Grāmata “Ārsta Torsunova ārsēšanas metodes” Nodaļa “ Ārstēšana ar govs produktiem” - 3 (turpinājums) 1. daļa - Vēdiskā filozofija <!--if(Vēdiskā filozofija)-->- Vēdiskā filozofija<!--endif--> - Rakstu katalogs - Reiki seansi

  Es vēlu visiem Laimi! 

Vietnes izvēlne
Ieejas forma
Sadaļas kategorijas Kategorijas iedaļa

Mantras un to nozīme [42]
Vēdiskā filozofija [78]
Jantras [0]
Dievības [0]
Vēdiskā meistarklase [46]
Vēdiskā numeroloģija [14]
Vēdiskie ēšanas paradumi [16]
Tiem, kas vēlas uzlabot dzīves kvalitāti ar Vēdu zināšanām par pareizu uzturu
Meklēšana
Galvenie » Raksti » Vēdiskā filozofija » Vēdiskā filozofija

Grāmata “Ārsta Torsunova ārsēšanas metodes” Nodaļa “ Ārstēšana ar govs produktiem” - 3 (turpinājums) 1. daļa

Kausēts sviests

Kausēts sviests – tā ir koncentrēta Saules uguns enerģija, ko satur piens.

To pagatavo sekojošā veidā:

Jāņem sviesta gabals, pēc iespējas tīrāks(bez citu tauku piemaisījuma un pēc iespējas svaigāku(nesasmacis). Ielieciet sviestu katlā ar biezām sienām. Vislabāk, ja jau izkusušais sviests nepārsniegs pusi vai 1/3 katla tilpumu. Kamēr sviests kūst un nesāk putoties, ugunij jābūt vidēji spēcīgai. Paņemiet lielu karoti un papildus trauku un noņemiet putas, kuras liksiet šajā traukā. Šajā laikā ir jāsamazina temperatūru un jāturpina gatavot. Pakāpeniski sviests kļūst caurspīdīgs un , karsēšanas procesa laikā, balto nosēdumu pārslas sāks celties augšā.

Pakāpeniski putas izzudīs un pārslas kļūs biezākas. Šajā brīdī esiet uzmanīgi, par cik ir liels risks, ka šīs nosēdumu pārslas sāks piedegt pie katla dibena un sabojās sviestu ar piedegumu. Turpiniet maisīt sviestu vēl 5-7 minūtes, kamēr kausētais sviests iegūst dzintara krāsu, kas norāda uz produkta pilnīgu gatavību. Gatavošanas laiks 15-20 minūtes.

Tālāk kausētais sviests ir jāizkāš caur marles divām kārtām .

Tādā veidā izkāsts sviests, atrodoties tumšā vietā hermētiskā traukā, ilgstoši nebojājas(var būt mierīgs vairākus gadus). Baltos nosēdumus katla dibenā nevajag mest ārā, par cik tā ir laba piedeva maizē, putrās, sautētos dārzeņos. Šis kausētais sviests ir absolūti neparasts produkts un senie cilvēki, atšķirībā no mums, to ļoti labi saprata.

Ja paņem nedaudz vati, uztin nelielu lāpiņu/deglīti no tās, sasūcina to ar kausēto sviestu, tad šī deglīša uguns būs milzīgs spēks, kas attīrīs prātu. Tāpēc vēdiskajā kultūrā, lai novadītu

reliģiozus rituālus, izmanto degļus, kas sasūcināti tikai ar kausēto sviestu. Ja svētais tēvs pamanīja, ka sviests degļiem nav pietiekoši tīrs un tajā ir kaut kādu citu tauku piemaisījumi, tad tas nekavējoties tiks izbrāķēts un to neizmantos rituālos. Ir jāsaprot, ka tikai tīram govs sviestam piemīt nepārspējams spēks ietekmēt prāta tedžasu un saprāta tedžasu.

Vēdi rekomendē rīta laikā Saullēkta brīdī un Saulrietā , katru dienu iedegt šādu deglīti un , vēršot to uz Dieva attēlu, griezt deglīti pulksteņrādītāja virzienā, nododot šādā veidā Dievam savu mīlestību.

Šādu rīcību rezultātā, cilvēka saprātā stiprinās ticība Dievam un paralēli ar to: taisnības likumu uzvarai, aktivitātei, mērķtiecībai. Reizē ar to, prāts piepildās: ar laimi, dzīvesprieku, mundrumu, ķermenis iegūst veselību un labu imunitāti.

