Es vēlu visiem Laimi! 


Vietnes izvēlne
Ieejas forma
Meklēšana


[ Jaunas vēstules · Dalībnieki · Foruma noteikumi · Meklēšana · RSS ]
  • Lappuse 1 no 1
  • 1
Foruma moderators: Saulite, Neroli  
Forums » Dziedniecības forums » Tautas medicīna un veselības noslēpumi » Kārpas
Kārpas
SauliteDatums: Svētdiena, 07.02.2010, 18:51 | Ziņojums # 1
Vietnes veidotāja
Grupa: Administratore
Ziņojumu skaits: 702
Reputācija: 1
Statuss: Oflain
Uzlikt uz kārpas tikko nokautas cūkas gaļas gabaliņu, apsiet un paturēt pāris stundas. Pēc tam aprakt kūti kūtsmēslos, lai satrūd. Kārpas pazūd uz visiem laikiem.

izlasīju interesantu tautas med. paņēmienu


Mīlu šo brīnumjauko pasauli!!!

e-pasta adrese - sandra.zukovska@gmail.com

 
SauliteDatums: Svētdiena, 07.02.2010, 19:00 | Ziņojums # 2
Vietnes veidotāja
Grupa: Administratore
Ziņojumu skaits: 702
Reputācija: 1
Statuss: Oflain
V.G. Pašinskij "Ārstējamies ar zālītēm" piedavā šadu augu sulas;
pienene - sula no auga un saknēm,
strutene - sula no auga un saknēm,
dievkrēsliņš - sula no auga,
pelašķis - sula no auga,
sunīši - sula no auga,
balanda - pelni no kātiem,
dažāda veida sīpoli - veido putriņu vai sula no sīpola,
ķiploks - veido putriņu vai sula no ķiploka.

Kā lieto - vairākkārt dienā iesmērē vajadzīgās vietas 4 līdz 6 reizes dienā, to dara trīs līdz 5 nedēļas, atkarībā no izvēlētā auga sulas iedarbības


Mīlu šo brīnumjauko pasauli!!!

e-pasta adrese - sandra.zukovska@gmail.com

 
SauliteDatums: Svētdiena, 07.02.2010, 19:05 | Ziņojums # 3
Vietnes veidotāja
Grupa: Administratore
Ziņojumu skaits: 702
Reputācija: 1
Statuss: Oflain
Te vēl viens veids

Var ar ābolu vai kartupeli: pārgriez uz pusēm, ar vienu pusi apsmērē kārpainās vietas salikt kopā pusītes un aproc zemē.


Mīlu šo brīnumjauko pasauli!!!

e-pasta adrese - sandra.zukovska@gmail.com

 
NeroliDatums: Piektdiena, 12.02.2010, 18:27 | Ziņojums # 4
Pagodināmais
Grupa: Moderātori
Ziņojumu skaits: 35
Reputācija: 1
Statuss: Oflain
Katru vakaru ieberzēt ar skolas krītu . Var uzlimēt uz nakti virsū mazu leikoplasta gabaliņu, lai krīts tūlit nepazūd gultasveļā.
 
SauliteDatums: Piektdiena, 12.02.2010, 18:30 | Ziņojums # 5
Vietnes veidotāja
Grupa: Administratore
Ziņojumu skaits: 702
Reputācija: 1
Statuss: Oflain
Quote (Neroli)
Katru vakaru ieberzēt ar skolas krītu

nekad nebiju dzirdējusi par tik vienkāršu veidu biggrin , bet nez kur lai dabuj to parasto krītu, meklēju savai meitiņai, lai zimē uz tāfeles, bet atradām tik krāsaino wacko


Mīlu šo brīnumjauko pasauli!!!

e-pasta adrese - sandra.zukovska@gmail.com

 
NeroliDatums: Piektdiena, 12.02.2010, 21:03 | Ziņojums # 6
Pagodināmais
Grupa: Moderātori
Ziņojumu skaits: 35
Reputācija: 1
Statuss: Oflain
Es domāju der arī šuvēju krītiņš, tāds plakans, balts hello
 
