Es vēlu visiem Laimi! 


Vietnes izvēlne
Ieejas forma
Meklēšana


[ Jaunas vēstules · Dalībnieki · Foruma noteikumi · Meklēšana · RSS ]
  • Lappuse 1 no 1
  • 1
Foruma moderators: Saulite, Neroli  
Forums » Dziedniecības forums » Tautas medicīna un veselības noslēpumi » 10 padomi tiem, kas grib tikt vaļā no iesnām un klepus
10 padomi tiem, kas grib tikt vaļā no iesnām un klepus
SauliteDatums: Piektdiena, 19.03.2010, 15:02 | Ziņojums # 1
Vietnes veidotāja
Grupa: Administratore
Ziņojumu skaits: 702
Reputācija: 1
Statuss: Oflain
Iesnas parasti ir viens no saaukstēšanās simptomiem, ko visbiežāk izraisa deguna dobuma infekcijas. Deguna blakusdobumos uzkrājas šķidrums, notiek liela daudzuma šķidruma attece no deguna un līdz ar to attīstās deguna aizlikums, kas apgrūtina elpošanu.

Klepus mēdz būt divu veidu: sauss, kairinošs, kas attīstās slimības sākumā, bieži pastiprinās uz nakti; mitrs klepus ar krēpu veidošanos un izdalīšanās traucējumiem, kas liecina par slimības ilgāku gaitu.

Parasti mēs biežāk saaukstējamies pavasarī, kad uzspīd pirmā saulīte un liekas, ka biezās ziemas drēbes varam uzreiz mest pie malas.
Ja arī tev ir gadījies saaukstēties tieši šobrīd, tad ielūkojies šajos ieteikumos, kā cīnīties ar iesnām un klepu ar tautas līdzekļiem.

1. Sākumā jeb pirmajā stadijā, kas galvenokārt izpaužas stipru iesnu veidā, bieži vien ir pietiekami izkarsēt kājas, lai aizkavētu slimības attīstību. Pēc tam kājas ātri jāaplaista ar aukstu ūdeni – un gultā zem segas!

2. Ar C vitamīnu bagāti dzērieni un augļi (citrusaugļi un mežrozīšu tēja) uzlabo organisma aizsardzības spējas. Ja esi apaukstējies, C vitamīns jālieto katru dienu (0,25 – 0,5 g).

3. Kumelīšu tvaika vanniņas ir neaizstājams līdzeklis, kad pil deguns un ir iekaisušas gļotādas. Sauju kumelīšu aplej ar ¼ l vāroša ūdens un ļauj ievilkties, pēc tam papildina tilpumu līdz litram. Turot galvu virs trauka, ieelpo tvaikus.

4. Ja ir klepus un iesnas, lieliski noder eikaliptu lapas un piparmētra. Litram karsta ūdens pievieno trīs četrus pilienus uzlējuma.

5. Lai deguna gļotādā labāk cirkulētu asinis, lieti noder karstas vanniņas rokām – ūdens temperatūra pakāpeniski jāpaaugstina. To dara šādi: 10 minūšu laikā temperatūra tiek paaugstināta no 35 līdz 42 grādiem, arvien pielejot klāt karstu.

6. Pirms gulētiešanas iesaka iedzert karstu pienu, kas savārīts ar fenheļa augļiem, vai arī pienu ar fenheļa tēju. Jādzer maziem malkiem. Šis dzēriens izdziedina pat no ielaista klepus.

7. Ja ir klepus, krūtis un mugura jāieziež ar smēri, kas satur ēteriskās eļļas. Pēc procedūras ātri jāietinas siltā lakatā vai dvielī un jāliekas gultā zem segas.

8. Ja iesnas ir ļoti stipras, iesaka katras divas trīs stundas apēst ēdamkaroti sīpolus, sajauktus ar medu. Sīpoli, tāpat kā rutki un mārrutki, satur sinepju eļļu. Sagriežot šos dārzeņus, eļļa izdalās un iedarbojas kā antibiotika.

9. Zāļu tējas dara brīnumus – tās liek izsvīst un izvada no organisma slimības ierosinātājus un vielmaiņas produktus. Vienlaikus tēja kompensē šķidruma zudumu organismā. Tējas sastāvā jābūt zālītēm, kam ir pretiekaisuma, temperatūru pazeminoša un klepu mīkstinoša iedarbība, tām jāpaaugstina arī organisma aizsardzības spēja. Tātad:

25 g liepziedu, 10 g mežrozīšu augļu, 5 g kumelīšu, 10 gmālle’pju, 20 g ceļmallapu. Četras tējkarotes šī maisījuma aplej ar vārošu ūdeni, ļauj 10 minūtes nostāvēties un pasaldina ar medu. Jālieto trīs reizes dienā.

10. Augstā temperatūra ir organisma aizsargreakcija pret visu slimību izraisītājiem. Ja ķermeņa temperatūra ir 39 grādi, tad vairums vīrusu vairs nevairojas. Komprese uz kāju ikriem palīdzēs augstas temperatūras gadījumā. Jau pēc vienas procedūras temperatūra nokritīs par apmēram vienu grādu. Var lietot etiķī samērcētas zeķes. Kokvilnas pusgarās zeķes iemērc šķīdumā (2/3 auksta ūdens un 1/3 etiķa), uzvelk tās kājās un kājas ietin sausā dvielī. Ja temperatūra nekrīt, obligāti jāsauc ārsts.

http://www.irlaiks.lv/health/diet/diseases/article.php?id=8061776


Mīlu šo brīnumjauko pasauli!!!

e-pasta adrese - sandra.zukovska@gmail.com

 
Forums » Dziedniecības forums » Tautas medicīna un veselības noslēpumi » 10 padomi tiem, kas grib tikt vaļā no iesnām un klepus
  • Lappuse 1 no 1
  • 1
Meklēšana:

        
Mūsu aptauja
Kādu informāciju meklējat vietnē?
Atbilžu kopskaits: 2403
Mini-čats
Vietnes draugi
Statistika

Copyright © reiki.ukoz.lv 2024 Grāmatu un tulkojumu jebkāda veida pārpublicēšana - aizliegta!
Bezmaksasmājas lapu uzturēšana - uCoz