Es vēlu visiem Laimi! 

Vietnes izvēlne
Ieejas forma
Sadaļas kategorijas Kategorijas iedaļa

Mantras un to nozīme [42]
Vēdiskā filozofija [78]
Jantras [0]
Dievības [0]
Vēdiskā meistarklase [46]
Vēdiskā numeroloģija [14]
Vēdiskie ēšanas paradumi [16]
Tiem, kas vēlas uzlabot dzīves kvalitāti ar Vēdu zināšanām par pareizu uzturu
Meklēšana
Galvenie » Raksti » Vēdiskā filozofija » Vēdiskie ēšanas paradumi

Ārstēšana ar govs produktiem 3.daļa

Kausēts sviests

Kausēts sviests – tā ir koncentrēta Saules uguns enerģija, ko satur piens.

To pagatavo sekojošā veidā:

Jāņem sviesta gabals, pēc iespējas tīrāks(bez citu tauku piemaisījuma un pēc iespējas svaigāku(nesasmacis). Ielieciet sviestu katlā ar biezām sienām. Vislabāk, ja jau izkusušais sviests nepārsniegs pusi vai 1/3 katla tilpumu. Kamēr sviests kūst un nesāk putoties, ugunij jābūt vidēji spēcīgai. Paņemiet lielu karoti un papildus trauku un noņemiet putas, kuras liksiet šajā traukā. Šajā laikā ir jāsamazina temperatūru un jāturpina gatavot. Pakāpeniski sviests kļūst caurspīdīgs un , karsēšanas procesa laikā, balto nosēdumu pārslas sāks celties augšā.

 

Pakāpeniski putas izzudīs un pārslas kļūs biezākas. Šajā brīdī esiet uzmanīgi, par cik ir liels risks, ka šīs nosēdumu pārslas sāks piedegt pie katla dibena un sabojās sviestu ar piedegumu. Turpiniet maisīt sviestu vēl 5-7 minūtes, kamēr kausētais sviests iegūst dzintara krāsu, kas norāda uz produkta pilnīgu gatavību. Gatavošanas laiks 15-20 minūtes.

 

Tālāk kausētais sviests ir jāizkāš caur marles divām kārtām .

Tādā veidā izkāsts sviests, atrodoties tumšā vietā hermētiskā traukā, ilgstoši nebojājas(var būt mierīgs vairākus gadus). Baltos nosēdumus katla dibenā nevajag mest ārā, par cik tā ir laba piedeva maizē, putrās, sautētos dārzeņos. Šis kausētais sviests ir absolūti neparasts produkts un senie cilvēki, atšķirībā no mums, to ļoti labi saprata.

 

Ja paņem nedaudz vati, uztin nelielu lāpiņu/deglīti no tās, sasūcina to ar kausēto sviestu, tad šī deglīša uguns būs milzīgs spēks, kas attīrīs prātu. Tāpēc vēdiskajā kultūrā, lai novadītu

reliģiozus rituālus, izmanto degļus, kas sasūcināti tikai ar kausēto sviestu. Ja svētais tēvs pamanīja, ka sviests degļiem  nav pietiekoši tīrs un tajā ir kaut kādu citu tauku piemaisījumi, tad tas nekavējoties tiks izbrāķēts un to neizmantos rituālos. Ir jāsaprot, ka tikai tīram govs sviestam piemīt nepārspējams spēks ietekmēt prāta tedžasu un saprāta tedžasu.

 

Vēdi rekomendē rīta laikā Saullēkta brīdī un Saulrietā , katru dienu iedegt šādu deglīti un , vēršot to uz Dieva attēlu, griezt deglīti pulksteņrādītāja virzienā, nododot šādā veidā Dievam savu mīlestību.

Šādu rīcību rezultātā, cilvēka saprātā stiprinās ticība Dievam un paralēli ar to: taisnības likumu uzvarai, aktivitātei, mērķtiecībai. Reizē ar to, prāts piepildās: ar laimi, dzīvesprieku, mundrumu, ķermenis iegūst veselību un labu imunitāti.