No desmit litriem govs piena parasti sanāk apmēram puskilograms kausēts sviests. Kausēts sviests, tā ir sakoncentrēta tedžasa Saules uguns eneģija, ko satur piens. Tatad, pārējā piena daļa – 9,5 litri no desmit nes sevī odžasa Mēness spēku.

Jebkura eļļa/sviests nes sevī Saules spēku un ar savu tedžasu specīgi ietekmē cilvēka barības gremošanu. Tāpēc eļļas/sviesta pievienošana pārtikai, vienmēr aizved pie gremošanas uzlabošanas. Pārāk liels eļļas/sviesta daudzums pārtikā izsauc pārlieku skābumu.
Kausētais sviests, pēc Vēdu uzskatiem, ir vienīgais eļlas/sviesta veids, kas nes sevī absolūti tīru un labvēlīgu Saules uguns enerģiju. Praksē tas nozīmē, ka kausētais sviests pat pie pārmērīgas lietošanas nenoved pie kādiem spilgti izteiktiem traucējumiem. Vēl vairāk – ir jāatzīmē, ka tā lietošanā praktiski nemēdz būt sarežģījumi. Tāpēc kausētais sviests ir pats labākais līdzeklis, lai atjaunotu slikto gremošanu. Lai atjaunotu vājo gremošanu, pilnīgi pietiks pirms ēšanas un pēc ēšanas pasūkāt mutē un norīt pa vienai tējkarotei kausētā sviesta.

Slikta gremošana, pēc ajūrvēdistu uzskatiem, tā ir tieša pazīme, kas vēstī par daudzu slimību attīstību. Kausēts sviests ir pats vienkāršākais, ātrākais un efektīvākais līdzeklis daudzu slimību profilaksei, kuras izsauc slikta gremošana. Neviena cita eļļa neiedarbojas tik labi un mīksti. Šī iemesla dēļ, kausētais sviests ( sanskritā tas ir "Gī”) ir pats veselīgākais sviests uz Zemes. Tāds ir Vēdu uzskats.

Tā pielietošanai pārtikā, praktiski, nav nekādu aizliegumu(kontrindikācijas). Vislabākais laiks pārtikas sagatavošanai, kas ietver sevī Gī, - no plkst.10 dienā līdz plkst. 15 vakarā.
Tieši šajā laikā Saules uguns enerģija un Gī uguns enerģija veido savā starpā harmoniju, kas veicina kvalitatīvu barības sagremošanu.

Tomēr, atkal mūsdienu medicīnas uzskats šajā jautājumā atšķiras no senās medicīnas uzskatiem. Mūsu ārsti kausēto sviestu ir ielikuši melnajā sarakstā, kā līdzekli, kas paaugstina holesterīnu asinīs. Viņi uzskata, ka sviests, tāpat kā visas citas eļļas, veicina aterosklerozes attīstību, tāpēc jāierobežo tā lietošana.

Saskaņā ar Ajūrvēdu, ateroskleroze nav liela tauku daudzuma slimība, bet aptraipīta prāta slimība(оскверненного). Kad cilvēks ilgstoši ēd gaļas produktus, viņa prāts spēcīgi tiek aptraipīts ar dzīvnieku nogalināšanas enerģiju. Tam seko daudzi psihiskās un fizioloģiskās pašregulācijas traucējumi. Rezultātā vispirms parādās prāta spēju pavājināšanās pazīmes: darba spēju samazināšanās, uzmanības koncentrēšanās samazināšanās, pesimisms, depresīvs stāvoklis. Pēc tam atklājas daudzi vielmaiņas traucējumi, tajā skaitā holesterīna nogulsnēšanās asinsvados.

Kausētais sviests, pēc Vēdu uzskatiem, nesliecas paaugstināt tauku daudzumu asinīs, par cik tā īpašības veicina ne tikai tauku nokļūšana asinīs, bet arī tā ātru uzsūkšanos ķermeņa šūnās. Tas ir iespējams, par cik kausētais sviests vienlaicīgi paātrina visas barības sagremošanas stadijas. Vēl vairāk – tam ir ļoti kvalitatīva (tīra) tedžasa enerģija.. Rezultātā – organismā palielinās metabolisms, kas veicina audu attīrīšanos no šlakām. Tas, savukārt, palīdz izvadīt arī holesterīnu. Tādā veidā Gī var palīdzēt aterosklerozes ārstēšanā. Šāds efekts iespējams, bet tam ir svarīgs noteikums: ir jāpārstāj izmantot pārtikā varmācības produktus ( gaļu, zivis, olas).

