Garšvielu saderība ar dārzeņiem un augļiem (pēc ajūrvēdas principiem)Zaļie zirnīši - sierāboliņš, čili, ingvers, krustnagliņas, smaržīgie pipari, karijs, mango augļi
Kāposti - karijs, kurkuma, kanēlis, fenheļa laksti un sēklas
Kartupeļi - koriandrs, melnie pipari, čili, sierāboliņš, kilandži, asafetīda, kanēlis, muskatrieksts, karijs
Burkāni - čili, smaržīgie pipari, kumīns, ingvers, krustnagliņas, asafetīda, kalindži, kurkuma
Gurķi - muskatrieksts, ingvers, fenhelis, melnie pipari
Paprika - smaržīgie pipari, koriandrs, kanēlis, krustnagliņas, karijs, kardamons, melnie pipari, kumīns, mango augļi
Tomāti - asafetīda, sierāboliņš, čili, kurkuma, krustnagliņas, smaržīgie pipari, muskatrieksts
Redīsi - melnie pipari, kanēlis, muskatrieksts, melnās sinepes, kumīns un kardamons
Zaļie rutki - čili, krustnagliņas, muskatrieksts, karijs, fenhelis, kardamons
Melnie rutki - melnie pipari, muskatrieksts, smaržīgos piparus, kanēli, kumīns, ingvers, karijs
Bietes - kanēlis, smaržīgie pipari, koriandrs,
asafetīda, vaniļa, kumīns, kurkuma, muskatrieksts, karijs, sierāboliņš,
fenheļa sēklas, citronu sula, čili
Ķirbji - kardamons, sierāboliņš, čili, piparmētra, ingvers, kalindži
Āboli (pikantā ēdienā) - čili, ingvers, kumīns, krustnagliņas, kanēlis, kalindži, vaniļa, muskatrieksts, mango, cukurs
(Tulkots no www.torsunov.ru)
|