šajos vārdos ir daudz kas pateikts Un tagad noskaidrosim, kas tas ir Augstākais Es ,pie kura jūs tā apelējat. Tā taču ir daļa no jums. Daudzi no jums to zina, ir lasījuši, dzirdējuši. Kas ir ŠĪ daļa? Kas ir Augstākā Es kompetencē/ pārziņā? Vai tam ir jārisina jūsu vietā jums noliktie/ noteiktie uzdevumi? Protams, nē. Vai tam jāpalīdz jums atrisināt jūsu uzdevumus? Protams, jāpalīdz, jo viņa loma – būt par palīgu, nevis vadītāju. Augstākais Es jums ir kā asistents, nevis stratēģijas konstruētājs. Augstākajam Es un eņģeļiem var uzlikt daudz sīkāku detaļu risināšanu, tas var atvest pie jums vajadzīgos cilvēkus, radīt vajadzīgos apstākļus, dot jums papildus spēkus, enerģiju, veselību, ja tas ir nepieciešams ,lai atrisinātu konkrētu uzdevumu. Bet jums pašiem ir jāvēlas mainīt to, kas neapmierina jūs jūsu dzīvē. Jums jāpasaka sev: jā, es esmu gatavs rīkoties un mainīt savu dzīvi. Augstākais Es taču nav visvarenais dievs, uz kuru cilvēki mīl uzvelt atbildību par savu rīcību. Tas ir tikai jūsu palīgs, kurš starp citu ,pieņem jūsu gribu ar jūsu Gara gribu kā darbības/ rīcības virzienu. Tāpēc jautāt tam par savām grūtībām ir bezjēdzīgi. Jebkurā gadījumā viņa atbilde būs virzīta uz to ,lai jūs saprastu, ka grūtību iemesls esiet jūs pats, un neviens cits. Jūsu Augstākais Es ir starpnieks starp jums un jūsu Garu, tas atrodas tur ,kur jūsu intereses saplūst ar jūsu Gara interesēm. Tajā laikā prāts –ir starpnieks starp jums un jūsu Ego, šim pārītim ir citas intereses, tieši tāpat vērstas uz jūsu labklājību, tikai šo labklājību viņi saprot savādāk, ļoti ierobežoti. Viduslaikos ticēja, ka cilvēkā dzīvo eņģelis un dēmons. Jaunās Ēras kustība šos personāžus ir attēlojusi savādāk un izlīdzinājusi to melnbalto pretstatu. Bet cilvēkā vēl joprojām mīt gan viens, gan otrs.