Es vēlu visiem Laimi! 


Vietnes izvēlne
Ieejas forma
Meklēšana


[ Jaunas vēstules · Dalībnieki · Foruma noteikumi · Meklēšana · RSS ]
  • Lappuse 1 no 1
  • 1
Foruma moderators: Neroli, Saulite  
Forums » Pozitīvisma forums » Praktiski padomi » Koncentrāta pagatavošana
Koncentrāta pagatavošana
SauliteDatums: Piektdiena, 17.09.2010, 19:04 | Ziņojums # 1
Vietnes veidotāja
Grupa: Administratore
Ziņojumu skaits: 702
Reputācija: 1
Statuss: Oflain
Ziedu esenču pagatavošanā izmanto Dr. Baha atklātās saules un vārīšanas metodes. Šīs esenču pagatavošanas metodes ir ļoti vienkāršas, tāpēc ikviens, ja vien ir vēlēšanās un pieejami šajā ārstēšanās metodē izmantotie augi, Baha ziedu līdzekļus var pagatavots pats.

I. Saules metode

"Ņemiet plānu stikla bļodu un gandrīz pilnībā piepildiet to ar tīrāko ūdeni, kāds jums ir pieejams, ja iespējams, izmantojiet tuvumā esoša avota ūdeni.

Noplūciet tik daudz auga ziedu un tos nekavējoties novietojiet uz ūdens, līdz ir noklāta visa ūdens virsma. Bļodu trīs līdz četras stundas (vai arī mazāk) atstājiet tiešos saules staros – tik ilgi, kamēr ziedi sāk vīst. Tad uzmanīgi noņemiet tos no ūdens un piepildiet iegūto šķidrumu pudelēs līdz pusei. Pārējo pudeli piepildiet ar brendiju, kas darbojas kā konservants. Šīs būs koncentrāta pudelītes, tās neizmanto ārstēšanā. Lai pagatavotu līdzekli ārstēšanai, ņemiet dažus pilienus koncentrāta un pievienojiet citai pudelītei. Šādā veidā no koncentrātiem iespējams pagatavot lielu daudzumu ārstēšanā lietojamā līdzekļa.

Ar saules metodi tiek pagatavoti šādi līdzekļi:

parastais ancītis (Agrimony), čemuru augustiņš (Centaury), vilmota ceratostigma (Cerato), parastais cigoriņš (Chicory), parastais mežvītenis (Clematis), rūgtā drudzenīte (Gentian), Eiropas ulekss (Gorse), parastais virsis (Heather), puķu sprigane (Impatiens), lāsainā pērtiķmutīte (Mimulus), parastais ozols (Oak), Eiropas olīvkoks (Olive), naudiņu saulrozīte (Rock Rose), dziedinošu avotu ūdens (Rock Water), vasaras žultszālīte (Scleranthus), zarainā lāčauza (Wild Oat), ārstniecības verbēna (Vervain), īstais vīnkoks (Vine), purva sermulīte (Water Violet), parastās zirgkastaņas ziedi (White Chestnut) un dziedinošu avotu ūdens (Rock Water).

II. Vārīšanas metode

Pārējos līdzekļus pagatavo ar vārīšanas metodi.

"Augu daļas pusstundu vāra tīrā, dzidrā ūdenī. Tad šķidrumu nokāš, iepilda pudelēs līdz pusei un, kad šķidrums ir atdzisis, konservēšanas nolūkos pievieno brendiju.

Līdzeklim, ko pagatavo no parastās zirgkastaņas pumpuriem (Chestnut Bud), no parastās zirgkastaņas koka ievāc (lapu) pumpurus, īsi pirms tie paspējuši atvērties. Pārējos gadījumos ziedus ievāc kopā ar nelielām daļiņām no stumbra, zariem un, ja ir iespējams, jauno lapu dzinumiem."

(E.Bahs "Divpadsmit Dziednieki un citi ārstniecības līdzekļi" (grāmata E.Bahs "Veselība pašu rokās"))

http://www.ziedu-energija.lv/esences.php


Mīlu šo brīnumjauko pasauli!!!

e-pasta adrese - sandra.zukovska@gmail.com

 
Forums » Pozitīvisma forums » Praktiski padomi » Koncentrāta pagatavošana
  • Lappuse 1 no 1
  • 1
Meklēšana:

        
Mūsu aptauja
Kādu informāciju meklējat vietnē?
Atbilžu kopskaits: 2404
Mini-čats
Vietnes draugi
Statistika

Copyright © reiki.ukoz.lv 2024 Grāmatu un tulkojumu jebkāda veida pārpublicēšana - aizliegta!
Bezmaksasmājas lapu uzturēšana - uCoz