Protams, tas nenozīmē, ka Gī ir jāizmanto ļaunprātīgi (par daudz).

Ļaunprātīga Gī lietošana noved pie pārāk lielas uguns enerģijas aktivitātes, kas savukārt kļūs par psihiskās pārslodzes iemeslu. Tedžasa enerģija(psihiskās aktivitātes izlietošana un palielināsana) var kaut kāda momentā pārsniegt odžasa enerģiju( barības vielu sintēze un psihes nomierināšana). Ja Jūs vēlaties iegūt garantiju, ka no sviesta nebūs kaitējums, centieties maksimāli to lietot tikai no 10.00 līdz 15.00. Izņēmums būs cilvēkiem ar vāju barības gremošanu. Viņiem aktīvi jāizmanto sviests kā no rīta, tā arī vakarā.

Svarīgi zināt, ka Gī, apveltīts ar Saules (vīrišķo) spēku, lai cik nebūtu dīvaini, nav mazāk veselīgs sievietēm, tāpat kā vīriešiem. Sievietēm, viņu psihiskā spēka dabā, reizēm pietrūkst optimisms, dzīvesprieks. Visas šīs problēmas atrisinās, ja pārtikā pietiekošā daudzumā tiek lietots Gī. Šiem mērķiem to arī vislabāk lietot dienas laikā. Gī var efektīgi ārstēt imunitātes un fizisko vājumu. Šim nolūkam to jālieto no rītiem kopā ar medu, žāvētiem augļiem, garšvielām ( kanēlis, kardamons, safrāns, lakrica, fenhelis), grieķu, ciedru riekstiem vai mandelēm. Tāpat pie šī barojošā maisījuma var pievienot krējumu vai rjaženku. Izņemot visu uzskaitīto, rīta laikā labāk vairs neko citu nelietot. Rezultāts jau būs pēc 5-6 dienu ārstēšanās.
Ar Gī var panākt labus rezultātus migrēnas ārstēšanā.
Tās ārstēšanai pirms miega ar Gī ir jāieziež deniņi, rokas, kājas (sievietēm olnīcu rajons). Ieziešanai jāizmanto ļoti neliels daudzums kausētā sviesta(ne vairāk par 0,5-1 tējkarotei visam ķermenim.) Parasti ārstnieciskais efekts iestājas tikai veģetāriešiem, ne ātrāk kā pec 10 – 15 dienām no ārstēšanās sākuma brīža.

Kā jau nopratāt, Gī ir pats labākais sildošais līdzeklis, jo tieši tam, no visiem produktiem, pieder maksimālā smalkā Saules enerģija. Tāpēc, ja Jums ziemas laikā ir patstāvīgi auksti, Jums sāp locītavas, krusti, patstāvīgi ir saaukstēšanās, pasliktināta gremošana un slikts garastāvoklis, tad Gī ir vienkāršs un efektīvs līdzeklis, lai atjaunotu normālu organisma darbību. Ārstēšanai ir pietiekoši katru vakaru pirms miega ieziest rokas un kājas ar nedaudz uzsildītu Gī. Vienai ieziešanai izlietojot ne vairāk kā 1 tējkaroti.

Gī palīdz ne tikai iekšējam aukstumam, bet arī ar ārējam. Par iekšējo aukstumu Ajūrvēda sauc sliktu gremošanas sistēmu. Pēc Ajūrvēdas uzskatiem, samazināta gremošana norāda uz Saules enerģijas nepietiekamību (tedžasa enerģija) organismā. Līdzīgi traucējumi organismā rodas tiem, kuri savās iepriekšējās dzīvēs nebija pietiekoši atbildīgi savos pienākumos pret citiem cilvēkiem un Dievu. Rezultātā, pēc karmas likumiem, no piedzimšanas brīža Saules enerģijas ietekme uz viņiem ir izkropļota vai vājināta. Šādiem cilvēkiem parasti ir spilgti iztekts inertums, nenopietnība uzvedībā, vāja imunitāte un traucēta gremošanas sistēma. Lai atjaunotu tedžasa enerģijas normālu darbību, ir jāsak nopietni pildīt savus pienākumus radinieku, sabiedrības un Dieva priekšā un jāpalielina Gī lietošana.