 

No desmit litriem govs piena parasti sanāk apmēram puskilograms kausēts sviests. Kausēts sviests, tā ir sakoncentrēta tedžasa Saules uguns eneģija, ko satur piens. Tatad, pārējā piena daļa – 9,5 litri no desmit nes sevī odžasa Mēness spēku.

 

Jebkura eļļa/sviests nes sevī Saules spēku un ar savu tedžasu specīgi ietekmē cilvēka barības gremošanu. Tāpēc eļļas/sviesta pievienošana pārtikai, vienmēr aizved pie gremošanas uzlabošanas. Pārāk liels eļļas/sviesta daudzums pārtikā izsauc pārlieku skābumu.

 

Kausētais sviests, pēc Vēdu uzskatiem, ir vienīgais eļlas/sviesta veids, kas nes sevī absolūti tīru un labvēlīgu Saules uguns enerģiju. Praksē tas nozīmē, ka kausētais sviests pat pie pārmērīgas lietošanas nenoved pie kādiem spilgti izteiktiem traucējumiem. Vēl vairāk – ir jāatzīmē, ka tā lietošanā praktiski nemēdz būt sarežģījumi. Tāpēc kausētais sviests ir pats labākais līdzeklis, lai atjaunotu slikto gremošanu. Lai atjaunotu vājo gremošanu, pilnīgi pietiks pirms ēšanas un pēc ēšanas pasūkāt mutē un norīt pa vienai tējkarotei kausētā sviesta.

 

Slikta gremošana, pēc ajūrvēdistu uzskatiem, tā ir tieša pazīme, kas vēstī par daudzu slimību attīstību. Kausēts sviests ir pats vienkāršākais, ātrākais un efektīvākais līdzeklis daudzu slimību profilaksei, kuras izsauc slikta gremošana. Neviena cita eļļa neiedarbojas tik labi un mīksti. Šī iemesla dēļ, kausētais sviests ( sanskritā tas ir "Gī”) ir pats veselīgākais sviests uz Zemes. Tāds ir Vēdu uzskats.

 

Tā pielietošanai pārtikā, praktiski, nav nekādu aizliegumu(kontrindikācijas).  Vislabākais laiks pārtikas sagatavošanai, kas ietver sevī Gī, - no plkst.10 dienā līdz plkst. 15 vakarā.
Tieši šajā laikā Saules uguns enerģija un Gī uguns enerģija veido savā starpā harmoniju, kas veicina kvalitatīvu barības sagremošanu.

 

Tomēr, atkal mūsdienu medicīnas uzskats šajā jautājumā atšķiras no senās medicīnas uzskatiem. Mūsu ārsti kausēto sviestu ir ielikuši melnajā sarakstā, kā līdzekli, kas paaugstina holesterīnu asinīs. Viņi uzskata, ka sviests, tāpat kā visas citas eļļas, veicina aterosklerozes attīstību, tāpēc jāierobežo tā lietošana.

 

Saskaņā ar Ajūrvēdu, ateroskleroze nav liela tauku daudzuma slimība, bet aptraipīta  prāta slimība(оскверненного). Kad cilvēks ilgstoši ēd gaļas produktus, viņa prāts spēcīgi tiek aptraipīts ar dzīvnieku nogalināšanas enerģiju. Tam seko  daudzi psihiskās un fizioloģiskās pašregulācijas traucējumi. Rezultātā vispirms parādās prāta spēju pavājināšanās pazīmes: darba spēju samazināšanās, uzmanības koncentrēšanās samazināšanās, pesimisms, depresīvs stāvoklis. Pēc tam atklājas daudzi vielmaiņas traucējumi, tajā skaitā holesterīna nogulsnēšanās asinsvados.

