Skābpiena produkti - Vēdiskie ēšanas paradumi <!--if(Vēdiskā filozofija)-->- Vēdiskā filozofija<!--endif--> - Rakstu katalogs - Reiki seansi

  Es vēlu visiem Laimi! 

Vietnes izvēlne
Ieejas forma
Sadaļas kategorijas Kategorijas iedaļa

Mantras un to nozīme [42]
Vēdiskā filozofija [78]
Jantras [0]
Dievības [0]
Vēdiskā meistarklase [46]
Vēdiskā numeroloģija [14]
Vēdiskie ēšanas paradumi [16]
Tiem, kas vēlas uzlabot dzīves kvalitāti ar Vēdu zināšanām par pareizu uzturu
Meklēšana
Galvenie » Raksti » Vēdiskā filozofija » Vēdiskie ēšanas paradumi

Skābpiena produkti

"Un tā, skābpienaprodukti izmeklēti iedarbojas uz prānas plūsmu. Mūsu organisms iedalās uz daudziem dažādiem audiem un orgāniem. To darbībai ir nepieciešama spēcinoša enerģija. Tāpēc prāna ir pielāgota darboties dažādos orgānos dažādi. Tieši tāpat dažādi skābpiena produkti darbojas uz dažādiem prānas veidiem. Tik vienkārši, mainot lietošanā skābpiena produktus , var izmeklēti palielināt vienas vai citas organisma funkcijas aktivitāti.


Piemēram, kefīrs ietekmē prānas uzturēšanu organisma asinsvados un nervu sistēmā, aktivizējot tos uz darbību. Rjaženka uzlabo dziedzeru funkcijas organismā un ietekmē imunitāti. Krējums izmeklēti ietekmē cilvēka hormonālās funkcijas. Biezpiens uzlabo nervu sistēmas reģenerācijas spējas, stiprina kaulu un skrimšļu audus. Paniņas atjauno gremošanas orgānus. Sūkalas aktivizē gremošanu un ietekmē olbaltuma vielmaiņu audos. Siers aktivizē muskuļu sistēmas funkcijas un dod reģenerējošo spēku tādiem iekšējiem orgāniem, kā aknas, nieres, liesa, sirds, limfmezgli."


(Tulkots no Torsunova "Dziedināšana ar govs produktiem" Ligita V.)

Materiāla pārkopēšana iespējama tikai ar norādi uz autoru un norādi uz viņa saiti, precīzi kā norādīts zemāk:

(c) 2000-2004, Доктор О.Г.Торсунов, WWW.TORSUNOV.RU

Перепечатка материалов возможна только с указанием автора
и ссылки на его сайт, в точности как приведено ниже:

(c) 2000-2004, Доктор О.Г.Торсунов, WWW.TORSUNOV.RU


Šādas problēmas tiek ārstētas ar skābpiena produktiem. Dažādās sezonās lieto dažādus skābpiena produktus:

Pavasarī – fiziski novājinātiem cilvēkiem labāk ārstēties ar kefīru, kas ieraudzēts ar krējumu vai rjaženku. No rītiem brokastīs šajā kefīrā pievieno medu, kanēli, kardamonu, žāvētas aprikozes, žāvētus bumbierus, zelta sakni. Tāpat pavasarī brokastīs var izmantot biezpienu, pieliekot to produktu maisījumam pēc garšas.

Vasarā – jādzer rīta stundās no 6-8 jogurts(kefīrs) sajaukts ar : medu(cukuru)garšvielām(kanēlis, fenhelis, anīss, kardamons). Tāpat var pievienot žāvētos augļus, kaltētas ogas, grieķu riekstus(ciedru, фундук – rieksts ?). Ļoti karstā laikā kefīru atšķaida ar ūdeni.


Rudenī – vairums cilvēku ir piemērota rjaženka, kurai vēlams pievienot: medu, riekstus(izņemot arahisu), бадьян(ilīcija – tulkotājs ?), safrānu, zelta sakni.

Ziemā – ēdienā izmanto krējumu un sieru. Tāpat var dzert kefīru, kas ieraudzēts ar krējumu vai rjaženku. Skābpiena produktam liek klāt: 1 tējkaroti Gī, medu, safrānu, бадьян(?), kanēli, zelta sakni, riekstus.

Tādā veidā – katrai sezonai ir piemērots savs skābpiena produkts.