SauliteDatums: Piektdiena, 19.03.2010, 16:15 | Ziņojums # 7
Vietnes veidotāja
Grupa: Administratore
Ziņojumu skaits: 702
Reputācija: 1
Statuss: Oflain
Kārpas ir ādas bojājums, ko izraisa vīrusa infekcija jeb cilvēka papilomas vīruss. Kārpas parasti ir ādas krāsā, un tās var sajust ar tausti kā sabiezējumu ādā, taču reizēm tās ir arī tumšākas nokrāsas, plakanas un gludas. Inficēties var cilvēki ar pavājinātu imūnsistēmu, un kam organisms ir piesārņots ar toksīniem, traucēta vairogdziedzera darbība. Cilvēki inficējas pārsvarā tiešā kontakta ceļā. Kārpas parasti rodas uz bojātas ādas, kur ir nelielas plaisiņas. Parasti tās ir uz pirkstiem, plaukstām, tuvu nagiem. Kārpas pašas par sevi nerada neko ļaunu organismam, bet to estētiskais izskats var radīt psiholoģisku diskomfortu.

Ir apmēram 77 kārpu veidi, kuri atšķiras pēc sava anatomiskā novietojuma un izskata.

Galvenie kārpu veidi

Mēdz būt parastās kārpas, plakanās kārpas (sauktas arī par jauniešu kārpām) un smailās kondilomas.

Parastās kārpas biežāk sastopamas uz rokām un pirkstiem, jo tur ir lielākas inficēšanās iespējas. Stipri traucējošas ir pēdu kārpas: pēdām jānotur viss ķermeņa svars, un, ja tur ir kārpa, tā sāp un arī pēc kārpas likvidēšanas tajā vietā ir nepatīkamas sajūtas, cilvēkam staigājot. Lielas neērtības rada kārpas naga valnīša maliņā vai zem naga, no tām ir grūtāk atbrīvoties. Parasti notiek tā, ka, iznīcinot pirmo lielo kārpu, pazūd arī pārējās, sīkās. Kādreiz ir tikai viena kārpa, kas ilgu laiku saglabājas bez lieluma izmaiņām. Ja trīs mēnešu laikā netiek novērota uzlabošanās, var sākt ārstēšanu ar preparātiem vai lietot krioterapiju (piesaldēšanu).

Plakanās kārpas ir plānas, ādas krāsā vai iesārtas, parasti veidojas delnu virspusē. Tās vislabāk padodas ārstēšanai. Palaikam plakanās kārpas izdodas novērst, vienkārši lietojot suģestiju.

Smailās kondilomas ir kārpu paveids, kas lokalizējas uz dzimumorgāniem un anālās atveres rajonā. Tās atklājot, cilvēki šausmās domā, ka tas ir audzējs vai kāda veneriska slimība. Daži cer, ka kondilomas pazudīs, citi mēģina no tām atbrīvoties pašu spēkiem, kas lielākoties neizdodas. Siltajā un mitrajā vidē kārpas ātri vien saaug, jo sevišķi, ja cilvēks diez cik rūpīgi neievēro higiēnas prasības. Psiholoģiski ir grūti sadūšoties iet pie ārsta. Dažs meklē palīdzību tikai tad, kad veidojums jau izaudzis krietni liels un ir jābrīnās, kā šis cilvēks spējis ar tādu dzīvot. Tad var palīdzēt vienīgi operācija un paralēli jādomā arī par imūnsistēmas stiprināšanu.

Ja kārpas vienkārši neievēro, pacientiem ar normālu imunitāti tās parasti pēc kāda laika izzūd pašas no sevis. Šis varētu būt iemesls, kāpēc agrākos laikos ticēja maģiskiem kārpu ārstēšanas veidiem.