 

Kausētais sviests, pēc Vēdu uzskatiem, nesliecas paaugstināt tauku daudzumu asinīs, par cik tā īpašības veicina ne tikai tauku nokļūšana asinīs, bet arī tā ātru uzsūkšanos ķermeņa šūnās. Tas ir iespējams, par cik kausētais sviests vienlaicīgi paātrina visas barības sagremošanas stadijas. Vēl vairāk – tam ir ļoti kvalitatīva (tīra) tedžasa enerģija.. Rezultātā – organismā palielinās metabolisms, kas veicina audu attīrīšanos no šlakām. Tas, savukārt, palīdz izvadīt arī holesterīnu. Tādā veidā Gī var palīdzēt aterosklerozes ārstēšanā. Šāds efekts iespējams, bet tam ir svarīgs noteikums: ir jāpārstāj izmantot pārtikā varmācības produktus ( gaļu, zivis, olas).

 

Protams, tas nenozīmē, ka Gī ir jāizmanto ļaunprātīgi (par daudz).

Ļaunprātīga Gī lietošana noved pie pārāk lielas uguns enerģijas aktivitātes, kas savukārt kļūs par psihiskās pārslodzes iemeslu. Tedžasa enerģija(psihiskās aktivitātes izlietošana un palielināsana) var kaut kāda momentā pārsniegt odžasa enerģiju( barības vielu sintēze un psihes nomierināšana). Ja Jūs vēlaties iegūt garantiju, ka no sviesta nebūs kaitējums, centieties maksimāli to lietot tikai no 10.00 līdz 15.00. Izņēmums būs cilvēkiem ar vāju barības gremošanu. Viņiem aktīvi jāizmanto sviests kā no rīta, tā arī vakarā.


Svarīgi zināt, ka Gī, apveltīts ar Saules (vīrišķo) spēku, lai cik nebūtu dīvaini, nav mazāk veselīgs sievietēm, tāpat kā vīriešiem. Sievietēm, viņu psihiskā spēka dabā, reizēm pietrūkst optimisms, dzīvesprieks. Visas šīs problēmas atrisinās, ja pārtikā pietiekošā daudzumā tiek lietots Gī. Šiem mērķiem to arī vislabāk lietot dienas laikā.

 

Gī var efektīgi ārstēt imunitātes un fizisko vājumu. Šim nolūkam to jālieto no rītiem kopā ar medu, žāvētiem augļiem, garšvielām ( kanēlis, kardamons, safrāns, lakrica, fenhelis), grieķu, ciedru riekstiem vai mandelēm. Tāpat pie šī barojošā maisījuma var pievienot krējumu vai rjaženku. Izņemot visu uzskaitīto, rīta laikā labāk vairs neko citu nelietot. Rezultāts jau būs pēc 5-6 dienu ārstēšanās.

Ar Gī var panākt labus rezultātus migrēnas ārstēšanā. Tās ārstēšanai pirms miega ar Gī ir jāieziež deniņi, rokas, kājas (sievietēm olnīcu rajons). Ieziešanai jāizmanto ļoti neliels daudzums kausētā sviesta(ne vairāk par 0,5-1 tējkarotei visam ķermenim.) Parasti ārstnieciskais efekts iestājas tikai veģetāriešiem, ne ātrāk kā pec 10 – 15 dienām no ārstēšanās sākuma brīža.

Kā jau nopratāt, Gī ir pats labākais sildošais līdzeklis, jo tieši tam, no visiem produktiem, pieder maksimālā smalkā Saules enerģija. Tāpēc, ja Jums ziemas laikā ir patstāvīgi auksti, Jums sāp locītavas, krusti, patstāvīgi ir saaukstēšanās, pasliktināta gremošana un slikts garastāvoklis, tad Gī ir vienkāršs un efektīvs līdzeklis, lai atjaunotu normālu organisma darbību. Ārstēšanai ir pietiekoši  katru vakaru pirms miega ieziest rokas un kājas ar nedaudz uzsildītu Gī. Vienai iezziešanai izlietojot ne vairāk kā 1 tējkaroti.