Pie pavājinātas gremošanas, lai papildinātu tedžasa enerģiju, pietiekoši mutē sūkāt pa vienai tējkarotei Gī pirms ēšanas un pa vienai tējkarotei pēc ēšanas. Vēl vairāk izteikts efekts iestāsies, ja sagatavosiet speciālu gremošanas maisījumu – garšvielas ar Gī. Parasti labi palīdz individuāla recepte šādam maisījumam. Ja nav iespējams saņemt Ajūrvēdas ārsta pakalpojumu, tad pamēģiniet izmantot šādu sastāvu :

1 t.k. Gī. 1 t.k. Fenhelis, 0,25 t.k. melnie pipari, 0,25 t.k. Muskatrieksts, 0,25 t.k. Koriandrs,

0,25 t.k. Kanēlis un 0,25 t.k. Kardamons. Tas viss ir jāsajauc un lietot to pirms un pēc ēšanas pa 0,5 tējkarotei. Tas ir jāsūkā mutē, kamēr izkūst un jānorij.

Tomēr vislabāk ir notestēt garšvielas pēc smaržas (kā aprakstīts augstāk) un sajaukt pēc tiem noteikumiem, kas ir minēti sadaļā "Ārstēšanās ar augiem”("Лечение травами";). Tā Jūs varēsiet izvēlēties sev piemērotu individuālu maisījumu gremošanas uzlabošanai.

Diezgan drīz veikalos parādīsies garšvielu standarta maisījumi ar Gī, kas domāti, lai Jūs varētu individuāli izvēlēties vienu no tiem. Informāciju par to var uzzināt manā saitā (sk. grāmatas beigās).

Kausētais sviests ir lieliska bāze, lai izveidotu efektīvas zāles. Katram cilvēkam ir piemēroti kaut kādi augi, kas dod viņam kādā konkrētā gadījumā labu ārstniecisku rezultātu. Izrādās, ja lieto šos augus Gī maisījumā, tad šo augu iedarbības spēks daudzkārt palielinās. Citiem vārdiem – Gī ir katalizators, kas pastiprina to ārstniecisko iedarbību.Pietiekoši, šim nolūkam, ir samaisīt augu pulverīti ar Gī šādās proporcijās – 1 daļa Gī un 0,5 daļas augi un sūkāt šo maisījumu mutē. Maisījuma izmantošanas ilgums un daudzums tiek noteikts medicīniskajos norādījumos šim augam. Sīkāk Jūs to uzzināsiet sadaļā "Ārstēšanās ar augiem”.

Pie visa vēl jāpiebilst, ka Gī praktiski ir vienīgā sviests/eļļa, kas nezaudē savas labās īpašības cepšanas laikā. Cepta(bet ne pārcepta) pārtika ar Gī, izmantojama ne agrāk kā 10 no rīta un ne vēlāk kā 15 dienā, nelielos daudzumos nekaitēs arī tiem cilvēkiem, kuriem ir diētiski ierobežojumi ceptai barībai(piemēram pie hroniska pankreatīta, holecistīta, hepatīta).

Pie aknu, aizkuņģa dziedzera slimībām un paaugstinātas kuņģa skābes, parasti rekomendē neēst ceptu. Tomēr, ja ēdienu cep ar Gī, ēst to tikai pusdienās un īpaši neaizrauties, tad veselības pasliktināšanās nenotiks. Vēl vairāk – kaut kādos gadījumos, pat šādas kategorijas slimniekiem var būt pozītīva virzība veselībā. Ja gatavot ar Gī Jums neatļauj finanses, tad variet gatavot ar minimālu(cepšanai, vārīšanai) Gī daudzumu. Pēc tam, kad ēdiens jau būs gatavs, var pievienot tam augu eļļu tik, cik nepieciešams, lai ēdiens iegūtu eļļainu"nokrāsu”( для придания пище маслянистого оттенка). Tamlīdzīga pievienošana neradīs nekādas iekšējas pretrunas produktā, ja abas eļļas/sviests Jums ir piemērotas pēc smaržas.