Metožu kārpu likvidēšanai ir daudz: tās piededzina, izmantojot elektrokoagulāciju, saldē, iznīcina ar lāzera palīdzību, lieto tā sauktos keratolītiskos preparātus, kas satur salicilskābi, benzoskābi u.c. Izvēlēties cilvēkam piemērotāko metodi vislabāk palīdzēs ārsts.
Aptiekās ir arī pieejami daži preparāti ārīgai lietošanai, kas paātrina kārpu izkarošanu, kuri satur dažādus ķīmiskus aģentus pret karpām.
Likvidējot kārpas, ir jāveic arī imunitātes paaugstināšanās un iekšējo orgānu attīrīšanās – aknas, nieres, žultspūsli.

Lai izvairītos no kārpām, jāievēro vienkārši norādījumi, piemēram, neizmantot kopīgus dvieļus ar veselajiem ģimenes locekļiem. Problēmas bērniem rada nagu graušana, kuras dēļ kārpas izplatās ap muti un nagiem. Kārpas uz pēdām bieži iegūst baseinos vai kopējās dušās. Tāpēc veselajiem būtu ieteicams lietot speciālus apavus, bet slimajiem neapmeklēt baseinu, kamēr kārpas nav izārstētas vai izzudušas.

Pašdarbība

Cilvēki vispirms nereti mēģina paši tikt vaļā no kārpas, to spaida, dursta, griež ar nazi vai žileti. Kārpa asiņo, un tā var ievazāt vēl kādu infekciju. Daži mēģina kārpu izdedzināt ar etiķa esenci un dažādām skābēm, izraisot apdegumus un sabojājot arī apkārtējos veselos audus. Tad jau labāk izmantot veco tautas līdzekli – struteņu sulu. (Strutenes šim mērķim lieto arī homeopātijā) Ar svaigu struteņu sulu regulāri ieziež kārpu, līdz tā pazūd. Šī metode var palīdzēt, kaut arī ne simtprocentīgi. Ja pēc 2–3 nedēļām vēlamo rezultātu joprojām nav, jāmeklē cits risinājums. Daudzas citas tautas metodes vairāk balstītas uz pašsuģestiju. Tas gan tiesa, ka dilstošā mēnesī kārpu nodzīt ir vieglāk. Tomēr kompetenti mediķi to izdarīs neatkarīgi no mēness fāzes. Kādreiz kārpas pēc vairākiem gadiem noiet arī pašas, bet cerēt uz to nevajadzētu.


Mīlu šo brīnumjauko pasauli!!!

e-pasta adrese - sandra.zukovska@gmail.com

 
SauliteDatums: Piektdiena, 19.03.2010, 16:15 | Ziņojums # 8
Vietnes veidotāja
Grupa: Administratore
Ziņojumu skaits: 702
Reputācija: 1
Statuss: Oflain
Lūk, daži paņēmieni no latvju sentēvu gudrību lādes „cīņai” ar kārpām:

• Ja grib kārpas nodzīt, tad viņas jāapspaida ar vistas iekšām, un tās jāaprok, lai suņi nedabū.
• Kārpas var nodzīt tā: aiziet pie liepas, spaida kārpu pret liepas stumbru un trīs reizes saka tā: "Liepa ar kārpu strīdējās, liepa uzvarēja, kārpa paspēlēja."
• Lai nodzītu kārpas, tās jāpaberzē pie kapu krusta, baznīcas sienas vai vārtu vārstuļiem.
• Kārpas jāberzē tai vietā, kur cūka berzējusies, vislabāk tas jādara mēneša gaismā. Sievietei palīdz cūka, vīrietim – kuilis.
• Ja kādam kārpas ir, tad viņas nozūd, ja otrs, pirmo reizi redzot, nospļaujas un saka: "Pfui, kur tu tādas ņēmi!"
• Ja grib nodzīt kārpas, tad vajag nakti iziet ārā, skatīties mēnesī un berzēt kārpu ar smiltīm, kuras pēc tam vajag pārmest pār kreiso plecu.
• Ja grib kārpu nodzīt, tad vajag apsiet kārpai riņķī zīda diegu ar deviņiem mezgliem.
• Ja kārpas uzmetušās, tad vajag akmentiņu piesiet šņorītē un pār plecu iesviest akā.
Ja kārpa ir kur uzmetusies, tad to vajag dot sisenim izkost ar lielo muti, tā ka arī melna, brūna sula no tā žokļiem spiežas rētā iekšā.