 

Gī palīdz ne tikai iekšējam aukstumam, bet arī ar ārējam. Par iekšējo aukstumu Ajūrvēda sauc sliktu gremošanas sistēmu. Pēc Ajūrvēdas uzskatiem, samazināta gremošana norāda uz Saules enerģijas nepietiekamību (tedžasa enerģija) organismā. Līdzīgi traucējumi organismā rodas tiem,  kuri savās iepriekšējās dzīvēs nebija pietiekoši atbildīgi savos pienākumos  pret citiem cilvēkiem un Dievu. Rezultātā, pēc karmas likumiem, no piedzimšanas brīža Saules enerģijas ietekme uz viņiem ir izkropļota vai vājināta. Šādiem cilvēkiem parasti ir spilgti iztekts inertums, nenopietnība uzvedībā, vāja imunitāte un traucēta gremošanas sistēma. Lai atjaunotu tedžasa enerģijas normālu darbību, ir jāsak nopietni pildīt savus pienākumus radinieku, sabiedrības un Dieva priekšā un jāpalielina Gī lietošana.

 

Pie pavājinātas gremošanas, lai papildinātu tedžasa enerģiju, pietiekoši mutē sūkāt pa vienai tējkarotei Gī pirms ēšanas un pa vienai tējkarotei pēc ēšanas. Vēl vairāk izteikts efekts iestāsies, ja  sagatavosiet speciālu gremošanas maisījumu – garšvielas ar Gī. Parasti labi palīdz individuāla recepte šādam  maisījumam. Ja nav iespējams saņemt  Ajūrvēdas ārsta pakalpojumu, tad pamēģiniet izmantot šādu sastāvu :

1 t.k. Gī. 1 t.k. Fenhelis, 0,25 t.k. melnie pipari, 0,25 t.k. Muskatrieksts, 0,25 t.k. Koriandrs,

 0,25 t.k. Kanēlis un  0,25 t.k. Kardamons. Tas viss ir jāsajauc un lietot to pirms un pēc ēšanas pa 0,5 tējkarotei. Tas ir jāsūkā mutē, kamēr izkūst un jānorij.

Tomēr vislabāk ir notestēt garšvielas pēc smaržas (kā aprakstīts augstāk) un sajaukt pēc tiem noteikumiem, kas ir minēti sadaļā "Ārstēšanās ar augiem”("Лечение травами"). Tā Jūs varēsiet izvēlēties sev piemērotu individuālu maisījumu gremošanas uzlabošanai.

 

Diezgan drīz veikalos parādīsies garšvielu standarta maisījumi ar Gī, kas domāti, lai Jūs varētu individuāli izvēlēties vienu no tiem. Informāciju par to var uzzināt manā saitā(sk. grāmatas beigās).

Kaus
ētais sviests ir lieliska bāze, lai izveidotu efektīvas zāles. Katram cilvēkam ir piemēroti kaut kādi augi, kas dod viņam kādā konkrētā gadījumā labu ārstniecisku rezultātu. Izrādās, ja lieto šos augus Gī maisījumā, tad šo augu iedarbības spēks daudzkārt palielinās. Citiem vārdiem – Gī ir katalizators, kas pastiprina to ārstniecisko iedarbību. Pietiekoši, šim nolūkam, ir samaisīt augu pulverīti ar Gī šādās proporcijās – 1 daļa Gī un 0,5 daļas augi un sūkāt šo maisījumu mutē. Maisījuma izmantošanas ilgums un daudzums tiek noteikts medicīniskajos norādījumos šim augam. Sīkāk Jūs to uzzināsiet sadaļā "Ārstēšanās ar augiem”.

 

Pie visa vēl jāpiebilst, ka Gī praktisi ir vienīgā sviests/eļļa, kas nezaudē savas labās īpašības cepšanas laikā. Cepta(bet ne pārcepta) pārtika ar Gī, izmantojama ne agrāk kā 10 no rīta un ne vēlāk kā 15 dienā, nelielos daudzumos nekaitēs arī tiem cilvēkiem, kuriem ir diētiski ierobežojumi ceptai barībai(piemēram pie hroniska pankreatīta, holecistīta, hepatīta).