Ir jāzina, ka Gī sniedz arī psihisko aizsardzību. Piemēram, kā jau bija minēts, deglīša ugunij, kas piesūcināts ar Gī, ir kolosāla attīroša iedarbība prātam. Tāpat Gī lieliski aktivizē saprātu. Tāpēc cilvēkiem ar labilu psihi, intelekta vājumu, psihiskām novirzēm rekomendējas divas reizes dienā aizdedzināt deglīti, kas piesūcinats ar Gī un noskaņoties uz Dievu vai Augšamceltajiem Svētajiem, riņkot šo deglīti attēla priekšā nepāra(skaitļa) reizes (vislabāk 7 reizes vai skaitlis, kas dalās ar 7).

Tāpat cilvēkiem, ar visām iespējamām pavājinātajām psihiskajām funkcijām(atmiņa, domāšanas ātrums, uzmanības koncentrcijas spēks un ātrums) nenāks par sliktu palielināt ēdienā Gī daudzumu. Īpaši labs efekts būs tajā gadījumā, ja psihiskos traucējumus pavada sekojošie simptomi: Psihisks vājums, pasivitāte, depresivitāte, apātija, vājšs gribasspēks. Gī likvide visus šos simptomus, kā arī pastiprina prāta aktivitāti un koncentrāciju. Tas izpaužas tā, ka ievērojami paaugstinās psihiskās darba spējas.

Attiecībā uz visu, Gī – tas ir unikāls produkts. Interesanti zināt, ka Gī, pagatavots pareizi, hermetiskos apstākļos nebojājas. Vēl vairāk – jo ilgāk tas stāv, jo lielāks tā ārstnieciskais efekts. Tā, Gī, kas noturēts 100 gadus, skaitās zāles ar reti sastopamu spēku un senatnē ar to ārstēja carus.

Skābpiena produkti

Vēl nesen mūsu "medicīnas korifeji” skābpiena produktus atstāja neskartus. Vēl vairāk – tie skaitījās veseligi un visos profilaktorijos dzēra kefīru. Bet laiki mainās un tāpēc, pēkšņi kefīrs arī kļuva kaitīgs veselībai. Bet Ajūtvēda pieskaita kefīru (jogurtu) pie viena no visveselīgākajiem produktiem uz Zemes.

Jogurts, atšķirībā no piena, kas attīra un spēcina saprātu un Gī, kas attīra un spēcina prātu, galvenokārt ietekmē prānu – cilvēka dzīvības enerģiju. Tāpēc kefīram ir izteikts ārstniecisks efekts tajos gadījumos, kad ir traucēta prānas plūsma organismā. Kā jau mēs runājām – mundruma, svaiguma un aktivitātes sajūta liecina par normālu prānas plūsmu. Bet ja cilvēks pastāvīgi jūt savā ķermenī nogurumu, jūtas kā salauzts, tad tas liecina par prānas plūsmas traucējumiem.

Un ta, skābpienaprodukti izmeklēti iedarbojas uz prānas plūsmu. Mūsu organisma iedalās uz daudziem dažādiem audiem un orgāniem. To darbībai ir nepieciešama spēcinoša enerģija. Tāpēc prāna ir pielāgota darboties dažādos orgānos dažādi. Tieši tāpat dažādi skābpiena produkti darbojas uz dažādiem prānas veidiem. Tik vienkārši, mainot lietošanā skābpiena produktus , var izmeklēti palielināt vienas vai citas organisma funkcijas aktivitāti.

Piemēram, kefīrs ietekmē prānas uzturēšanu organisma asinsvados un nervu sistēmā, aktivizējot tos uz darbību. Rjaženka uzlabo dziedzeru funkcijas organismā un ietekmē imunitāti. Krējums izmeklēti ietekmē cilvēka hormonālās funkcijas. Biezpiens uzlabo nervu sistēmas reģenerācijas spējas, stiprina kaulu un skrimšļu audus. Paniņas atjauno gremošanas orgānus. Sūkalas aktivizē gremošanu un ietekmē olbaltuma vielmaiņu audos. Siers aktivizē muskuļu sistēmas funkcijas un dod reģenerējošo spēku tādiem iekšējiem orgāniem, kā aknas, nieres, liesa, sirds, limfmezgli.

