"Un tā, skābpienaprodukti izmeklēti iedarbojas uz prānas plūsmu.
Mūsu organisms iedalās uz daudziem dažādiem audiem un orgāniem. To
darbībai ir nepieciešama spēcinoša enerģija. Tāpēc prāna ir pielāgota
darboties dažādos orgānos dažādi. Tieši tāpat dažādi skābpiena produkti
darbojas uz dažādiem prānas veidiem. Tik vienkārši, mainot lietošanā
skābpiena produktus , var izmeklēti palielināt vienas vai citas
organisma funkcijas aktivitāti.
Piemēram, kefīrs ietekmē prānas uzturēšanu organisma
asinsvados un nervu sistēmā, aktivizējot tos uz darbību. Rjaženka
uzlabo dziedzeru funkcijas organismā un ietekmē imunitāti. Krējums
izmeklēti ietekmē cilvēka hormonālās funkcijas. Biezpiens uzlabo nervu
sistēmas reģenerācijas spējas, stiprina kaulu un skrimšļu audus.
Paniņas atjauno gremošanas orgānus. Sūkalas aktivizē gremošanu un
ietekmē olbaltuma vielmaiņu audos. Siers aktivizē muskuļu sistēmas
funkcijas un dod reģenerējošo spēku tādiem iekšējiem orgāniem, kā
aknas, nieres, liesa, sirds, limfmezgli."
(Tulkots no Torsunova "Dziedināšana ar govs produktiem" Ligita V.) Materiāla pārkopēšana iespējama tikai ar norādi uz autoru un norādi uz viņa saiti, precīzi kā norādīts zemāk: (c) 2000-2004, Доктор О.Г.Торсунов, WWW.TORSUNOV.RU Перепечатка материалов возможна только с указанием автора
и ссылки на его сайт, в точности как приведено ниже:
(c) 2000-2004, Доктор О.Г.Торсунов, WWW.TORSUNOV.RU
Šādas problēmas tiek ārstētas ar skābpiena produktiem. Dažādās sezonās lieto dažādus skābpiena produktus: Pavasarī
– fiziski novājinātiem cilvēkiem labāk ārstēties ar kefīru, kas
ieraudzēts ar krējumu vai rjaženku. No rītiem brokastīs šajā kefīrā
pievieno medu, kanēli, kardamonu, žāvētas aprikozes, žāvētus bumbierus,
zelta sakni. Tāpat pavasarī brokastīs var izmantot biezpienu,
pieliekot to produktu maisījumam pēc garšas.
Vasarā – jādzer rīta stundās no 6-8 jogurts(kefīrs)
sajaukts ar : medu(cukuru)garšvielām(kanēlis, fenhelis, anīss,
kardamons). Tāpat var pievienot žāvētos augļus, kaltētas ogas, grieķu
riekstus(ciedru, фундук – rieksts ?). Ļoti karstā laikā kefīru atšķaida
ar ūdeni.
Rudenī – vairums cilvēku ir piemērota rjaženka, kurai
vēlams pievienot: medu, riekstus(izņemot arahisu), бадьян(ilīcija –
tulkotājs ?), safrānu, zelta sakni.
Ziemā – ēdienā izmanto krējumu un sieru. Tāpat var
dzert kefīru, kas ieraudzēts ar krējumu vai rjaženku. Skābpiena
produktam liek klāt: 1 tējkaroti Gī, medu, safrānu, бадьян(?), kanēli,
zelta sakni, riekstus. Tādā veidā – katrai sezonai ir piemērots savs skābpiena produkts.
Jogurts
Jogurta īpašības spēcīgi mainās, atkarībā no ieskābēšanas
veida. Jogurtam, kas ieraudzēts (pagatavots) ar trekniem skābpiena
produktiem nav atvēsinošas īpašības. Tas skaitās viens no
visveselīgākajiem jogurta veidiem. Gatavo to sekojoši:
Svaigu pienu uzkarsē līdz vārīšanai. Pēc tam to atdzesē
līdz temperatūrai, kuru mierīgi iztur pirksts(40-45 grādi). Šajā
uzkarsētajā siltajā pienā pievieno svaigu krējumu, no aprēķina – uz 1
litru piena 1 ēdamkaroti krējumu. Pēc tam to visu samaisa un atstāj uz
10-15 stundām, atkarībā no gaisa temperatūras un gada laika. Katlu ar
pienu ietin segā vai ieliek vēl siltā cepeškrāsnī. Kad pienāks laiks,
tad produkts sabiezēs un kļūs līdzīgs atšķaidītam krējumam. Pēc
kondīcijas sasniegšanas, tas ir jāsamaisa un jāliek ledusskapī, lai
izvairītos no pārskābšanas.
Ne katrs krējums ieskābinās pienu. Ja Jums ir krējums, kas
ražots mājās, tad nekādu problēmu ar ieskābināšanu nebūs. Jo veikala
krējumam var būt iznīcinātas piena baktērijas. Ne vienmēr ir tā un ja
nedaudz paeksperimentēt, tad var atrast krējuma veidu, kas noteikti
ieskābinās.
Pavasarī notiek hormonālo funkciju pārkārtošanās, bet
krējums un jogurts, kas ieraudzēts ar skābo krējumu, normalizē cilvēka
hormonālās funkcijas. Īpaši tāds jogurts ir veselīgs pusaudžiem, kuriem
aktīvi formējās hormonālās funkcijas, barojošam mātēm, sievietēm ar
traucētām hormonālām funkcijām, slimniekiem ar traucētu vairogdziedzera
darbību, cilvēkiem ar novājinātām virsnierēm. Šīs kategorijas
slimniekiem pavasarī un rudenī brokastīs jāizmanto ēdienā jogurts, kas
ieraudzēts ar krējumu, bet ziemā krējumu.
Jogurts jeb kefīrs, kas ieraudzēts ar ne trekniem skābpiena produktiem, visvairāk atdzesē organismu. Tāpēc ziemas un rudens laikā ar kefīru labāk neaizrauties. Vasarā
, īpaši ja Jums ir karsti, tad kefīrs ar cukuru no rīta, ar sāli pa
dienu, veicina iekšēju organisma atvēsināšanu ar vienlaicīgu iekšējās
gremošanas uguns palielināšanu. Ja vasarā ir ļoti karsti un pat
kefīrs nedzesē, tad to var atšķaidīt ar vārītu ūdeni 1:1 un dzert
tieši tāpat – no rīta saldināt, vakarā sālīt.
Jogurts ir produkts, kas lieliski atjauno nervu sistēmas
darbību. Daudzos gadījumos, lietojot pirms ēšanas, var uzlabot
gremošanu. Parasti jogurts palīdz, ja ir vāja gremošanas orgānu
dinamika. Tādi traucējumi var būt vasarā un izpaužas ar : sliktu dūšu,
vēdera uzpūšanos, gāzu uzkrāšanos zarnu traktā. Pie šādiem gremošanas traucējumiem, pilnigi pietiekoši, vienu dienu pagavēt ar jogurtu un gremošana pilnība atjaunosies.
(tulkoja no torsunov.ru Ligita V.)
|