 

Pie aknu, aizkuņģa dziedzera slimībām un paaugstinātas kuņģa skābes, parasti rekomendē neēst ceptu. Tomēr, ja ēdienu cep ar Gī, ēst to tikai pusdienās un īpaši neaizrauties, tad veselības pasliktināšanās nenotiks. Vēl vairāk – kaut kādos gadījumos, pat šādas kategorijas slimniekiem var būt pozītīva virzība veselībā. Ja gatavot ar Gī Jums neatļauj finanses, tad variet gatavot ar minimālu(cepšanai, vārīšanai) Gī daudzumu. Pēc tam, kad ēdiens jau būs gatavs, var pievienot tam augu eļļu tik, cik nepieciešams, lai ēdiens iegūtu eļļainu"nokrāsu”( для придания пище маслянистого оттенка). Tamlīdzīga pievienošana neradīs nekādas iekšējas pretrunas produktā, ja abas eļļas/sviests Jums ir piemērotas pēc smaržas.

 

Ir jāzina, ka Gī sniedz arī psihisko aizsardzību. Piemēram, kā jau bija minēts, deglīša ugunij, kas piesūcināts ar Gī, ir kolosāla attīroša iedarbība prātam. Tāpat Gī lieliski aktivizē saprātu. Tāpēc cilvēkiem ar labilu psihi, intelekta vājumu, psihiskām novirzēm rekomendējas divas reizes dienā aizdedzināt deglīti, kas piesūcinats ar Gī un noskaņoties uz Dievu vai Augšamceltajiem Svētajiem, riņkot šo deglīti attēla priekšā nepāra(skaitļa) reizes (vislabāk 7 reizes vai skaitlis, kas dalās ar 7).

 

Tāpat cilvēkiem, ar visām iespējamām pavājinātajām psihiskajām funkcijām(atmiņa, domāšanas ātrums, uzmanības koncentrcijas spēks un ātrums) nenāks par sliktu palielināt ēdienā Gī daudzumu. Īpaši labs efekts būs tajā gadījumā, ja psihiskos traucējumus pavada sekojošie simptomi: Psihisks vājums, pasivitāte, depresivitāte, apātija, vājšs gribasspēks. Gī likvide visus šos simptomus, kā arī pastiprina prāta aktivitāti un koncentrāciju. Tas izpaužas tā, ka ievērojami paaugstinās psihiskās darba spējas.

 

Attiecībā uz visu, Gī – tas ir unikāls produkts. Interesanti zināt, ka Gī, pagatavots pareizi, hermetiskos apstākļos nebojājas. Vēl vairāk – jo ilgāk tas stāv, jo lielāks tā ārstnieciskais efekts. Tā, Gī, kas noturēts 100 gadus, skaitās zāles ar reti sastopamu spēku un senatnē ar to ārstēja carus.

 

(c) 2000-2004, Доктор О.Г.Торсунов, WWW.TORSUNOV.RU

Ar milzīgu atbildību pret autora tekstu, tulkoja Ligita Vecrumba.

Kategorija: Vēdiskie ēšanas paradumi | Pievienoja: Neroli (03.03.2013) | Autors: Ligita Vecrumba
Skatījumu skaits: 1103 | Reitings: 0.0/0
Komentāru kopskaits: 0
Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji.
[ Reģistrācija | Ieeja ]
Mūsu aptauja
Kādu informāciju meklējat vietnē?
Atbilžu kopskaits: 2373
Mini-čats
Vietnes draugi
Statistika

Kopā Online: 3
Viesi: 3
Lietotāji: 0

Copyright © reiki.ukoz.lv 2019 Grāmatu un tulkojumu jebkāda veida pārpublicēšana - aizliegta!
Bezmaksasmājas lapu uzturēšana - uCoz