Šādas problēmas tiek ārstētas ar skābpiena produktiem. Dažādās sezonās lieto dažādus skābpiena produktus:

Pavasarī – fiziski novājinātiem cilvēkiem labāk ārstēties ar kefīru, kas ieskābēts ar krējumu vai rjaženku. No rītiem brokastīs šajā kefīrā pievieno medu, kanēli, kardamonu, žāvētas aprikozes, žāvētus bumbierus, zelta sakni. Tāpat pavasarī brokastīs var izmantot biezpienu, pieliekot to produktu maisījumam pēc garšas.

Vasarā – jādzer rīta stundās no 6-8 jogurts(kefīrs) sajaukts ar : medu(cukuru)garšvielām(kanēlis, fenhelis, anīss, kardamons). Tāpat var pievienot žāvētos augļus, kaltētas ogas, grieķu riekstus(ciedru, фундук – rieksts ?). Ļoti karstā laikā kefīru atšķaida ar ūdeni.

Rudenī – vairums cilvēku ir piemērota rjaženka, kurai vēlams pievienot: medu, riekstus(izņemot arahisu), бадьян(ilīcija – tulkotājs ?), safrānu, zelta sakni.

Ziemā – ēdienā izmanto krējumu un sieru. Tāpat var dzert kefīru, kas ieskābēts ar krējumu vai rjaženku. Skābpiena produktam liek klāt: 1 tējkaroti Gī, medu, safrānu, бадьян(?), kanēli, zelta sakni, riekstus.

Tādā veidā – katrai sezonai ir piemērots savs skābpiena produkts.

Jogurts

Jogurta īpašības spēcīgi mainās, atkarībā no ieskābēšanas veida. Jogurtam, kas ieskābēts(pagatavots) ar trekniem skābpiena produktiem nav atvēsinošas īpašības. Tas skaitās viens no visveselīgākajiem jogurta veidiem. Gatavo to sekojoši:

Svaigu pienu uzkarsē līdz vārīšanai. Pēc tam to atdzesē līdz temperatūrai, kuru mierīgi iztur pirksts(40-45 grādi). Šajā uzkarsētajā siltajā pienā pievieno svaigu krējumu, no aprēķina – uz 1 litru piena 1 ēdamkaroti krējumu. Pēc tam to visu samaisa un atstāj uz 10-15 stundām, atkarībā no gaisa temperatūras un gada laika. Katlu ar pienu ietin segā vai ieliek vēl siltā cepeškrāsnī. Kad pienāks laiks, tad produkts sabiezēs un kļūs līdzīgs atšķaidītam krējumam. Pēc kondīcijas sasniegšanas, tas ir jāsamaisa un jāliek ledusskapī, lai izvairītos no pārskābšanas.

Ne katrs krējums ieskābinās pienu. Ja Jums ir krējums, kas ražots mājās, tad nekādu problēmu ar ieskābināšanu nebūs. Jo veikala krējumam var būt iznīcinātas piena baktērijas. Ne vienmēr ir tā un ja nedaudz paeksperimentēt, tad var atrast krējuma veidu, kas noteikti ieskābinās.

Pavasarī notiek hormonālo funkciju pārkārtošanās, bet krējums un jogurts, kas ieskābēts ar skābo krējumu, normalizē cilvēka hormonālās funkcijas. Īpaši tāds jogurts ir veselīgs pusaudžiem, kuriem aktīvi formējās hormonālās funkcijas, barojošam mātēm, sievietēm ar traucētām hormonālām funkcijām, slimniekiem ar traucētu vairogdziedzera darbību, cilvēkiem ar novājinātām virsnierēm. Šīs kategorijas slimniekiem pavasarī un rudenī brokastīs jāizmanto ēdienā jogurts, kas ieskābēts ar krējumu, bet ziemā krējumu.

Jogurts jeb kefīrs, kas ieskābēts ar ne trekniem skābpiena produktiem, visvairāk atdzesē organismu.

Tāpēc ziemas un rudens laikā ar kefīru labāk neaizrauties.

Vasarā , īpaši ja Jums ir karsti, tad kefīrs ar cukuru no rīta, ar sāli pa dienu, veicina iekšēju organisma atvēsināšanu ar vienlaicīgu iekšējās gremošanas uguns palielināšanu. Ja vasarā ir ļoti karsti un pat kefīrs nedzesē, tad to var atšķaidīt ar vārītu ūdeni 1:1 un dzert tieši tāpat – no rīta saldinat, vakarā sālīt.