Jogurts


Jogurta īpašības spēcīgi mainās, atkarībā no ieskābēšanas veida. Jogurtam, kas ieraudzēts (pagatavots) ar trekniem skābpiena produktiem nav atvēsinošas īpašības. Tas skaitās viens no visveselīgākajiem jogurta veidiem. Gatavo to sekojoši:


Svaigu pienu uzkarsē līdz vārīšanai. Pēc tam to atdzesē līdz temperatūrai, kuru mierīgi iztur pirksts(40-45 grādi). Šajā uzkarsētajā siltajā pienā pievieno svaigu krējumu, no aprēķina – uz 1 litru piena 1 ēdamkaroti krējumu. Pēc tam to visu samaisa un atstāj uz 10-15 stundām, atkarībā no gaisa temperatūras un gada laika. Katlu ar pienu ietin segā vai ieliek vēl siltā cepeškrāsnī. Kad pienāks laiks, tad produkts sabiezēs un kļūs līdzīgs atšķaidītam krējumam. Pēc kondīcijas sasniegšanas, tas ir jāsamaisa un jāliek ledusskapī, lai izvairītos no pārskābšanas.


Ne katrs krējums ieskābinās pienu. Ja Jums ir krējums, kas ražots mājās, tad nekādu problēmu ar ieskābināšanu nebūs. Jo veikala krējumam var būt iznīcinātas piena baktērijas. Ne vienmēr ir tā un ja nedaudz paeksperimentēt, tad var atrast krējuma veidu, kas noteikti ieskābinās.


Pavasarī notiek hormonālo funkciju pārkārtošanās, bet krējums un jogurts, kas ieraudzēts ar skābo krējumu, normalizē cilvēka hormonālās funkcijas. Īpaši tāds jogurts ir veselīgs pusaudžiem, kuriem aktīvi formējās hormonālās funkcijas, barojošam mātēm, sievietēm ar traucētām hormonālām funkcijām, slimniekiem ar traucētu vairogdziedzera darbību, cilvēkiem ar novājinātām virsnierēm. Šīs kategorijas slimniekiem pavasarī un rudenī brokastīs jāizmanto ēdienā jogurts, kas ieraudzēts ar krējumu, bet ziemā krējumu.


Jogurts jeb kefīrs, kas ieraudzēts ar ne trekniem skābpiena produktiem, visvairāk atdzesē organismu.

Tāpēc ziemas un rudens laikā ar kefīru labāk neaizrauties.

Vasarā , īpaši ja Jums ir karsti, tad kefīrs ar cukuru no rīta, ar sāli pa dienu, veicina iekšēju organisma atvēsināšanu ar vienlaicīgu iekšējās gremošanas uguns palielināšanu. Ja vasarā ir ļoti karsti un pat kefīrs nedzesē, tad to var atšķaidīt ar vārītu ūdeni 1:1 un dzert tieši tāpat – no rīta saldināt, vakarā sālīt.


Jogurts ir produkts, kas lieliski atjauno nervu sistēmas darbību. Daudzos gadījumos, lietojot pirms ēšanas, var uzlabot gremošanu. Parasti jogurts palīdz, ja ir vāja gremošanas orgānu dinamika. Tādi traucējumi var būt vasarā un izpaužas ar : sliktu dūšu, vēdera uzpūšanos, gāzu uzkrāšanos zarnu traktā. Pie šādiem gremošanas traucējumiem, pilnigi pietiekoši, vienu dienu pagavēt ar jogurtu un gremošana pilnība atjaunosies.


(tulkoja no torsunov.ru Ligita V.)
Kategorija: Vēdiskie ēšanas paradumi | Pievienoja: Neroli (21.07.2013)
Skatījumu skaits: 910 | Reitings: 0.0/0
Komentāru kopskaits: 0
Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji.
[ Reģistrācija | Ieeja ]
Mūsu aptauja
Kādu informāciju meklējat vietnē?
Atbilžu kopskaits: 2259
Mini-čats
Vietnes draugi
Statistika

Kopā Online: 3
Viesi: 3
Lietotāji: 0

Copyright © reiki.ukoz.lv 2016 Grāmatu un tulkojumu jebkāda veida pārpublicēšana - aizliegta!
Bezmaksasmājas lapu uzturēšana - uCoz