Mīlu šo brīnumjauko pasauli!!!

e-pasta adrese - sandra.zukovska@gmail.com

 
SauliteDatums: Svētdiena, 03.10.2010, 03:47 | Ziņojums # 9
Vietnes veidotāja
Grupa: Administratore
Ziņojumu skaits: 702
Reputācija: 1
Statuss: Oflain
Бородавки – рецепты русской народной медицины и современной фармакопеи

Народная медицина Оглавление книги
Домашний лечебник рецепты русской народной медицины и современной фармакопеи
В. И. Благов
Бородавки

1. Чистотел. Мазать ежедневно 2 раза в день бородавки соком свежесорванного чистотела. 2. Чеснок. Ежедневно натирать бородавки чесноком. 3. Магнезия порошок. Ежедневно, два раза, утром и вечером перед едой принимать порошок магнезии на кончике ножа. Принимать месяц. 4. Взять остаток стебля с корнем от срезанного хлебного колоса острием соломины несколько раз наколоть бородавки и сейчас же соломину закопать в сырую землю, в сырое место, корнем вверх. Через несколько дней, когда соломина сгниет, бородавки исчезнут. (Народное средство). 5. Яблоко разрезать пополам ниткой, обеими половинами яблока натереть бородавки, сложить яблоко снова вместе половинками и связать их той же ниткой. Закопать это яблоко в землю или навоз, когда яблоко сгниет, бородавки исчезнут. (Народное средство). 6. На шелковой нитке завязывают в воздухе узлы над каждой бородавкой. Спрятать эту нитку в свежею разрезанную картофелину и зарыть ее так, чтобы никто не знал. Когда картошка сгниет, бородавки исчезнут. (Народное средство). 7. Детские бородавки легко сводятся искусственным льдом, в котором сохраняется мороженое. Попросить кусочек льда, завернуть его. Дома приложить несколько раз лед к бородавкам и подержать некоторое время, как терпит кожа. Достаточно несколько сеансов и бородавки исчезнут. 8. Уксусная кислота. Ежедневно, вечером перед сном, капать из пипетки на бородавку одну каплю уксусной кислоты, соблюдая осторожность. Больше капли не употреблять. Бородавки скоро начнут сходить.

http://www.zdorovayasemya.ru/index-145.htm


Mīlu šo brīnumjauko pasauli!!!

e-pasta adrese - sandra.zukovska@gmail.com

 
SauliteDatums: Piektdiena, 04.11.2011, 14:21 | Ziņojums # 10
Vietnes veidotāja
Grupa: Administratore
Ziņojumu skaits: 702
Reputācija: 1
Statuss: Oflain
Naudas kociņi palīdz nodzīt kārpas un varžacis. Lapiņas pārgriež un liek uz kārpām patur dienu, tad balto uzburbušo daļu noņem. Ja ir maza kārpa tad pietiek ar vienu reizi, ja ir liela liek kamēr kārpa iznīkst.

Mīlu šo brīnumjauko pasauli!!!

e-pasta adrese - sandra.zukovska@gmail.com

 
Forums » Dziedniecības forums » Tautas medicīna un veselības noslēpumi » Kārpas
  • Lappuse 1 no 1
  • 1
Meklēšana:

        
Mūsu aptauja
Kādu informāciju meklējat vietnē?
Atbilžu kopskaits: 2404
Mini-čats
Vietnes draugi
Statistika

Copyright © reiki.ukoz.lv 2024 Grāmatu un tulkojumu jebkāda veida pārpublicēšana - aizliegta!
Bezmaksasmājas lapu uzturēšana - uCoz