Jogurts ir produkts, kas lieliski atjauno nervu sistēmas darbību. Daudzos gadījumos, lietojot pirms ēšanas, var uzlabot gremošanu. Parasti jogurts palīdz, ja ir vāja gremošanas orgānu dinamika. Tādi traucējumi var būt vasarā un izpaužas ar : sliktu dūšu, vēdera uzpūšanos, gāzu uzkrāšanos zarnu traktā. Pie šādiem gremošanas traucējumiem, pilnigi pietiekoši, vienu dienu pagavēt ar jogurtu un gremošana pilnība atjaunosies.

Rjaženka

Rjaženka ir skābpiena produkts, kas izmeklēti iedarbojas uz iekšējās un ārējās sekrēcijas dziedzeriem.Iekšējo dziedzeru sekrēcijas darbības pārkārtošanās notiek rudenī. Tāpēc rjaženku labāk ir dzert rudenī. Tā labi atjauno kuņģa, zarnu trakta, aizkuņģa dziedzera funkcijas, ir neaizstājama gastrīta ārstēšanā. Rjaženka praktisi neizsauc alerģiju un to var lietot alerģiķi un ar to var zīdaiņiem aizvietot mātes pienu.

Rjaženka palīdz ārstēt ādas slimības, astmu. Par cik tā nedaudz sasilda organismu, tad izņemot pavasari, to iesaka lietot arī ziemā un rudenī. Tiem, kuri salst pat vasarā, rjaženka ir ieteicama arī vasaras laikā. Rjaženka ir veselīga tiem, kas cieš no iekaisuma procesiem aknās, aizkuņģa dziedzerī, žultspūslī, zarnu traktā.

Skābais krējums

Skābais krējums vēl aktīvāk iedarbojas uz hormonālajiem orgāniem, bez tam, tas diezgan spēcīgi sasilda organismu. Tāpēc to rekomendē lietot ziemas laikā. Bez tam, tas ir labs brokastīs novājinātiem slimniekiem, barojošām mātēm, novājinātiem bērniem, cilvēkiem, kuriem spēcīgi traucēta hormonālo funkciju aktivitāte. Skābais krējums labi veicina sieviešu dzimumhormonu aktivitāti sievietēm un vīriešu dzimumhormonu aktivitāti vīriešiem.

Arī dienā skābais krējums nav aizliegts, bet tieši otrādi – uzlabo gremošanu, ja to pievieno pie jebkuriem pusdienu ēdieniem.

Tomēr, to vēlams lietot ēdienā ne vēlāk par 18 vakarā, citādi organismā parādīsies liekais svars.

Jāsaka, ka nepietiekošu svaru ārstē, skābo krējumu lietojot ēdienā laikā no 18-19, bet vēlams ne vēlāk. Ja ar skābo krējumu ieziež rokas un kājas uz nakti, tad tas atsevišķos gadījumos var pilnībā izārstēt gan sieviešu, gan vīriešu neauglību. Ja pirms gulētiešanas ar skābo krējumu iezziež seju, tad grumbas parādās daudzkārt vēlāk, nekā tiem, kuri to nedara.

Biezpiens

Biezpiens ir veselīgs siltajā gadalaikā, par cik tam ir dažas atvēsinošas īpašības. Biezpiens aktivizē nervu sistēmu un dod spēku nervu audiem. Gadījumā, ja kaut kur ir bojāta nervu šķiedras

vadamība, tad saldināta biezpiena lietošana pārtikā no rīta, spēcīgi aktivizē nervu šķiedru reģenerējošās īpašības.

Biezpiens labi palīdz pie vāji attīstīta skeleta bērniem un pie kaulu audu slimībām. Tas dod prānu, kas nepieciešama kaulu audu dzīvības procesiem. Cilvēkiem, kuru profesija saistīta ar fizisko darbu, siltajā gada laikā rekomendējas no rītiem izmantot ēdienā biezpienu ar medu un riekstiem. Tas dos spēku kaulu audiem, mugurkaulam tikt galā ar jebkuru slodzi.

