsavilkums
1.  Nekautrējieties apgalvot, ka jums ir tiesības uz bagātību, un jūsu zemapziņa šo prasību izpildīs.
2.    Jūs negribat samierināties tikai ar nepieciešamāko. Jūs vēlaties, lai jūsu rīcībā būtu tādas summas, kas ļautu nekavējoties izpildīt jebkuru vēlēšanos. Iepazīstieties ar sava gara neizsme­ļamo bagātību!
3.  Tur, kur nauda brīvi pieplūst un atplūst, valda ekonomiska veselība. Uztveriet naudu kā bēgumam un paisumam līdzīgu pa­rādību: bēgums pastāvīgi nomaina paisumu. Ja ir bēgums, tad pil­nīgi droši gaidāms paisums.
4.   Izpratuši zemapziņas likumus, jūs allaž varēsiet iegūt ba­gātību, vienalga, kādā veidā tā jūsu dzīvē izpaustos.
5.  Iemesls tam, kāpēc daudzi cilvēki finansiāli tik tikko savelk galus kopā un viņiem nekad nav pietiekami daudz naudas, ir tas, ka viņi naudu nolād. Bet to, ko nolād, no sevis atbaida.
6.   Nepadariet naudu par savu elku! Tā ir tikai simbols. Allaž atcerieties: patiesā bagātība mīt jūsu garā. Jūs esat dzimis, lai vadī­tu harmonisku dzīvi, — un pie tās piederas arī nauda, kas jums ļaus izpildīt visas savas vēlmes.
7.    Nedomājiet vienmēr tikai un vienīgi par naudu. Izvirziet prasības arī attiecībā uz veselību, laimi, mieru, patiesu pašīstenošanos un mīlestību un izturieties labvēlīgi pret visiem cilvēkiem. Jūsu zemapziņa to visu jums atmaksās ar procentiem un procentu procentiem.
8.  Nabadzība nav nedz godājama, nedz tikumiska. Gluži pre­tēji — tā ir garīgas slimības izpausme, no kuras jums tūlīt pat jāizdziedinās.
9.    Jūs neesat nācis pasaulē tāpēc, lai dzīvotu būdā, tērptos skrandās un ciestu badu. Jūs esat radīts, lai vadītu pilnvērtīgu dzīvi.
10.     Nekad nesakiet: "Netīrā nauda!" — vai: "Es ienīstu naudu!" Ko nicina, to arī pazaudē. Pats par sevi nekas nav nedz labs, nedz slikts, vienīgi mūsu domas piešķir katrai lietai attie­cīgu vērtējumu.
11.    Bieži atkārtojiet šādus vārdus: "Es no visas sirds vēlos naudu. Es to izlietošu lietpratīgi savā un citu cilvēku labā. Es to izdošu ar prieku un devīgu roku, un tā atgriezīsies pie manis tūkstoškārt pavairota."
12.  Nauda nav sliktāka par varu, svinu, cinku vai dzelzi, kas at­rodami zemē. Vienīgais ļaunuma cēlonis ir nezināšana un garīgo spēku ļaunprātīga izmantošana.
13.  Apzināts un spilgts priekšstats par vēlamo rezultātu izraisa jūsu zemapziņas mērķtiecīgu reakciju.
14.  Visam ir sava cena. Necentieties kaut ko iegūt par velti! Ja jūs saviem mērķiem, ideāliem un darbībai veltīsiet pienācīgu uz­manību, tad zemapziņa virzīs savus spēkus šajā virzienā. Tam, kurš meklē bagātību, sava zemapziņa ir jāpiepilda ar spilgtiem priekšstatiem par dzīvi labklājībā un pārpilnībā.
Kategorija: Tavs zemapziņas spēks - Džosefs Mērfijs | Skatījumu skaits: 2952 | Pievienoja: Saulite | Reitings: 0.0/0
Komentāru kopskaits: 0
Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji.
[ Reģistrācija | Ieeja ]
Kalendārs
«  Oktobris 2012  »
PrOTCPkSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Ierakstu Arhīvs
Mūsu aptauja
Kādu informāciju meklējat vietnē?
Atbilžu kopskaits: 2404
Mini-čats
Vietnes draugi
Statistika

Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Copyright © reiki.ukoz.lv 2024 Grāmatu un tulkojumu jebkāda veida pārpublicēšana - aizliegta!
Bezmaksasmājas lapu uzturēšana - uCoz