pie konsultācijas izkonspektēja Ligita Vecrumba
Alkoholisms
Alkoholisms, tā ir slimība. Un tā ir saprāta slimība. Daži cilvēki domā, ka alkoholisms, tas ir “slikti”. Patiesībā alkoholisms ir slimība. “Slikti” ir , ka uz reklāmām raksta “pārmērīga alkohola lietošana...” (slikta ir pat neliela daudzuma lietošana...)
…...
Alkoholisms rodas no psihiskās pārkaršanas. Cilvēks psihiski pārkarst ar Uguns Enerģiju, kura nepareizi virzās organismā.
......
Cilvēkam pietrūkst mīlestības. Uguns Enerģija un tieši tāpat Mīlestības Enerģija. Tīra Uguns Enerģija, kura virzās Prātā un Saprātā, tā arī ir Mīlestības Enerģija. Vienkārši jāsaprot, ka cilvēks, kurš nevar transformēt Uguns Enerģiju Mīlestībā – tas ir - attīrīt- viņam netīrā uguns virzās organismā, tas nozīmē, ka viņa vēlme mīlēt ir lielāka, nekā atdot mīlestību.
…...........
Rezultātā notiek pārkaršana un šī pārkaršana rada psihisku neapmierinatību – aizvainojumu, sasprindzinājumu, dusmas...Šis stāvoklis burtiski saucās – NEAPMIERINĀTĪBA.
Spēcīga NEAPMIERINĀTĪBA AR DZĪVI. Cilvēkam ir jānoņem šis stāvoklis, citādi viņam būs slikti. Ir orgāni, kas pārslogojās no Uguns Enerģijas – sirds, aknas, galvas smadzenes, hormonālie organi – vairogdziedzeris, aizkuņģa dziedzeris. Un tieši šie orgāni “izlido” pie ilgstošas alkohola lietošanas, pārtrauc normāli strādāt.
Ir produkti, kas saistīti ar gariem. Tie ir produkti – tumsonībā. Ja saēdīsimies daudz ķiplokus, tad psihē pastiprinās saikne ar gariem, kas izraisa niknumu. Sīpolus daudz – miesas kārību, mārrutki – agresijas gari. Tie ir tumsonības produkti, kas savieno ar gariem.
Tieši tāpat savieno ar gariem gaļas produkti – tie liek cilvēkam dzīvot bailēs un agresijā.
Gaļa psihiskām funkcijām ir kaitīga. Ja gribas dzīvot priekā, tad jāsamazina vai jāizslēdz vispār gaļas produkti no pārtikas.
Kaut vai pavisam nedaudz iedzerot spirtotos dzērienus, kaut mazgrādīgos, tas traucē Saprāta Aizsardzībai. Skaidrs Saprāts novērtē situāciju, kurā dzīvo. Tā funkcija ir novērtēt briesmas un aizsargāt no gariem. Gari iedarbojās caur dusmām, naidu, skopumu, caur atslābinatu psihi – no alkohola. Cilvēkam rodas sajūta, ka viss ir LABI...ES JŪS VISUS MĪLU....
Cilvēks nesajūt briesmas – dvēsele atverās un tad viņā ienāk gari un barojas uz viņa atvērtības rēķina, izsūc no viņa spēkus. Gari barojas no dzīvas būtnes, viņi nevar patstāvīgi dzīvot...
Cilvēks sadusmojas, gars ienāk viņā – ko gars dara ? - liek dusmoties tālāk. Gars ir nostiprinājies viņa apziņā. Gars centīsies izsist viņu no līdzsvara. Lai atbrīvotos no garu ietekmes, cilvēkam jāprasa piedošana, lai hronisks niknums iziet no viņa ķermeņa.
Tas pats notiek, kad cilvēks dzer – kas notiek – gars liek viņam dzert tālāk. Tas izsauc psihisku sajūtu – alkohola trūkumu, slāpes pēc spirtotā. Ēdot atslēdzas gribas funkcijas, pārēdās. Kopā ar alkoholu – ēd un dzer bez apstājas. Jebkurš vīna daudzums iznīcina gribas funkcijas. Ar nelielo daudzumu ieiet gars, kurš tālāk vilks pie sevis...
Kad cilvēks uz kaut ko skatās, viņam rodas vēlme un tā sāk augt, un pēc tam to nākas atvērt (pudele, konfekšu kārba utt.), agrāk vai vēlāk, tāpēc, ka vēlme ir Spēks, kas iznīcina saprāta spēku.
Tapēc Vēdi izskaidro, ka spirtotajiem mājās nav jābūt. Pudele aptraipa atmosfēru. Gari → kad tu skaties uz pudeli → gars skatās pa vidu tev un pudelei, sāk eksistēt skatienā. Kad cilvēks “nebaro” garu, viņam ir jāaiziet (garam). Cilvēkam ir arī sēru sajūta, kad kaut ko zaudē. Kad šķiramies no gara, arī ir sēras un vienlaicīgi ar sērām jūt nepatiku pret alkoholu.
Tā ir saprāta slimība, kura piespiež pakļauties citai dzīvai būtnei, kura dzīvo smalkajā plānā.
Kad cilvēks aiziet un pārējie bērēs dzer, aizgājējam ir slikti un palicējiem arī.
Ir produkti, kas atvēsina psihi. Un cilvēkam, kuram ir tieksme iedzert , ir jāzina šie produkti. Tie ir – piparmētra – spēcīgi atvēsina prāta smalko ķermeni;
baldriāņi – var izmantot kopā dzērienā;
anīss;
bietes;
ķirbis.
Nevajadzētu atvēsināties ar skābētiem gurķiem un kāpostiem. Tie ir normāli produkti ziemai cilvēkiem, kuriem ir ļoti saspringta dzīve, bet tiem, kam ir nosliece lietot alkoholu, viss, kas saistās ar etiķi, tāpēc, ka tas arī ir spirta veids, labāk neizmantot šos produktus. Tāpēc, ka tie ir kā katalizatori – ēd sāļu gurķīti un atkal gribas iedzert.