Siers

Siers – skābpiena produkts, kas dod cilvēkam spēku un spēju izturēt lielu fizisku slodzi. Siers izmeklēti virza prānu uz muskuļu audu nostiprināšanu: gan uz tiem, kas piedalās pie fiziskās slodzes, gan uz muskuļu audiem, kas atrodas orgānu sieniņās. Tāda veidā, siers ir lietderīgs novājinātiem slimniekiem, pie visām iespējamām trūcēm, orgānu noslīdēšanas, pie paplašinatām varikozām vēnām. Sieru izmanto ēdienā gaišajā dienas laikā no 9 – 19. Šis produkts ir viens no visvieglāk panesamajiem produktiem. Tāpēc tas nav aizliegts pat cilvēkiem , kuriem ir alerģija uz piena produktiem.

Bieži vien, siers var būt vienīgais piena produkts, ko organisms panes. Tas obligāti ir jāizmanto alerģisku cilvēku ēdināšanā, par cik siers uzlabo imunitāti un var veicināt viņu ārstēšanu. Bez tam, siers satur visas neaizvietojamās aminoskābes, tāpat kā visi citi piena produkti.

Parasti veikala sieriem, tādiem kā Holandes, Krievijas, pievieno "glumekli” (сычуг ?) vai pepsīnu. Tie ir dzīvnieku izcelsmes produkti(parasti pepsīnu iegūst no nokauto telēnu kuņģiem). Tie paātrina piena rūgšanas procesu pie siera gatavošanas, tāpēc bieži tiek izmantoti ražošanā lielu siera partiju pagatavošanā. Šādi gatavots siers nedos nekādu ārstniecisko efektu.

Sieru var pagatavot pats vai nopirkt tādas siera šķirnes, kuros nav (сычуга - glumeklis)..........

Mājas sieru, piemēram, var pagatavot no jogurta.....

Sūkalas

Sūkalas, tas ir produkts, kas veidojas gatavojot biezpienu no piena. Tās ir ļoti labas, kā līdzeklis, kas aktivizē fermentu funkcijas organismā. Sūkalas vislabāk izmntot pusdienās. Pasniegt, vislabāk, siltā veidā, pēc vēlēšanās var pievienot melnos piparus, ķimenes, dilles, diļļu sēklas, pētersīli, oregano (raudene), baziliku, sāli. Pieredze rāda, ka vislabāk tās dzert pirms pusdienām ar garšvielām un sāli. Tās labi palīdz pie pazeminātas gremošanas, pazeminātas skābes. Pie paaugstinātas skābes, izmantojot sūkalas, var būt nepatīkama dedzināšana. Ja tā notiek, tad labāk atturēties no to lietošanas. Tomēr, bieži vien tās atjauno gan paaugstinātu, gan pazeminātu skābes daudzumu. Starpcitu, lielākā daļa skābpiena produkti iedarbojas uz organismu līdzīgā veidā.

Paniņas

Paniņas ir produkts, kas veidojas sviesta atdalīšanas procesā no pārskābuša krējuma. Paniņām ir diezgan skāba garša un tās ir ideāls produkts, lai atjaunotu gremošanas sistēmu. Paniņas palīdz ārstēt hronisku un akūtu gastrītu, hepatītu, holecistītu, pankreatītu. Vislabāk tās dzert pusdienu laikā pirms ēšanas un ēšanas laikā. Reizēm, ja ir tāda iespēja, var 1 dienu pagavēt tikai uz paniņām. Tāda gavēņa rezultāts var būt uzreiz ļoti labs.

Jūs pamanījāt, ka katrs skābpiena produkts ietekmē kādu sfēru organisma darbībā. Tāpēc cilvēks, saprotot kā pareizi izmantot šos produktus, viņa konkrētajā gadījumā, spēj sakārtot visas sava organisma funkcijas.

Grāmata "Ārsta Torsunova ārsēšanas metodes” Nodaļa " Ārstēšana ar govs produktiem” - 3 (turpinājums) 1. daļa no krievu valodas tulkoja Ligita Vecrumba ©

Kategorija: Vēdiskā filozofija | Pievienoja: Neroli (22.07.2012) | Autors: Torsunovs
Skatījumu skaits: 2083 | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0
Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji.
[ Reģistrācija | Ieeja ]
Mūsu aptauja
Kādu informāciju meklējat vietnē?
Atbilžu kopskaits: 2259
Mini-čats
Vietnes draugi
Statistika

Kopā Online: 2
Viesi: 2
Lietotāji: 0

Copyright © reiki.ukoz.lv 2016 Grāmatu un tulkojumu jebkāda veida pārpublicēšana - aizliegta!
Bezmaksasmājas lapu uzturēšana - uCoz