Kuņģa čūla 1. Sarkano šķirņu kartupeļu sula, 3 reizes dienā pa 100 g tukšā dūšā, pusstundu pirms pusdienām un pirms gulētiešanas.
Gatavo: Nomazgātu un nosusinātu kartupeli ar mizu sarīvē uz rupjas rīves. Sulu ar cieti izspiež. Gatavo vienmēr svaigu. Kartupeļu sula- nepieciešama kā skābi neitralizējošs līdzeklis, ko lieto pie kuņģa čūlas. Kartupeļu sulu jādzer pirmās 28 dienas pa 3 reizēm dienā, pārējās 14 dienas pa 2 reizēm dienā, no rīta tukšā dūšā un pirms gulēt iešanas.
2. Linu sēklu uzlējums
Gatavo, no rīta 2 ēd.k. linu sēklu aplej , ar 1,5 glāzēm vāroša ūdens un atstāj līdz vakaram istabas temperatūrā. Vakarā izkāš caur biezu drānu, atstāj uz nakti. No rīta slimajam jāizdzer vismaz pusi.
Linu uzlējumu jādzer 42 dienas, kartupeļu sulu jādzer pirmās 28 dienas pa 3 reizēm dienā, pārējās 14 dienas pa 2 reizēm dienā, no rīta tukšā dūšā un pirms gulēt iešanas.
P.s. Vēlams apkopot 1 un 2 recepti, lietot paralēli.
Gastrīts
Pelašķis 2 daļas
Kumelītes- 2 daļas
Strutene – daļas
Asinszāle- 2 daļas
1 karoti ar maisījumu aplej ar glāzi vāroša ūdens, ļaut ievilkties 20 min. Dzert pa 0,5 glāzei 3 reizes dienā 20-30 min pirms ēšanas. Lieto arī pie paaugstināt skābes daudzuma.